Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 22 martie 2014

NASA's eyes

    Astazi vreau sa va prezint un program  care mi-a stîrnit curiozitatea mai întîi, apoi m-a lăsat efectiv impresionat. 
  El se numeşte: Nasa's eyes, e gratuit, îl poate da oricine jos de pe net de pe siteul nasa.
  Odată instalat în calculator (durează 3 minute maxim) avem 3 opţiuni de navigare. Una în jurul Terrei, unde poţi zbura pe lîngă sateliţii de pe orbite şi afla tot soiul de amănunte utile sau nu. Sau poţi opta pentru a doua categorie, un zbor în interiorul sistemului solar, singur sau alături de sateliţii trimişi prin spaţiu pentru a colecta informaţii. Cea mai minunată călătorie e cea de-a treia, exact ca în basme. Pe o distanţă de 1000 ani lumină în jurul sistemului nostru solar, poţi vizita zeci de alte sisteme solare şi exoplanetele care dau roată respectivilor sori.
   Programul e uşor de folosit, pur şi simplu te plimbi cu mouse-ul printre stele şi afli amănunte despre ele. Uimitor că într-un spaţiu atît de mic (1000 de ani lumină nu e cine ştie ce la nivel de galaxie) am găsit sori stinşi, deveniţi pitice albe, sori galbeni, portocalii, de toate tipurile şi clase, inclusiv cîţiva sori alb-albaştri imenşi, atît de frumos reprezentaţi că nu-mi mai luam ochii de la ei. În jurul unuia dintre aceşti giganţi se roteşte o planetă cu o dimensiune de 23 de ori mai mare ca Jupiter.    Asta aşa... ca să imaginăm proporţiile.
  În fine, nu ştiu cît e de nou programul, eu abia zilele acestea l-am descoperit, dar e bine conceput, fără comenzi inutile  şi total captivant.  Mie mi-a plăcut, sper să vă placă şi vouă.

download aici

6 comentarii:

  1. Interesant.Am oroare de spatiu, si cand am vazut filmul Gravity a fost un adevarat horror pt mine. Insa e un program util pt cei pasionati de univers.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru pont! foarte interesant!
    Putem apoi sa ne laudam ca am cutreierat multe galaxii,zburand printre stele.....romantic!!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant!!!!
    O sa intru si eu sa ma plimb printre stele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant! O sa-mi fac timp sa mi-l descarc si eu, m-ai facut curioasa! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare foarte interesant ,dar nu prea ma pricep la instalat programe !
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

>