Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 18 august 2014

De ce zâmbim


De ce aproape de fiecare dată când ne facem fotografii zâmbim?

Mă gândeam în timp ce mă uităm la fotografiile mele, ale altora, fotografii vechi sau noi, că întotdeauna arătăm fericiţi în fotografii sau măcar ne chinuim să arătăm că suntem fericiţi.

Cred că în subconştient vrem că imaginea noastră să rămână aşa, a unor oameni fericiţi, cu zâmbetul pe buze.

Îmi place să îmi imaginez totuşi ce se întâmplă în clipă imadiat următoare instantaneului. Nu ar fi interesant să putem vedea ce s-a întâmplat şi după? Câţi sunt cu adevărat fericiţi în clipele alea? Câţi revin la postura posomorâtă? Câţi se încruntă după zâmbetul fals? Cum s-au ridicat din poziţia de poză? Ce s-a întâmplat imediat după?

O imagine e doar o ştirbire a realităţii, o imagine ce nu va reuşi în nici un caz să surprindă toată magia unei clipe, a unei stări, a unui eveniment etc.

Vrem că imaginea noastră să rămână în timp…şi vrem să rămână imaginea unor oameni fericiţi, împliniţi şi e bine aşa. Măcar asta ar trebui să rămână după noi, o imagine luminoasă.

Tu de ce zâmbeşti în fotografii şi de câte ori ai zâmbit sincer?



Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

5 comentarii:

  1. eu nu fac fotografii când starea de spirit nu e vesela :) In fotografii vrem sa imortalizam momentele frumoase, clipele rele le uitam sau nu vrem sa ni le mai amintim.
    Nu cred ca am zambit vreodata fals pentru o poza... cand nu ma simt bine, nu ma las fotografiata :)
    Tin minte ca l-am fotografiat odata pe sotul meu, imediat cand si-a revenit dupa operatia de bypass, pentru ca a vrut sa aiba o amintire de la a doua-nastere. A fost un zambet schimonosit, insa sincer.
    Cand zambim suntem frumosi si in plus transmitem celor ce ne privesc energie pozitiva. Ridurile produse de zambete si râs sunt cele mai frumoase semne pe care le poate lasa viata pe figura unui om.
    Sa ai o saptamana frumoasa si pline de zambete! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ar fi tare urate niste fotografii in care am aparea suparati! Asa ca e mai usor sa zambim si e si gratis! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen a exprimat perfect ce gandesc si eu...
    dorim sa pastram amintirea momentelor frumoase, sunt singurele care conteaza.
    instantaneele au darul de a ne prinde asa cum suntem in mod firesc, veseli sau preocupati, ne prind asa cum suntem si cand nu conteaza daca suntem sau nu pozati...
    pentru poza sau nu, zambetul ar trebui safie o stare de spirit.
    am citit undeva despre un exercitiu practicat de chinezi, dimineata cand te trezesti si te privesti in oglinda sa zambesti, ziua iti va fi mai luminoasa...de multe ori nu reusesc pentru ca starea mea interioara nu e "zambareata"...
    un zambet fals e ca sampania din fructe fara alcool...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh! Eu ma feresc sa apar in fotografii - daca nu-s pentru documente! Cand, in rare ocazii, m-am lasat fotografiata arat de parca am mancat lamai! Tocmai pentru ca nu-mi place sa fiu fotografiata si daca totusi se insista prea mult le dau ceea ce pot! :)) Desigur, cei care privesc mai apoi fotografia cu mine zambesc... nesincer; daca ar fi sinceri ar râde in hohote! Sau poate ar plange, pentru ca le-am stricat poza... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Zambetul este si ramane un element de referinta in procesul de comunicare nonverbala.

    RăspundețiȘtergere

>