Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 27 august 2011

Banii

    Un studiu efectuat în SUA arată că oamenii au şanse mai mari de a muri imediat după ce primesc o sumă de bani.
    O analiză a rapoartelor deceselor din Statele Unite ale Americii a evidenţiat faptul că mortalitatea a crescut în săptămâna imediat următoare încasării pensiei de către pensionarii din sistemul public, de către personalul militar, de către familiile care au primit în 2001 sume restituite din impozitele plătite şi de către locuitorii din Alaska ce au încasat prima anuală de la stat, susţin economiştii William Evans de la Universitatea Notre Dame din Indiana şi Timothy Moore de la Universitatea Maryland College Park.
   Riscul de deces se corelează cu creşterea activităţilor riscante legate de disponibilităţile crescute, precum consumul de băuturi alcoolice asociat cu şofatul.
 „Banii sunt sursa tuturor relelor”- declară unii stoici, mai ales atunci când nu îi au. La fel ca orice alt lucru în exces, banii pot deveni un factor al coruperii caracterului, un subtitut al puterii morale. Mulţi oameni se mulţumesc să acumuleze bani . Poate că nu sunt banii în stare să ţină loc de caracter, dar nici nu sunt o condiţie esenţială a răului. Şi un om fără bani poate fi la fel de vicios şi de răuvoitor ca şi unul bogat.







„Cu bani poti sa ai orice, se spune. - Nu, nu se poate. Poti sa cumperi mancare, dar nu pofta; medicamente, dar nu sanatate; paturi moi, dar nu somn; cunoastere, dar nu intelepciune; stralucire, dar nu confort; distractie, dar nu bucurie; colegi, dar nu prietenie; servitori, dar nu fidelitate; par carunt, dar nu onoare; zile linistite, dar nu pace. Coaja tuturor lucrurilor o poti obtine pe bani, dar nu samburele. Asta nu poate fi obtinut pe bani.”

Arne Garborg


PS    Bieţii oameni bogaţi !!!


9 comentarii:

  1. Si ce poate fi mai important decat "miezul" lucrurilor, acela care ne face cu adevarat fericiti, accel ceva care nu poate fi cumparat cu bani, dar totusi, avem nevoie de ei sa ne cumparam confortul acelui "miez" mult dorit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. Abba este printre trupele mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumi e o întreagă teorie şi o mare dilemă existenţială .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi Corect ! Cui nu i-ar place Abba ? inegalabili !

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaa, păi atunci propun să nu se mai plătească salariile, pensiile, ajutoarele de şomaj etc. pentru a ne prelungi viaţa fericită pe care o avem!

    Dacă te amuză puţină istorie amoroasă în imagini, dă click pe numele meu !

    RăspundețiȘtergere
  6. Se stie ca fara bani nu poti trai, banii sunt sursa de viata dupa aer, pentru ca si apa trebuie cumparata.
    Banii sunt cel mai mare "drog" al societatii, al oamenilor.
    Puterea banului este atat de mare incat este onorat si cel ce nu merita onoare, incat e vizitat si cel ce nu merita vizitat si e salutat si cel ce nu merita salutul.
    Cand ai bani poti sa schimbi hainele care le porti, dar nu poti schimba caracterul, si totusi banii sunt mai importanti.

    ABBA imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. pe undeva este o mare realitate...bani nu sunt buni...aduc rau si probleme...totusi avem nevoie de ei...ABBA mi-a placut dintotdeauna...O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. suntem prea ocupati sa facem bani ca sa ne mai gandim la ce nu poti cumpara...

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am fost niciodată ahtiat după bani. Acum constat că e un lucru bun, pentru că nu i-am văzut decât ca pe un mijloc de a-mi procura lucrurile pe care le-am crezut necesare. Adevărul este că ştiu pe câţiva cărora banii le-au luat minţile...

    RăspundețiȘtergere

>