Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 21 noiembrie 2011

Cum ar fi lumea fără România ?

Acest articol este un update al unuia scris în luna mai a acestui an . Încă de atunci la fel ca-ntotdeuna am dat credit romanilor şi voi continua , am zis tot timpul ca sunt mândru de asta şi o susţin . Suntem un popor destul de important în istoria lumii şi mult mai harnici decât aşa cum pare (vezi perioada marilor înfaptuiri ) , suntem aceeasi doar timpurile s-au schimbat niţel .

Referitor la români, Boia spune că  nu există o determinare psihologică a poporului român, există mentalităţi care se manifestă la un moment dat şi care se schimba şi sigur, există o rezultantă. “Românii se schimbă. Iar acum sunt dezorientaţi, am ieşit dintr-o epocă am intrat în alta. Există o dezorientare românească, însă românii ar putea să facă mai mult decât fac”, este convingerea profesorului Lucian Boia.

Pe cât de neînsemnaţi părem acum pe-atât de important ni-i locul în istoria lumii la care măcar puţin am contribuit şi noi şi încă mai avem ceva de spus .
 








9 comentarii:

  1. Sunt excelente amandoua videoclipurile.Pe primul il mai vazusem. Al doilea nu. Adevarul este ca multi se simt rusinati ca sunt romani. Unii afiseaza un patriotism doar de fatada. Avem o tara frumoasa si nu suntem cu nimic mai prejos decat altii. Avem si noi calitati si defecte.Este bine ca ni le recunoastem insa mai trebuie sa facem ceva, sa ni le corectam. Uite, iti ofer si eu un clip. Poate nu atat de artistic realizat ca si cele doua, dar la fel de interesant despre Cluj, orasul in care locuiesc. http://www.youtube.com/watch?v=iBJ_DcnWTow

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, interesante clipurile, le voi pune si copiilor la ore! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorin, acum te trec in lista mea de bloguri. :)

    La multi ani! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunoşti o ţară, un popor, pornind de la oameni şi de la obiectele plăsmuite de ei, alături de limbă, obiceiuri, tradiţiisi si alte realizări.Toate acestea constituie o emblemă de recunoaştere, o marcă a identităţii , un document cu certă valoare istorică

    RăspundețiȘtergere
  5. inca mai avem o tara. inca mai avem frumuseti cu care ne putem lauda. spre norocul meu cred ca am vazut mare parte din ea si sunt mandru de asta. iar oamenii, inca sunt buni, inca mai sunt ospitalieri, inca mai au puterea sa zambeasca.
    o zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Poporul roman a fost tot atat de curajos, demn, neinfricat, mandru si puternic, cat au fost si conducatorii lui. In perioadele in care am avut conducatori care au stiut sa anime masele, am fost demni de scris in cartea de istorie la pagina cu Asa Da!. In rest...ca acum. Pur si simplu.

    in ceea ce ma priveste, pe la vremea adolescentei sentimentul patriotic era la loc de cinste, mai ales ca inainte de 89 se batea multa moneda pe chestia asta!

    Dar acum - dupa parerea mea - noi suntem caracterizati de o zicala: "sa moara si capra vecinului". Spun asta pentru ca nu mi se pare catusi de putin ca functionam ca popor, ca o entitate solidara, ne-am pierdut exercitiul camaraderiei undeva prin 1991, dupa mineriade. Fiecare face ce vrea, fura de unde poate, daca nu poate asteapta sa-i dea cineva si se considera indreptatit sa primeasca "moca", la critica suntem geniali, iar la jigniri extrem de inventivi

    Nu cred in democratie pentru ca poporul, luat asa la gramada nu are maturitatea si constiinta de a recumoaste si alege valorile.
    Poate ca e un sistem mai bun de altele, dar mai ales in anumite situatii sau conditii da rezultate submediocre.
    Sigur, nu pot generaliza cele spuse mai sus pentru un intreg popor, dar, din pacate, exemplele rele si caracterele indoielnice sunt in proportie covarsitoare in tarisoara asta, care nu mai este nici a noastra, este o tara pradata si pustiita de oamenii care o locuiesc .

    Eu mi-am petrecut adolescenta si tineretea sperand ca "o sa fie mai bine". Acum nu mai sper, poate generatiile de tineri sa mai aiba puterea asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. avem o tara frumoasa, avem oameni frumosi si destepti

    RăspundețiȘtergere
  8. Am o veste- Profesorul român Florentin Smarandache a fost premiat de către statul N. Mexico, la categoria”știință și Matematică”.

    RăspundețiȘtergere

>