Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

marți, 15 martie 2011

Cum si ce sa mai mancam

   In ultima vreme daca observati se vorbeste foarte mult de alimentatie si de cat de bune sau nu sunt anumite alimente si mai ales mancarea dietetica .
Nu stiu exact daca studiile sunt corecte dar eu cred ca prin constructie si mestenire genetica omul este facut in asa fel incat ii face bine mancarea variata .Nu cred ca unui organism ii face bine sa manance doar legume ,doar verdeturi,dietetic.Poate gresesc dar punctul meu de vedere este ca omul trebuie sa manance doar sanatos si atat.Este o moda sa mergi la nutritionist sa iti recomande ce,cat si cand sa mananci,sa iti interzica grasimea,carnea ,untul,oua etc. Imainte vreme speranta de viata era mult mai mare si mancarea foarte variata.
 Incep sa se interzica in vecinatatea scolilor fast-food-urile ,chips-urile,bauturile carbogazoase.O treaba romaneasca "bine facuta".Bun,de acord ,sunt periculoase dar nu credeti ca in primul rand ar trebui oferita alternativa.De ce nu rasar magazine care sa vanda fructe (nu ca ar fi mai sanatoase , a se vedea cum sunt
radiate ), de ce fast-food-urilor nu li se impune sa vanda salate,ceaiuri naturale,fructe.
  Am aflat azi cu stupoare ca sarea (baza la romani a se citi povestea "Sarea in bucate") pe langa
iodul pe care in mod obligatoriu il contine si de care stiam,contine si E536 adica ferocianura de potasiu.care la 100 de grade se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier.Doar cand pronunti "cianura de potasiu" te trece un fior fara sa te gandesti ca aceasta produce efecte ca : cresterea columului glandei tiroide, afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.Si ma repet strabunii mancau sare din ocna (fara iod) si traiau mai mult.Culmea este ca in multe tari E536 este interzis .De ce oare ?
  Margarina "alimentul sanatos si dietetic .Contine nichel,cadmiu (foarte toxice) ,coloranti,arome artificiale,vitamine artificiale si culmea E320 si E321 ,antioxidanti ce duc la cresterea colesterolului .Deci ?
Intr-un reportaj se facea comparatie intre muschiul tiganesc de la tarani cu cel din market care difereau mult ca si dimensiune,continut si aspect .
Mai recent se vorbeste ca mancarea dietetica
ingrasa ??? Dar nu numai atat te prostesc,devii mai lenes si-ti lipsesc reflexele.

 Ce mai mancam atunci ??

6 comentarii:

  1. totul e comercial, afacere, bani. nu vezi ca au scos astia din piete pe taranul roman, care vinde produse naturale, sanatoase? si au bagat in loc plastice importate. am fost in multe tari. strainii importa doar ce nu au. in rest, incearca sa consume cat mai mult din productia lor. noi importam la greu. de ce? ca sa nu stim ce consumam

    RăspundețiȘtergere
  2. plus: cine da dreptul de a vinde in Ro pachete de chimicale? de ce e legal (sau nu), sa se vanda produse ce otravesc? mostrele analizate in laborator sunt altele decat produsele de pe raft. ideea lor nu e sa vanda un produs de calitate, ci sa scoata un pret cat mai bun pe un produs cat mai prost.

    RăspundețiȘtergere
  3. Excat , ai punctat foarte bine asta era ideea.Cand au scos taranii prin obligarea lor la a ambala,eticheta,certifica produsele ,de fapt se pregatea terenul market-urilor,chimicalelor ieftine si cu o imbogatire rapida intr-un singur sens.
    Cine le da dreptul de a vinde chimicale? Ca sa facem o parabola eu zic ca aceeasi care au introdus "taxa pe apa de ploaie"(aparent fara legatura). Stii taxa nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiu despre taxa asta si mi-e frica sa aflu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum ???? Nu stii ? hai sa te lamuresc este o taxa care se numeste "stiintific" taxa apa meteorologica care era pana acum inclusa in pretul apei potabile si acum apare separat pe factura .Explicatia ce i s-a dat tot stiintific de catre unul la TV este ca se plateste taxa pentru apa de ploaie ce curge de pe casa sau bloc si ajunge in scurgere.Pana aici sa spunem ca are niscai logica dar deosebit la taxa asta este ca cei care nu sunt racordati la sistemul de scurgere nu o platesc,de parca apa de pe casa lor nu tot acolo ajunge unde ajunge si apa de pe casa mea.
    Nu ca i-as invidia dar nu sunt aberante plata si modul cum se aplica ?

    RăspundețiȘtergere
  6. scuza-mi expresia, dar stam ca prostii cu gura cascata si ne ploua in gura. e varianta lichida a taxei radio-tv.

    RăspundețiȘtergere

>