Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 21 ianuarie 2011

Windows 8

Windows 7, spre deosebire de Vista, a fost un succes. Atât ca imagine, cât ca şi comportament în practică, cea mai recentă versiune de Windows a fost văzută ca un salvator. Acum a venit timpul pentru următoarea versiune, Windows 8.


Microsoft are de gând să dezvolte trei versiuni diferite de Windows 8, pentru trei tipuri diferite de dispozitive. Acestea ar fi: desktop, laptop şi tabletă.

După ce a fost descris chiar de Microsoft drept "un pariu riscant" pentru companie, zvonurile despre Windows 8 încep să arunce un pic de lumină peste ceea ce se conturează a fi un sistem de operare inovator, ajutat de o interfaţă cu utilizatorul complet reproiectată, prin care se va departaja în mod clar de versiunile Windows anterioare.

Windows 8 promite să ofere utilizatorilor o experienţă total diferită faţă de sistemele de operare actuale, implementând un concept de interfaţă care va exploata pe deplin potenţialul PC-urilor moderne, punând accent pe facilităţile de accelerare hardware în mod special.

NOUTATI

În Windows 8 vom avea la dispoziţie două tipuri de interfaţă, selectate în funcţie de configuraţia hardware a calculatorului.

Interfaţa primară, cunoscută deocamdată sub numele de cod Wind, reprezintă o versiune evoluată a interfeţei Peek, din Windows 7.

Wind este o interfaţă 3D, disponibilă numai pe Windows 8 în versiune pe 64biţi şi funcţională doar pe sistemele PC înzestrate cu placă video dedicată şi sisteme notebook high end, având nevoie de cel puţin 170MB memorie video dedicată şi suport pentru accelerare hardware pentru a funcţiona.

Interfaţa secundară este una strict 2D, adresată calculatoarelor mai puţin performante. Aceasta va fi singura interfaţă disponibilă pentru versiunea pe 32bit de Windows 8.

Noua interfaţă Wind, în versiune 3D şi 2D, va fi una dinamică şi foarte adaptabilă în funcţie de cerinţele şi obiceiurile utilizatorilor. Vom putea crea scurtături pentru finalizarea mai rapidă a operaţiunilor cele mai comune, iar interfaţa se va adapta în funcţie de activităţile zilnice şi obiceiurile proprii de folosire a calculatorului. Până şi clasicele icon-uri vor fi înlocuite de versiuni inteligente, care se pot adapta în funcţie de nevoile utilizatorului.

Faptul că viitoarea versiune de Windows va avea nevoie de un GPU (procesor grafic)dedicat pentru performanţe optime nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni, dat fiind preţurile tot mai mici la care poate fi achiziţionată o placă video. Posesorii sistemelor cu grafică integrată, fie în chipset sau direct în capsula procesorului, ar putea fi dezamăgiţi de această nouă cerinţă, ce împinge către un nou val de upgrade-uri şi calculatoarele de generaţie mai recentă, proiectate iniţial pentru interfaţa 2D din Windows 7 şi Vista.

O combinaţie interesantă de facilităţi se va dovedi cea dintre senzorul de proximitate şi recunoaşterea facială, două funcţii care se vor regăsi în Windows 8. În practică, scenariul ar fi aşa: când te apropii de calculator, acesta porneşte automat, simţindu-ţi prezenta cu ajutorul senzorilor. Apoi, în locul tastării parolei, logarea se face prin intermediul recunoaşterii faciale.

O altă facilitate importantă în Windows 8 va fi sincronizarea online a datelor. Diverse setări şi opţiuni, poate chiar şi foldere întregi vor fi sincronizate în acest fel. Sincronizarea se va dovedi utilă într-o serie întreagă de situaţii. De exemplu, vei putea avea aceleaşi setări pe mai multe calculatoare (la birou, acasă, pe laptop etc.). Sau, vei putea restaura configurarea dorită după o reinstalare de Windows.



Sursa : go4it

6 comentarii:

  1. Citez " Interfaţa secundară este una strict 2D, adresată calculatoarelor mai puţin performante. Aceasta va fi singura interfaţă disponibilă pentru versiunea pe 32bit de Windows 8. "

    La mine e totul 3D :))

    NU imi fac griji!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum poţi spune asta? problema este că dacă nu ai un monitor 3D înseamnă că nu poţi avea un win 8 ??
    Este normal să ai interfaţă 2D şi dacă tehnica îţi permite să poţi seta 3D.
    Nu am win 8 dar totuşi ar fi aberant să aibe continuu interfaţă 3D şi astfel să fii nevoit să-ţi scimbi monitorul sau mai rău să stai tot timpul cu ochelari .
    Părerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce am scris mai sus a fost o mica gluma...

    Eu am un monitor samsung 24 inch touch screen...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am testat putin si windows 8 sa vad cum e si nici un fel de probleme din partea pc-ului...
    dar sa vedem cum so misca la versiunea finala de windows 8.

    RăspundețiȘtergere
  5. sal sorin ! spune-mi si mie daca pot schimba sist operativ care este w vista la w 7 de ce depinde daca merge sau nu? eu am service pak 2 vista pe un core 2 de 2.00ghz

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum ca a fost inventat si procesorul cu 8 nuclee spetam ca o sa mearga mai bine windowsul !!!

    RăspundețiȘtergere

>