Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 10 ianuarie 2016

Obiective

     “Inceputul noului an aduce adesea noi energii concentrate asupra dezvoltarii propriei persoane, asupra stabilirii telurilor, rezolutiilor.”, spune Dr. Covey. “
   Eu cred ca nu sunt importante decat in masura in care aceste rezolutii provin dintr-o dorinta mai profunda.
  Oamenii aleg rezolutii, nu se pot tine de cuvant si acest proces devine un obicei… fara sens. Daca oamenii nu se gandesc la ce e cu adevarat important pentru ei, ciclul acesta distructiv va continua. Iata de ce sugerez ca fiecare sa se gandeasca bine la ceea ce isi doreste si de ce.”
    Toti ne luam angajamente in fata noului an, insa doar 12% din oameni, se pare ca, reusesc sa le atinga. Tu, fiinta  plina de aspiratii, ce dorinte ai pentru anul ce tocmai a inceput?

Care sunt cele mai populare obiective pentru noul an?

1. Sa slabesc. Sa intru in forma. Sa mananc mai sanatos.
    Sub orice forma ai spune-o, acest angajament se afla in topul obiectivelor pentru anul viitor – probabil si ca urmare a meselor pline de preparate delicioase si a petrecerilor din luna decembrie.

2. Sa renunt la fumat – sau la orice alt obicei nesanatos. Anul nou pare ocazia perfecta pentru acest pas, nu-i asa?

3. Sa petrec mai mult timp cu familia si prietenii.In perioada sarbatorilor, in general avem mustrari de constiinta din cauza orelor suplimentare de la serviciu – timp pe care il puteam dedica celor apropiati.

4. Sa ma bucur de viata. Carpe diem. Suna cunoscut?

5. Sa scap de datorii si sa pun ceva bani la ciorap.Vesnica problema – niciodata nu avem suficienti bani.

6. Sa imi gasesc un loc de munca mai bun. Cine nu ar vrea asta – cu exceptia catorva persoane norocoase care deja ocupa postul perfect?

7. Sa merg intr-un concediu de vis. Sa scapi de seful enervant si sa te bucuri de soarele fierbinte, pe o insula idilica? Poate anul viitor…

8. Sa fiu o persoana mai buna – mai increzatoare, mai ingaduitoare, mai generoasa, sa iti aperi mai bine drepturile. Pe scurt, sa devii versiunea superioara a propriei persoane. Oare un an este suficient pentru o astfel de “upgradare”?

9. Sa gandesc pozitiv! Sa accept trecutul, sa ma bucur de prezent si sa nu-mi fie frica de viitor!

10. Sa am mai multa grija de sanatatea mea. Sa-mi fac controalele anuale obligatorii.

     Cu alte cuvinte, obiectivele pentru anul nou ,sunt dorinta noastra de a ne schimba atitudinea, pe care am recunoscut-o ca fiind nepotrivita sau daunatoare. Pentru a le da mai mult sens, deseori spunem familiei si prietenilor despre ele.

Tu ce iti doresti pentru anul viitor?







Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

2 comentarii:

  1. Din cele 10, eu aș înclina spre 3 și 4. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. A face planuri cred ca este un lucru bun. Mi se par importante 3,9,10. dar nu sunt singurele. Dar as mai adauga ceva. Cred ca un punct esential in planurile noastre este cel de a ne gestiona corect si eficient timpul avut la dispozitie. Pornind de aici, probabil ca mi-as reorganiza lista, lasandu-le doar pe cele esentiale.( Recunosc ca e foarte complicat!)
    Adaug cuvintele lui Coco Chanel, care mi-au placut enorm:"Arta de a trai inseaman sa stii la ce sa renunti."

    O saptamana frumoasa si eficienta sa ai!

    RăspundețiȘtergere

>