Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

A opta minune a lumii




   Acest palat original  din lemn a fost construit  în anii  1667 -1672 si a  uimit  prin  splendoarea sa  nobilii şi ambasadorii străini ai timpului care l-au numit  "a opta minune a lumii".
     Din păcate, la 100 de ani de la construirea sa a fost demolat, dar  la ordinul  împărătesei Ecaterina a II- a a fost  creat un model de lemn al palatului  înainte de demontarea acestuia. In zilele noastre pe baza acestei machete recontructia  palatului a fost  posibilă. 
     Palatul a fost reconstruit de la zero, din beton, dar fațadele exterioare sunt din lemn, iar în interior au fost reproduse încăperile din palatul Țarinei Ecaterina cea Mare. În prezent, clădirea funcționează ca muzeu, unde turiștii pot admira diferite elemente de decorațiuni interioare tradiționale, viu colorate.


  Palatul Kolomna al Ţarului Alexei Mihailovici si-a deschis porţile pe 4 septembrie 2010. Aspectul sau  este aproape identic cu cel din vechime.
   Lucrările de construcţie a s-au desfasurat  sub conducerea lui Senka Petrov şi Mikhailov Ivashko. Cei mai buni artisti de la Moscova şi din alte oraşe au fost angajaţi in  toate etapele de construcţie.


 

     Palatul de lemn creat in secolul 17 a fost conceput în principal pentru a arăta ruşilor  şi oaspeţilor străini grandoarea puterii Tarului  Rusiei.
In vremea tarului Aleksei Mihailovici palatul a fost nu numai un loc de odihnă, dar si  reşedinţă principală a împăraţilor ruşi. Aici s-au tinut si  reuniuni ale Dumei boieresti, consilii, receptii diplomatice şi au avut loc parade militare.
    Palatul tarului Aleksei Mihailovicii este un labirint complex de camere legate prin pasaje.



    Palatul avea 270 camere, cu  suprafata de 7239 de metri patrati. În  prezent  au fost recreate  doar 24  de incaperi. 226 de persoane din 20 profesii diferite au fost implicaţi în această reconstituire.

Palatul tarului Aleksei Mihailovicii este un labirint complex de camere legate prin pasaje.
    Lemnul  pentru construcţie a fost adus din regiunea Krasnoiarsk.



    Palatul era împărţit în două părţi destinate locatarilor de sex barbatesc si femeiesc. Femeile nu  puteau  merge  in partea de cladire rezervata barbatilor.


 

    Femeile din familia imperiala erau tinute in fapt sub cheie şi chiar ţarinei nu i se permitea să părăsească palatul. Ocupaţia lor consta doar lucrari casnice şi rugăciuni.

    Ţarul si  ţarina  aveau camere separate, cu intrări si iesiri separate, existand şi camere suplimentare pentru funcţionari, cameriste si bone.


 

    În interioarele palatului s-au executat lucrari specifice de arta moscovita din a doua jumătate a secolului 17 si s-au utilizat tehnici de construcţie avansate al timpului .

 







.







 

   Totul în palat a fost bine planificat,  de la podele si picturile tavanului, la cele mai mici detalii ale furniturilor.

   Intrarea in  palat costa acum  400 de ruble (15 dolari) fiind  destul de scumpa.


7 comentarii:

  1. E superb, chiar arata deosebit.Intrarea nu mi se pare scumpa, la cat trebuie sa coste intretinerea acestui imens palat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresionant! Câte locuri ar fi de vizitat ......:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca n-o sa-ajung niciodata,iti multumesc pentru acaesta vizita gratuita, a acestui minunat muzeu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu adevărat o minunăţie! Aşa cum ştiu ruşii să facă: cât mai monumental cu putinţă! Lăudabil este că l-au reconstruit şi au făcut-o atât de bine. Noi, românii.... lăsăm să se dărâme multe monumente....

    RăspundețiȘtergere

>