Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 3 martie 2014

Alte sensuri


De câte ori nu punem o întrebare,sau ne exprimăm părerea şi cerem un răspuns sau o reacţie la modul cinstit?

 

Putem suporta adevărul!
   Pretindem sus şi tare , dar când ni se oferă acesta , ne simţim ofensaţi şi  o luăm la modul personal şi punem etichete: mincinosul, neruşinatul, etc etc..Şi de fapt,primim doar păreri sincere,chiar  ceea ce am cerut.
   De ce nu tolerăm sinceritatea ?
  Întrebăm ,cerem o părere  şi aşteptăm un  răspuns cosmetizat şi un  altul sincer ne supără.
   De ce contează perierile inutile?
   Şi  totuşi susţinem că suntem deschişi şi obiectivi, că putem suporta criticile şi observaţiile constructive.
  Ar trebui să fim în stare să luăm ce e mai bun din context şi restul să nu punem la suflet, chiar dacă primim critici răutăcioase
   Întotdeauna am preferat, că persoanele din jurul meu să îmi spună adevărul,indiferent  cât de mult ar durea, încerc să fac şi eu acelaşi lucru..numai că nu o dată persoanele în cauza s-au simţit deranjate de afirmaţiile mele.
   Un amic îmi recomanda :spune-i ce vrea să audă,păstrează aparenta!
   Asta, cred e cel mai simplu mod de a socializa, să minţi frumos..să te foloseşti de o falsă  diplomaţie, să fii ipocrit!
   Totuşi dacă ceri o opinie sinceră, ar trebui să fii capabil să ţi-o şi asumi.
   Adevărul doare dar e de preferat,mai ales pentru cei ce pot să-l accepte.Când nu e oferit cu răutate sunt sigur că  aduce pace în suflet.
   De ce să mergem către alte sensuri?
   Toate relaţiile dintre noi au o valoare şi sigur se poate pierde când nu acceptăm să ne purtăm ca oameni.
   Să ne purtăm frumos, pentru că aşa suntem,să fim oneşti cu prietenii,pt că aşa suntem din fire,să acceptăm adevărul pentru  că adevărul ne caracterizează,fără a avea pretenţia să fim pe locul unu în mintea sau în faţă cuiva
  Un om e natural când trăieşte după valoarea lui reală ,conţinut care se vede simplu din gânduri,sentimente,faptă şi cuvânt.

   N
imic nu poate arăta mai bine caracterul unui om, decât atitudinea să faţă orice adevăr despre propria fiinţă!


 



O seară placută şi-o săptămână uşoară si frumoasă! 


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

7 comentarii:

  1. iti doresc o saptamana cu adevarat placuta si usoara! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am simtit-o pe pielea mea ca sinceritatea nu e tot timpul bine inteleasa, si oamenii interpretează greşit ce le-ai spus. Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eheee... :) Adevarul social... Ma intrebau candva, unele: cum imi sta cu rochia asta? Daca nu-mi placea, le spuneam ca nu prea imi place. Unele se suparau, altele se schimbau... Un fleac! ar zice unii... Sigur ii contrazic, pentru ca ceea ce mie nu-mi place altora e posibil sa le placa... Poate ca cine ma intreba era incantata si, schimbandu-se, pierdea ceva din increderea initiala...
    Apoi... Cum ii spui unui prieten ca partenerul de viata il inseala?! Cei mai multi aleg sa stie si sa taca. Dar daca esti intrebat direct: stii cumva daca ma inseala X? Ce faci, daca stii?! Risti sa strici o relatie frumoasa de prietenie sau... minti?! Sau o scalzi, schimband subiectul?
    Macar de nu s-ar mai minti fara sens, si tot ar fi mai bine. Adica, sa nu mai existe asa multi lingusitori... ca exemplu. :)
    Grea tema aceasta a adevarului cu orice pret. Cine spune adevarul indiferent de situatie ajunge sa fie marginalizat... ;)
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul nu supara daca este spus într-un mod prietenesc si într-un anume moment. Noi oamenii suntem diferiti si foarte complicati, însa adevarul este unul, pentru toti! cine se supara - sa i se atie nasul :))
    o saptamâna cat mai placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oamenii sunt cu mult mai complicati decat masca pe care o poarta in societate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarate si profunde ganduri... Oamenii si adevarul - o tema grea, unde mereu s-a dat gres. Pentru ca in locul adevarului si sinceritatii, oamenii prefera mult minciuna, nesinceritatea, prefacatoria....
    Zile bune, draga Sorin! :-)

    RăspundețiȘtergere

>