Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 3 februarie 2014

Buna Dimineata Soare!




  Într-una din zile un negustor de produse lactate primeşte o invitaţie de a se prezenţa la judecătorie pe data de cutare şi cutare, fiindu-i intentat un proces de către brutar. 
  Omul e foarte îngrijorat şi pâna la data procesului nu-şi mai găsea liniştea. Se tot întreba cu ce o fi învinuit. Brutarul însa ştia. Şi înca cum. Îl tot bănuia pe lăptar că îl înseala la cântar atunci când cumpăra de la el unt. 
  Aşa că nu o dată, după ce lăptarul îi aducea kg de unt şi pleca, imediat cântarea marfa, în prezenţa unor martori. Într-adevăr, bănuielile sale erau justificate. Ba primea 900 g, ba 800; au fost cazuri când a primit şi 750 g de unt în loc de 1 kg. În ziua judecăţii, judecătorul întreaba negustorul de lactate:
 -  Spune, dumneata ai cântar cu care să cântăreşti untul ce-l vinzi? 
- Nu, domnule judecător. Nu am.
 - Păi, atuncea cum pretinzi că vinzi untul cu kilogramul?
 - Păi, să vedeţi. Eu am o balantă, pun pe o parte a balantei kilu' de pâine ce o cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt pâna ce balantă se echilibrează.

   Dacă faci rău este posibil să găseşti doar bine ? sau dimpotrivă atunci când faci bine numai lucruri bune ţi se întâmpla, sau mă rog... majoritatea lucrurilor care ţi se întâmpla sunt bune ? Sau credeţi că nu au nici o legătură una cu alta?

  Credeţi că râul făcut se întoarce pe urmele voastre? Şi că fiecare palmă dată o primeşti înapoi înzecit ? Fără implicaţii cu privire la Dumnezeu şi la nivel spiritual...

O fi asta o lege a naturii ?

 
Un inceput de saptamâna cât mai plăcut!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

Articolul participă si la PINK MONDAYS initiat de karma police

8 comentarii:

  1. Ei, în cazul brutarului, n-a primit înzecit, ci mai degrabă exact după preceptul religios ”ceea ce faci, aceea ți se va face.” Bun de aplicat politicienilor și clienților lor, nu ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa că bine mai zice Zina. Subscriu și eu. O săptămână plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred in vorba..bine faci, bine gasesti. Asa ca pana la urma orice lucru bun sau rau se intoarce impotriva ta! O saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Legea compensatiei, s-ar zice; e o Lege a Naturii, pentru ca in natura totul trebuie sa fie in echilibru. :)
    A face bine... Depinde care-i talerul pe care-l folosim pentru a masura. :) Ce e bine pentru unul poate fi foarte rau pentru altul. Ne imaginam ca facem cuiva un "bine" dar acel bine e bine in intelesul nostru... Mai sunt cei care cred ca fac bine "cu forta", pe principiul "e pentru binele tau" si asta nu stiu cat de bine e... :)
    Raul facut se intoarce in sensul ca cel caruia i-am facut rau nu doarme! ;)
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de parere ca totul se plateste cu aceeasi moneda! Faci bine , gasesti bine , faci rau , gasesti rau. Ce pacat ca nu intotdeauna putem face doar bine! Uneori, faptele noastre produc mult rau, fara sa vrem!

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelentă pildă! Dar şi foarte sugestivă în ceea ce priveşte starea naturii umane. Aşa se întâmplă foarte adesea ca tocmai cei necinstiţi să reclame că sunt victimele înşelăciunii altora, "uitând" că ei sunt mai hoţi decât toţi. Şi nu vorbim aici de greşelile involuntare. Şi nu doar de negustori, căci ştim bine ce "abilităţi" au mulţi dintre comercianţii de azi. Despre politicieni...mai bine nici nu mai vorbim, că se ştie prea bine ce hal de "negustori de iluzii" sunt.
    O săptămână bună, dragă Sorin! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos.. Știam povestioara asta. Mi-a plăcut mereu. Plină de învățăminte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si uite asa la prins pe brutar cu.... ocaua mica! :))

    RăspundețiȘtergere

>