Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 8 decembrie 2013

Orgolii



Doi soţi, s-au certat pentru nişte nimicuri,( se mai întâmplă în orice  familie)şi nu  mai vorbeau. Fiecare o făcea pe supăratul, fiecare îl considera pe celălalt vinovat şi nu voia nici unul să rupă tăcerea; mai ales bărbatul, care se considera superior.
La un moment dat, bărbatul trebui să plece într-o călătorie de afaceri şi avea avion a doua zi dimineaţă. De obicei, îl trezea soţia, dar acum, fiind hotărât să nu rupă el tăcerea primul, nu i-a zis soţiei să-l trezească.
Totuşi avea nevoie să se trezească mai de dimineaţă, de aceea, fiind mai „înţelept” (ca de obicei), a scris pe o bucată de hârtie: “Te rog să mă trezeşti la ora 5!“ şi a lăsat biletul unde ştia că soţia o să-l găsească.
În dimineaţa următoare, bărbatul s-a trezit la ora ora 9. Furios că a pierdut avionul, tocmai se pregătea să se certe iar cu soţia lui pentru că nu l-a trezit, când, lângă pat, ce credeţi că observă?
Lângă hârtia pe care scrisese el seara “Te rog să mă trezeşti la ora 5“, era un bileţel pe care scria “Este ora 5. Trezeşte-te !”

Morala: Un ton ridicat al vocii, tăria în susținerea părerii, refuzul în a vedea și punctul de vedere al celuilalt..certuri frecvente în care fiecare trebuie să aibă ultimul cuvânt ..așa începe totul și se termină trist.
Dacă îți pasă cu adevărat de relația în care te aflii, încearcă să îți ții orgoliul în frâu și să pui mereu pe primul plan ce îți dorești cu adevărat. Când dai orgoliul la o parte și devii așa cum ești cu adevărat, cu emoții, frică, sentimente, abia atunci începi să "crești cu adevărat".


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.
Acest articol participa si   la rubrica "Pink Mondays "



5 comentarii:

  1. Mi-a placut reactia ei :)
    Seara frumoasa, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
  2. mult adevar-multumesc pt participare, o saptamina plina de bucurii

    RăspundețiȘtergere
  3. o-oh-oh! asa este... cea mai buna metoda pentru a invata ce nu se cade facut, este o LECTIE practica :))
    O saptamana cat mai placuta iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Din punctul meu de vedere, cand orgoliile incep sa se manifeste oamenii care cred ca se iubesc ar trebui sa se desparta: doar li se pare ca se iubesc, se respecta si alte alea :)
    Pe de alta parte, in cazul dat, s-ar putea spune ca el a facut primul pas spre... impacare, scriind biletul - chiar daca a pierdut avionul; ea a facut pasul al doilea, in intampinarea lui. Peste timp - in cazul dat - cei doi se vor amuza pe seama incidentului. Nu?! :)
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca ea a dat dovada de prea multa iubire. Cand iubesti treci peste orgoliu si faci ceea ce este bine pentru omul iubit, nu pentru vanitatea ta.

    RăspundețiȘtergere

>