Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 21 iulie 2013

Retrăind clipe de bucurie.



Vi s-a intamplat vreodată ca o melodie, un peisaj ori un cuvânt să se comporte ca o maşină a timpului,făcându-te să retrăieşti o amintire?
 Şi este atât de plăcut să vezi,să  simţi si să auzi trecutul!
 Să poti revedea cu ochii mintii,persoane dragi care acum nu mai sunt în viaţa ta si cate amintiri vă leagă!
  Mi-am amintit de anii de  liceu şi îmi este dor de ei, de mine cel de atunci, de toată lumea. Aş putea scrie la nesfârşit despre asta.
 Toţi oamenii care trec prin viaţa noastră lasă o amprentă, o urmă,sau  o cicatrice în sufletul nostru.
 Chiar dacă unii au plecat dintre noi, ei trăiesc în amintirile mele, în sufletul meu  şi mă însoţesc pretutindeni. Trebuie doar să mă întorc în trecut, să îi scot din vise şi să retraiesc momentele de altădată. Cât timp îi păstrez în amiintiri, ei trăiesc odată cu mine.
  Trecutul mă face să retrăiesc clipe de bucurie.
Îmi lipsesc multe persoane dragi, ce nu mai fac azi ,parte din viaţa mea , dar totuşi avem un trecut comun ce nu-mi permite să îi uit.
  Ele trăiesc în trecutul meu,in multe din amintirile mele.
  Un vechi prieten bun,căruia îi spuneam totul, o fostă iubită ce când-va îmi părea ideală,chipul tatălui ce il revăd in minte mereu, o profesoară care m-a îndrumat, o bunică ce m-a alintat şi multe alte persoane!
  Este atât de bine să te întorci în trecut uneori!

 ❖ ❖ ❖ ❖


Recomandare "Postarea participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

 Si la rubrica "Flori -Fete-Filme si Baieti "tabel de inscriere la Anastasia

Recomandarile zilei-Propuneti si voi linkuri aici

 Astăzi vă recomand : Jocul "Buna dimineata soare!

 Articol citit pe blogul: IULISA




odinioara


amintire

prieten

drum
galben

inserare
copilarie

Recomandare  Acest articol ,este si un editorial, săptămânal,Monday Seven, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.

25 de comentarii:

  1. ai dreptate,fiecare om lasa o amprenta in sufletul si viata noastra.o postare interesanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii oameni din drumul vietii noastre zabovesc mai mult ca altii,intre amintiri si ne sunt mai dragi cu cat ne departam mai tare de ei!
      Multumesc frumos!

      Ștergere
  2. Fiecare om cu care ne intalnim pe aleea vietii noastre, ne lasa cate o amprenta de nesters in suflet, amprenta pe care o purtam mereu cu noi. Trebuie sa-l apreciem si sa-l iubim pentru fiecare sentiment pe care ni-l trezeste, sentiment de bucurie, fericire, buna dispozitie, caldura sufleteasca, iubire. Fiecare om e important in viata noastra!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In urma unui om, raman mereu amintiri. Sufletul, dar mai ales creierul, nu renunta atat de usor la obisnuinte, la repere emotionale, la secvente frumoase sau chiar urate ale vietii in doi.
      O searã minunatã si o sãptãmânã de top îti doresc !

      Ștergere
  3. Prin sentimentele pe care le-am simtim, prin amintirile pe care le avem, prin emotiile pe care le-am simtit, prin toate acestea purtam in noi o particica din toti oamenii pe care i-am cunoscut!
    O sãptamnã frumoasã

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si nu cred ca exista antidot pentru suferinta dupa o despartire reala, asa cum nu exista recuperare pentru nepasare, pentru o uitare definitiva.
      O noapte plinã de magie!

      Ștergere
  4. Ce dragi îmi sunt şi mie amintirile! Chiar astăzi m-am lăsat puţin dusă de gânduri... O săptămână luminoasă, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Nu e usor sa te desprinzi de trecut, de iubire, sau de copilarie.de oameni pe care i-am iubit, pe care i-am pretuit, oameni care si-au meritat locul in trecutul nostru.
      Numai bine iti doresc !

      Ștergere
  5. Buna dimineata!
    La prima citire pare trista postarea dar are un farmec aparte care mi-a adus zambetul pe buze, gandindu-ma la cei care mi-au fost dragi si care azi nu mai sunt in viata. I-am luat cu mine in viitor si ii pastrez cu grija in amintire, cat voi putea :)
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare om e important in viata noastra!
      O seara frumoasa!

      Ștergere
  6. Bună SoriN!
    Frumoase amintiri!
    O săptămână minunată și plină de bucurii îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Emotionante cuvinte, frumoase ganduri, acum in mijloc de vara, cand o noua generatie de absolventi de liceu se pregateste sa porneasca pe un drum nou in viata.
    Asemenea nostalgii ne cuprin pe fiecare, din timp in timp, doar ca nu fiecare poate sa le exprime in scris, atat de frumos.
    Un start bun in noua saptamana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot respectul, multumesc pt aprecieri!
      O sãptãmânã de top îti doresc !

      Ștergere
  8. Bună dimineața!
    Așa-i! Mie-mi plac copii pentru că ei încep viața, nu o continuă.... Și eu îmi mai aduc aminte de persoane dragi... De străbunica atunci când îmi dădea mie și surorii mele mai mari lapte cu cereale și așteptam să vină bunicu să-i pună zgarda la câine.... Și de altă străbunică, dar ea mereu cânta cântece din copilărie sau ne spunea două poezii... Mereu aceleași... Tati a plâns la moartea ei...
    Vorbesc de străbunice, chiar dacă tu te referi și la oamenii din prezent, dar acestea sunt amintirile mele... Plus cele de la grădiniță!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria ,tu esti inca un copil ,plin de candoare,toate trairile de azi ,sunt amintirile de maine!
      O saptamana plina de frumos iti doresc!

      Ștergere
  9. Imi place sa retraiesc astfel de momente transformate in amintiri! si le simt atat de proaspete! :) cu aticolul tau chiar ca incepe saptamana ai frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      De oamenii pe care i-am pretuit, si care si-au meritat locul in trecutul nostru ,intotdeauna ne vom aminti cu placere.
      Numai bine iti doresc !

      Ștergere
  10. Frumoasă postare!

    Din păcate, nu am prea multe amintiri din perioada liceului. Eram ocupată cu cărţile mele, cu poeziile pe care le scriam ca mai apoi să le arunc, cu mărirea mediilor. Presupun că eram o adolescentă tare anostă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigur ca mai este timp ,pentru astfel de amintiri frumoase !
      Fiecare om ce il intalnim pe drumul vietii noastre, ne lasa amintiri de nesters in suflet.
      Numai bine iti doresc !

      Ștergere
  11. Buna seara, Sorin! Mi-a placut articolul. Si eu am o melodie care imi aminteste de tatal meu .... de fapt, vreo 3 melodii: Timpuri Noi- Tata, Deepcentral- O stea si Mariah Carey - All I want for Christmas is you .... Aceste melodii ma "baga in boala" - melancolie, aduceri aminte (amintiri vesele si triste in acelasi timp)

    La mine, anii de facultate au fost cei mai frumosi, cu prieteni pe viata, cu momente extrem de frumoase : de exemplu, la ora 3 noapte stateam si facem clatite in camin, dar nu avem toate ingredientele in cantitatile potrivite si mai tot imprumutam de la colege ....am ajuns sa fac 50 de clatite :)))) am mancat din ele tot palierul :P

    O seara buna, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alexandra,!
      Ma bucur ca ti-a placut articolul!Cunosc melodiile si chiar imi plac!
      Intradevar ,anii studentiei sunt cei mai frumosi ani,pentru unii dintre noi,pentru mine,multe persoane dragi, ce nu mai fac azi parte din viaţa mea ,mi-au lasat multe amintiri frumoase,inca din
      copilarie !
      multumesc frumos si O noapte senina iti doresc!

      Ștergere
  12. Pe mine si doar un simplu miros, un parfum...ma duc in trecut. Da, functioneaza tot ceea ce ai spus. Adevarul e ca preferam sa ne amintim din trecut, sa retraim, doar clipele placute. Cele dureroase...e mai greu. :(
    O noapte buna!

    Scuze ca abia acum am ajuns, am avut f. putin timp.

    RăspundețiȘtergere

>