Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 31 martie 2013

O zi sărbătorită în întreaga lume

  


Cu o istorie veche de sute de ani, Ziua Păcălelilor, "sărbătorită" în majoritatea ţărilor pe 1 aprilie, a născut farse pe cât de originale, pe atât de sugestive pentru naivitatea "victimelor", dispuse oricând să creadă că tot ce zboară se mănâncă.
Nu este o zi naţională, însă este recunoscută şi sărbătorită în întreaga lume drept ziua în care se fac farse şi tot felul de glume.

7 farse de 1 aprilie.


1.Locuieşti cu cineva care pleacă dimineaţa înaintea ta? Aşteaptă să adoarmă şi ascunde-i toate perechile pantofilor. Priveşte-l cum, întârziind la munca sau şcoală, le căuta disperat peste tot.

 
2.Pisoii Bonsai - una din cele mai dezgustătoare farse, însă foarte veridică. Circulă (încă) pe internet. Ideea de baza: un pisoi nou născut se pune la borcan şi se lasă să crească. Se transforma în element decorativ, de-a dreptul feng shui. S-au agitat organizaţiile pentru protecţia animalelor, s-au făcut petiţii online agitând pumnul împotriva barbariei. 

3.O amică îmi povestea; am dat toate ceasurile înainte şi l-am trezit cu o oră mai devreme şi i-am zis că a întârziat la munca în 5 min  era şi spălat,îmbrăcat,gata de plecare,l-am lăsat să coboare până jos la scară şi l-am sunat şi i-am zis că e păcăleală de 1 Aprilie.
 


4.O televiziune din Brazilia a reușit să producă una din cele mai înfricoșătoare farse din istorie, scrie Daily Mail.
  Cu siguranță, fiecare om este îngrozit de gândul că ar putea rămâne blocat într-un lift fără curent electric.
 Mai multe persoane sunt conduse de recepționista unei clădiri către lift. După ce acestea își setează etajul la care urcă, luminile se sting.  În acel moment, printr-o ușă secretă, în lift, intră o fetiță îmbrăcată într-o rochie albă, lungă, cu o păpușă în mână și machiată strident.Când se aprind luminile din nou, oamenii din lift țipă îngroziți și încearcă să deschidă cât mai repede ușile liftului, fără să se gândească o clipă că ar putea fi vorba de o farsă.
 Ba mai mult, după ce aceștia rămân împietriți când o văd pe fetița machiată sinistru, ea țipă și mai tare,făcându-le pe victime să tremure .
Internauții au lăudat și, totodată, au criticat farsa produsă de televiziunea braziliană, spunând că este una dintre cele mai reușite, dar care putea fi fatală unei victime cu probleme de inimă


. ,


5.Războiul lumilor, de H.G. Wells, în lectura lui Orson Welles, în direct la teatrul radiofonic Mercury (1938). Legenda spune că deşi era clar că e o emisiune de dramaturgie, ascultătorii au intrat în panică, fiind convinşi că ascultă o emisiune de ştiri care îi anunţă de invazia marţienilor. Am zis legendă, pentru că se susţine ca farsa stă în aceea că de fapt nu a fost nimeni atât de idiot credul, însă era mai amuzant să crezi asta. Oricum, rămâne antologică şi a fost reluată cu multe variaţiuni. 

 ►6.La 31 martie 1940, Institutul Franklin din Philadelphia, SUA, a dat publicităţii un comunicat prin care anunţă că a doua zi va veni sfârşitul lumii. Radio KYW a transmis: „Cele mai mari temeri ale noastre privind sfârşitul lumii sunt confirmate de astronomii de la Institutul Franklin. Mâine, la ora 15:00, vine apocalipsa. Nu e o păcăleală de 1 aprilie". Panica a luat sfârşit abia după ce astronomii au negat teribila predicţie.
Autorul farsei, ofiţerul de presă al Institutului Franklin, William Castellini, a fost demis.
 

7.în anul 1998, americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se făcea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta. Ulterior, unii clienţi au fost chiar auziţi comandând: "Un hamburger normal, pentru dreptaci, vă rog!" 

   *
    *    *
    *

O zi de 1 aprilie plina de zambete!

6 comentarii:

  1. stiam farsa cu liftul,sunt mai multe de fapt...
    vazand-o la asta ma gandeam si eu,trebuie sa stai bine cu inima,clar! :)
    un 1 aprilie plin de veselie iti doresc si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) o zi frumoasă şi ţie, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună SoriN !
    Interesant articolul tău!
    O săptămână frumoasă și ușoară îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacăaş fi fost în liftul cu pricina, aş fi dat organizatorii ei în judecată. Mi se pare o mare inconştienţă şi au avut noroc că nimeni nu a făcut infarct.
    Ai crede că în fiecare kună există un 1 aprilie, atât de multe sfârşituri ale lumii au fost anunţate în ultima vreme.

    Sper să supravieţuiesc până la sfârşitul zilei! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu iti cade bine cand esti tu obiectul farsei. Cei de la conducere au doar fila asta in calendar.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e chiar asa de "fool" pe cat pare, mie mi-a adus noroc aceasta zi!
    Te invit la mine pe blog sa sarbatorim! :))

    RăspundețiȘtergere

>