Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 11 februarie 2013

Meditatii

 
Am constatat că am ajuns  într-o perioadă a vieţii în care simt nevoia  să descopăr care este semnificaţia verbelor: a fi normal, a trăi frumos.

  Este o provocare pentru mine, pentru că mă scoate din rolul de actor al vieţii şi mă pune în cel de spectator. Inventariez experienţe, trăiri, trag concluzii .
  A trăi frumos!

 ►1.Adevărata frumuseţe depăşeşte aparenta.Frumuseţea este cu adevărat, atunci când putem să dăruim fără a ne simţi ,că suntem datori să facem acest lucru.
 ►2.Viaţa nu poate fi schimbată intotdeuna , unele lucruri sânt menite să se întâmple ,dar  putem  să ne găsim acel echilibru interior ,să ne bucurăm de tot ce avem,de darurile pe care ni le dă  viaţa .

În fiecare minut,ceva se schimbă în viaţa fiecăruia dintre noi şi doar cel care se pricepe să fie cumpătat, tolerant şi înţelegâtor, are toate şansele să trăiască frumos.

3.Viaţa este frumoasă aşa cum este ea, dacă  nu cazi victimă îngânfării, lăcomiei şi invidiei.

  Asta înseamnă să nu vrei să fii tot timpul cel mai bun în percepţia celorlalţi, ci să fii mai bun decit ai fost ieri cu performantele tale.
 ►4.Să fii onest şi să critici cu eleganţă
cele mai grele articole de scris sunt cele în care vreau să critic pe cineva care a încălcat regulile pe care le consider de bun simt. , pentru că e mai dificil să găseşti o cale eleganţa prin care să pui la punct pe cineva  fără a folosi cuvinte neortodoxe.
 ►5.Cu invidia e şi mai simplu, pentru că tine de propria persoană: în loc să-l invidiezi pe celălalt pentru progresul lui, de orice fel ar fi, e mai bine să te preocupe progresul tău şi să încerci să fii puţin mai bun decit ieri.

   Cred că birfa şi invidia sunt marile probleme nu doar ale online-ului , ci ale întregii societăţi româneşti.

 ►6.Viaţa te pune în multe situaţii şi te provoacă de multe ori să o iei pe drumuri ciudate; iar atunci eşti nervos, stresat, ai o imagine deformată despre tine etc şi se poate intimpla să uiţi care erau principiile tale, valorile tale.
 ►7.Valorile sunt ca amprentele: NU SEMĂNĂM CU CEILALŢI, DAR URMELE PE CARE LE LĂSĂM ÎN JUR NE DEFINESC ŞI NE IDENTIFICĂ .


Tu eşti singurul care poţi face din viaţa ta o arta a frumosului de care să te bucuri împreună cu cei din jurul tău!


Acest articol se înscrie si la rubrica Pink Mondays inițiată de Karmapolice.


***

Viata


secunda

intrebari

 dezamagiri

 unic

 asteptare


enigma

*** 

Monday Seven este un editorial, săptămânal, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.
 

5 comentarii:

  1. superba postare... ca si toate celelalte!
    Saptamana cu bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte graitoare imaginile, iar cele 7 cuvinte respective s-au potrivit de minune.
    Zi cu soare sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare dreptate în cele spuse.

    Felicitari pentru o selectie de imagini reprezentative!

    Un inceput de saptamana cu multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi oamenii ne aflam intr-o permanenta miscare si transformare.Emotii, evenimente , senzatii. Totul are o dinamica proprie.Toate aceste emotii fac parte din ceea ce numim viata, toate aceste experiente au intr-un fel savoarea lor.
    Interesant articol!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa ce am citit aceasta postare mi-am amintit de vorbele lui Epictet: ,, Nu uita: eşti un actor într-o dramă aleasă de cineva, mai tare decât tine. Vei juca puţin dacă a ales-o scurtă, mult dacă este lungă. Ţi-a împărţit rolul unui sărac? Joacă-l bine cu tot farmecul tău! Ţi-a căzut jocul şchiopului, al magistratului, al plebeului? Joacă-l! Căci atâta-i al tău: să joci frumos rolul primit."

    RăspundețiȘtergere

>