Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Happy weekend!

Ufff...limbajul asta...

...ce ne facem cu el ?

  Observ,nu fără un oarecare dezgust,că în ultimul timp toată lumea înjură.Şoferii grăbiţi în trafic înjură.Pietonii,la fel.Nu demult,am auzit chiar o bătrână care traversa pe trecerea de pietoni apostrofând cu o mică(?) injurie un şofer care îi strigase să se mişte mai repede.,, "Da' ce,sânt pe trecere nu vezi?Dacă te grăbeşti şi n-ai loc de mine să mă ...... " .
  Merg aproape zilnic la cumpărături şi cred că nu e zi , în care să nu aud o înjurătură pe care,dacă aş fi auzit-o acum 100 de ani  am fi roşit până în vârful urechilor .:)
  Mai demult,plecând de la un parastas am auzit preotul
ânjurând,considerabil" pentru că s-a încurcat în sutană în timp ce se urca în automobilul său de lux.
 Trist.Însă,adevărat.

 În concluzie şi din păcate,decen
ţa în limbaj a devenit o adevărată povară,iar eliberarea de aceasta este percepută ca un beneficiu democratic.
 Halal democraţie!

Un weekend vesel si relaxant tuturor!




"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 2."

8 comentarii:

  1. ... nu ai ce sa faci...doar autoeducatie !!! ...
    ...pana si in videoclip este un "f... you" ! :))
    Un weekend relaxant!

    RăspundețiȘtergere
  2. ooo, eu m-am revoltat demuuult! asta a fost primul "castig" revolutionar, limbajul trivial:pe strada, in autobuz, in institutii, care folosea mai vartos vulgaritatea privea mai cocos in jur, ca si cum ar fi cerut aplauze!
    asta am inteles noi ca inseamna libertatea!
    eu sunt aricit de cativa ani de folosirea cuvintelor triviale in poezie, in filme...
    si inca mai e loc de "mai bine", Doamne fereste-ne si apara-ne!
    week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Democratia si libertatea prost intelese cred ca au dus la exacerbarea acestui fenomen. Limbajul oarecum indecent este o realitate, el existand tot timpul insa in ultimii 20 de ani a capatat amploare. Vasile puncteaza bine. Limbajul trivial din filme si muzica este cel mai ingrijorator pentru ca muzica si filmul constituie un fel de modele...
    In fine...faptul ca se incearca a se semnala e ceva bun. Nu stiu cat recepteaza tocmai cei care ar trebui...
    Frumoasa melodia. O ascult pentru prima oara :)
    Happy Weekend in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. de limbajul acesta vulgar si neplacut nu vom scapa niciodata, il vom auzi in jur mereu, de ne place sau nu. da' cine injura, macar sa injure cu stil...sa-si aleaga cuvintele cu grija :)

    RăspundețiȘtergere
  5. noroc cu clipul de la final, ca altfel ramaneam deprimat...

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta pentru ca oamenii nu inteleg ca pentru a avea o existenta mai usoara si mai frumoasa trebuie sa-i respecti pe cei din jur, sa tii cont de ei, sa te porti cu ei asa cum ti-ar placea sa fii abordat si mai ales ca s-a pierdut notiunea respectului de sine.Nu numai societatea noastra e vulgarizata la maxim dar asta nu e o scuze.Ma tot intreb de ce mai avem pretentia sa de autodefinim oameni si umanitate .Sunt doua notiuni care au din ce in ce mai putin legatura cu cei care populeaza planeta .Si daca ne-am face timp macar un minut sa gandim si sa intelegem cele doua notiuni poate , poate am reusi sa schimbam ceva in comportamentul nostru .Am auzit de nenumarate ori zicala esti bun esti prost.Mi se pare o vorba total necostructiva si total pe langa notiunea de om .

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooo... de-ar ramane numai la injuraturi si tot ar fi mai bine, pentru ca din ce in ce mai multi sar si dau cu pumnul, infig sisul, taie cu sabia, lovesc cu bata, trag cu pistolul sau... pun bombe – si toate acestea injurand de mama focului!
    Insa cum ma pot revolta, acum, cand ascult... “Tango in Harlem”? :) Chiar daca, istoric discutand, originea dansului e in suburbii, intre oamenii de “joasa speta” – tarziu devenind “dans de salon”. Daca pana si aici, in cantec, se injura :)

    Duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa 1989 democratia a fost confundata cu anarhia. Oamenii nu asculta decat de frica. :))

    RăspundețiȘtergere

>