Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 15 octombrie 2012

Monday Seven

Lucruri simple

Dacă aş putea, aş crea a 8-a zi a săptămânii.
"Fericire"
s-ar numi!
 1.O zi în care să nu alergăm după "a avea" şi în care să nu facem doar "ce
trebuie".

 2.O zi în care să facem numai ce ne place şi în care să conteze doar "a fi".
 3.O zi în care toţi cei certaţi să se împace.
 4.O zi în care să nu aşteptam nimic, de la nimeni, ci doar să dăruim. 
  5.O zi în care să trăim intens fiecare vibraţie a naturii, a muzicii şi a dragostei. 
 6.O zi în care să ne răsfăţăm, să ne facem toate mofturile, uitând de probleme şi neajunsuri.
 7.O zi în care să iubim tot ce ne înconjoară.
 8.O zi în care să ne redescoperim, să ne amintim cât de frumoşi şi de buni suntem şi că suntem dependenţi de IUBIRE!


Fericire

 viitor

al meu

pt tine

Tot al meu

pauza

acum si aici


  

 Monday Seven este un editorial, săptămânal, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.


20 de comentarii:

  1. iubirea iti da aripi! esti fericit in fiecare secunda. deci, poti numi fiecare zi a saptamanii: "fericire". frumoasa melodie!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare mi-as dori o astfel de zi...
    mi-a placut fotografia "timpului inlantuit"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna pandora!
      Daca suntem atenti , in fiecare zi exista macar putin din cea de-a 8 zi !
      O seara senina!

      Ștergere
  3. :)
    Man, te salut cu drag si dor!
    Eu zic ca nu este suficienta doar o zi... toate zilele ar trebui sa fie asa. Iar acest lucru depinde numai de noi.
    O saptamana minunata sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare Andrei-ule !
      Asa este,totul depinde in mare masura de noi!
      Bine ai revenit,O strangere de mana si un gand bun!

      Ștergere
  4. Te salut,Sorin!
    Imagini de zile mari ,ca de obicei,imi place mult cea cu norocul agatat in pom (am ghicit ?)dar mai ales, multumesc pentru zambet!
    Pentru mine in fiecare zi e fericire!
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna alegere ,videoclipul "LUCRURI SIMPLE"!
    Imi place mult Horia brenciu!
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  6. "să ne amintim cât de frumoşi şi de buni suntem şi că suntem dependenţi de IUBIRE!"

    e tare software-ul asta al omului de ajunge sa creada ca el insusi e bun, frumos, si ca ar sti cu ce se mananca iubirea. eu i-as da denumirea de automanipulinux :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cinstit , nu am auzit cuvâtul „automanipulinux” şi nici nu-l pot interpreta . De ce nu am putea şti ce înseamnă iubirea , de ce nu am putea fi noi frumoşii ? Indiferent în ce plan am discuta , omul este o creatură sau creaţie cu un scop . In plan spiritual dacă punem problema prin însă-şi şablonul creerii lui omul poate fi considerat frumos . „După chipul şi asemănarea LUI” , parcă . Ar fi o blasfemie să demonstrăm că nu-i aşa .
      In plan logic inteligenţa, raţiunea ne face oare cei mai puţin buni ? In lipsa raţiunii sau hai a inteligenţei poţi demonstra bunătatea ? Cum poate fi o vietate , trăind după regulile reflexelor , considerată o fiinţă bună ?

      Ștergere
    2. Cinstit, nici eu n-am auzit de cuvantul "insa-si", iar daca ai fi fost cinstit, recunosteai ca eu ii dadusem doar denumirea de "automanipulinux" precum ma exprimasem. Trebuie sa existe o denumire ptr. a o folosi? Nu cred. Iar de interpretat ti-ar putea-o interpreta si un copil de zece ani care cunoaste termenii de "automanipulare" si "Linux".

      Sa inteleg ca ar fi o blasfemie, adica un act de defaimare sa afirm ca Dumnezeu ESTE DRAGOSTE? O sustine chiar EL. Iar tot El spune: Dragostea nu pizmuieste, nu se manie, nu se lauda, e plina de bunatate, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se gandeste la rau, se bucura de adevar, acopera TOTUL, crede TOTUL, sufera TOTUL.

      Cand vei suferi TOTUL, adica fara sa reprosezi nici cel mai mic lucru, cand vei acoperi totul, cand nu te vei mania, cand nu-ti vei cauta folosul, cand nu te vei purta necuviincios, cand nu te vei gandi la rau,...voi accepta ca esti facut dupa asemanarea Sa. Dar pana atunci oglindesti un chip si caracter CONTRARIU LUI.
      --------------------------------------------

      "Cum poate fi o vietate , trăind după regulile reflexelor , considerată o fiinţă bună ? "

      Buna intrebare. Ce vezi tu aici?:
      http://www.youtube.com/watch?v=UIBajXdDeD4

      Sa inteleg ca omul e bun ptr. faptul ca are ratiune, iar pisica nu, datorita faptului ca e manata de reflexe?

      E pisica din filmulet buna? Doar traieste dupa regulile reflexelor, nu? Daca ea nu e buna, cum de infaptuieste o fapta buna? Daca nu e ea cea care o infaptuieste, atunci cine?
      --------------------------------------------

      "In lipsa raţiunii sau hai a inteligenţei poţi demonstra bunătatea ?"

      Are bunatatea de-a face cu ratiunea?
      -------------------------------------------

      De ce nu am putea şti ce înseamnă iubirea , de ce nu am putea fi noi frumoşii ?

      Daca ai fi bun, de ce ar mai fi nevoie de o rascumparare din partea lui Dumnezeu(merg pe ideile tale religioase daca tot ai argumentat cu ele)?


      Ștergere
    3. 1 . recunosc , am folosit o cratimă în plus şi nu e prima dată . Nu am vorbit despre dragoste , ci despre fatul ca susţii că omul „ajunge sa creada ca el insusi e bun, frumos” . De ce nu ? ţi-am dat motivul .
      2, nu stiu daca in clip este reflectata bunatatea ca si sentiment . Gestul ei poate fi explicat . Bunatatea ca sentiment vine din suflet pe care il poti pune in relief cu ajutorul ratiunii . Şi animalele au suflet dar spre deosebire de noi nu stu sa-l foloseasca , nu stiu sa reliefeze anumite sentimente in anumite momente , ele ghidându-se doar dupa reflexe si nicidecum vreodata dupa sentimente , nu eu sustin asta ci ştiinţa.
      3 . La intrebarea asta cred ca am raspuns deja . Comletez astfel , bunatatea ca fapta are de-a face cu ratiune , bunataea ca sentiment deasemenea pentru ca trebuie sa intuiesti momentul cand e nevoie sa o oferi .
      4. La intrebarea asta raspund cu o intrebare de ce un credincios se spovedeste ?

      „ De ce nu am putea şti ce înseamnă iubirea , de ce nu am putea fi noi frumoşii ?” asta e scoasa din context pentru ca , repet , daca facem o alaturae , in Geneza scria aşa „"Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră” bineînţeles că asemănarea , după mintea mea , nu se referă la fizic . şi atunci susţinând că omul doar crede că-i frumos nu este o blasfemie ? întreb .

      Ștergere
    4. stiind ca specialitatea ta e s-o faci pe prostul am sa-ti raspund ca atare. iti dau dreptate. omul, este facut asemenea "dumnezeului" bibliei, asa cum sustii. caci el este: un ipocrit, un mincinos, un tiran, un dictator, si un prost de bubuie. caracterul omului oglindeste exact caracterul celui care l-a facut..
      asa ca omul poate reflecta doar "frumusetea" acestui asa zis "creator" de iluzii.

      eu insa, ma referisem la Dumnezeul care merita aceasta titulatura. Cel care este descris in textele amintite de mine. Texte pe care le ignori datorita faptului ca-ti place mocirla si o numesti frumoasa. dar, ai reptul sa alegi(sper sa nu explodezi cand auzi din nou de - alegere libera)

      Ștergere
    5. D-le ipocrit anonim ţi-ai pierdut simţul măsurii la adăpostul unui nimeni denumit , nu accepţi decât privirea ta de cal cu ochelari . Dacă tu te identifici cu omul pe care îl descrii nu înseamnă că toţi ceilalţi fac parte din tagma ta de anonimi înveteraţi denigratori . Te-ai fi putut numi Ion şi ai fi fost asemeni nouă dar tu eşti doar anonimul curajos atoateştiutor. Rămân convins că omul e mai mult decât ştii tu , ceea ce mă nedumireste însă este că eşti convins că-mi cunoşti inclusiv „specialitatea” mea dar nu ai curajul unui dialog civilizat fiind convins că toţi suntem asemeni ţie .

      Nu-mi mai bat capul cu tine , nu te cunosc şi nici nu vreau .
      Iată că nu a fost aşa cum ai sperat , am „explodat” dar nu din cauza „alegerii libere” invocate cu iz de impunere din partea ta , „ca tine sau deloc” , pentru că eu iubesc naturaleţea şi umorul , inteligenţa şi mai ales sinceritatea , corectitudinea şi pe cei care încearcă cu argumente să arate dreptatea lor fără să jignească.

      Sorin (chiar aşa mă şi numesc nu că te-ar interesa)

      Ștergere
  7. Oooh, domnule Kantor Sorin Marius, inteleg ca ma numesti domn si nu doamna ipocrita, caci asta ti-ar reteza ceva din orgoliul barbatiei dumitale. Dar in comparatie cu epitetele folosite de maria ta in timpurile neogeniste, e inca un compliment, sa stii.
    Inteleg ca reactia ta se datoreaza faptului ca te simti cu musca pe caciula, dar stii cum e, cine sapa groapa celuilalt....restul cunosti.

    In legatura cu logica ta si sanatatea acesteia analizand doar aceasta fraza:"Te-ai fi putut numi Ion şi ai fi fost asemeni nouă ", sunt nevoita s-o pun pe aceeasi trepta bolnava cu ceea ce afirmasei pe acest blog http://nymphtamine.blogspot.co.at/2012/09/logica-vs-credinta.html

    citez:SoriN 17 Septembrie 2012"Biblia poate fi considerata foarte bine hrana ptr. suflet, mai ales daca o citesti pentru a o intelege. La fel de bine nu cred ca are legatura cu credinta, pentru ca aceasta asa cum am mai zis, aceasta se cultiva in suflet"

    Deci sa recapitulam. Biblia, pe care o consideri hrana pentru suflet, cica nu are nimic de-a face, nimic in comun cu credinta care se cultiva in suflet. Deci, inca odata mister intelligent.
    Biblia= hrana ptr. SUFLET, iar Credinta= se cultiva in SUFLET. Nu vezi nimic in comun? Nimic, nimic? Mai sa fie! Pe ce adresa sa-ti trimit psihologul? Pe cea din Penzing? Hm, ma tem ca se vor trezi si ceilalti din mahmureala, mai bine nu.
    Cerusei curajul unui Dialog. L-ai primit. Dar in legatura cu cat de civilizat ar fi, imi pare rau ca trebuie sa-ti reamintesc ca poate fi doar atat de civilizat cum obisnuiai tu sa-l porti in trecut. Caci stii cum e povestea cu strigatul intre munti. Daca ai fi dorit ecouri civilizate, ar fi trebuit sa dovedesti tu primul ca stii sa fii civilizat. Sa inteleg ca la a imparti cateva palme esti as, dar cand e vorba sa le incasezi te smiorcai ca o fetiscana adolescenta? Mai sa fie!

    Realitatea, sa stii ca nu e o jignire...vrei si argumente, sau dovezi? Uite aici:

    REALITÁTE, realități, s. f. Existență efectivă, obiectivă; fapt concret, lucru real, stare de fapt; p. ext. adevăr. ◊ Loc. adv. În realitate = de fapt, efectiv, în adevăr. ♦ (Fil.; la sg.) Materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea. [Pr.: re-a-] – Din fr. réalité, lat. realitas, -atis, germ. Realität.

    JIGNÍRE, jigniri, s. f. Acțiunea de a jigni și rezultatul ei; ofensă, insultă; (concr.) vorbă, faptă care jignește. – V. jigni.
    Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de cata | Semnalează o greșeală | Permalink






    RăspundețiȘtergere
  8. Desi nu meriti hai sa-mi bat capul cu tine in continuare :
    1 e simplu pentru mine ceva de neinteles poate pentru tine , atat timp cât te semnezi "anonim" şi nu "anonimă" e logic de ce te consider , hai sa nu exagerez spunand „domn ” , zic de sex masculin . Nu inteleg ce are musca pe caciula cu mine dar , in fine , esti ambiguu , nu stii clar ce vrei .
    2 Te-ai fi putut numi X-ulescu si ai fi fost asemeni noua cu sensul de cineva , dar ai fi avut o raspundere , probabil .Nu vezi ca interpretezi cel putin ciudat chestiile simple ? Exemplul pe care l-ai dat este prost ca sa spun asa pentru ca este scos din context , citeste atent , poate de doua ori . Ma refer la legatura cititului Bibliei cu credinta in sine şi nicidecul la legatura intre Biblie si credinta , chiar daca tu ai facut sa para asa prin trunchierea comentariului meu .
    3 „Dar in legatura cu cat de civilizat ar fi, imi pare rau ca trebuie sa-ti reamintesc ca poate fi doar atat de civilizat cum obisnuiai tu sa-l porti in trecut. Caci stii cum e povestea cu strigatul intre munti. Daca ai fi dorit ecouri civilizate, ar fi trebuit sa dovedesti tu primul ca stii sa fii civilizat. Sa inteleg ca la a imparti cateva palme esti as, dar cand e vorba sa le incasezi te smiorcai ca o fetiscana adolescenta? Mai sa fie!” ???? nu comentez , nu stiu drept cine mă iei .

    Observ ca pe unde umbli „mascat” în anonim (nu ai curajul răspunderii probabil) provoci doar astfel de discutii , greseala mea fata de ceilalti este ca te-am luat in seama si ca am incercat sa te respect .
    Stii cum esti ? ca cel din reclamă : regele contrazicerilor , cred ca doar de dorul de a provoca dispute in contradictoriu pentru a-ti demonstra „inteligenta” ( nu intamplator este intre ghilimele )
    Uite aici :
    dar de unde pana unde ideea ca incestul e un pacat? si ce e acela pacat? pacat impotriva cui? a unui ipocrit care iti spune sa nu ucizi, insa el insusi comite crima? ce fel de dumnezeu e acela care e in stare sa creeze fiinte, dar cand ajunge sa le imbrace nu gaseste o cale mai morala decat cea de a sacrifica o fiinta pentru a imbraca-o pe alta. culmea nu? ???? mie incercai sa imi demonstrezi contrariul . dar , ma rog .

    RăspundețiȘtergere

>