Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 22 martie 2012

Calul de luptă


    Calul de luptă (War Horse) este ultimul film regizat de Steven Spielberg nominalizat la Globul de aur . Un film extrem de emotionant care are în centru o poveste înduioşătoare despre prietenia ce rezistă tuturor încercărilor dincolo de argumente raţionale şi mai ales despre o loialitate ce nu are limite .
  Filmul este o adaptare după romanul cu acelaşi nume scris de Michael Morpurgo care iniţial a fost pus în scenă ca piesă de teatru având un succes răsunător câştigând distincţia „Cea mai bună piesă” şi alte cinci premii Tony .
  Filmul m-a impresionat cum nu m-a impresionat de mult timp un altul . Povestea de neuitat despre prietenie şi curaj te poartă prin diverse scene având în prin plan diverse personaje . Începe când o familie britanică cumpără un cal tânăr pentru a-i ajuta la fermă moment în care se produce o legătură strânsă între fiul fermierului Ted şi calul Joey , legătură care este ruptă brusc când din cauza problemelor financiare Ted este nevoit să vândă calul cavaleriei britanice ce urma să pornească în luptă deoarece începuse cel de-al doilea război mondial . Deşi acţiunea se petrce în mare parte în timpul zboiului filmul nu este despre război ci are în prim plan calul ce trece prin tot felul de situaţii trăind mici povestioare cu personaje din ambele tabere .
  De departe cea mai emoţionantă scenă a filmului este când doi combatanţi din tabere adverse fac pace pentru a salva calul dintr-o situaţie limită .
  Deşi se trece repede de la o scenă la alta datorită poveştii ţesute mai ales în jurul calului în ansamblu este , repet , un film emoţionant cu un final pe măsură .
"Am ajuns să realizez cât de expresivi sunt caii. Trăind cu ei atât de mulţi ani, ştiu că pot exprima realmente foarte multe şi că toată lumea poate înţelege ce transmit ei. Doar că filmele nu ne cer foarte des să zăbovim asupra sentimentelor calului" a declarat Steven Spielberg


surse foto 1,2


Un film ce nu trebuie ratat şi pe care îl recomand cu multă căldură !





17 comentarii:

  1. Daaaaaaa, de acord cu tine! L-am văzut, mi-a plăcut, m-a impresionat în mod deosebit! Excelent film :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu unul l-am recomandat tuturor prietenilor . Nu am obiceiul sa vad un film de doua ori dar acesta l-as revedea cu placere , mai ales ca am avut ocazia sa fiu o vreme in preajma cailor si i-am indragit iremediabil . Intr-adevar sunt devotati atunci cand sunt tratati cu respect .

      Ștergere
  2. L-am vazut si pot spune GENIAL !!!!
    niste imagini superbe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pot spune ca nu am vazut de mult timp un film atat de placut , (cred ca este un cuvant potrivit) iar daca spunem Spielberg am zis totul .

      Ștergere
  3. trebuie sa-l vad...
    pentru cai am mai mult decat o slabiciune chiar daca nu am ocazia sa fiu in preajma acestor fiinte deosebite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu zic că trebuie !
      Caii sunt fiinte deosebite , cred eu , in primul rand pentru pentru devotamentul lor si blandetea de care dau dovada in ciuda marimii lor .

      Ștergere
  4. Trebuie să-l văd, m-ai provocat!
    Mulțumesc frumos, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca nu trebuie ratat , este un film de familie exceptional . Pe mine m-a incantat .

      Ștergere
  5. Impresionat!Abia astept sa vad filmul!E prima data cand aud de el.Se poate vedea si pe net?
    Am o mare slabiciune pentru animale si acum mai provocat.Sa imi spuna cineva unde pot vedea filmul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu l-am descarcat de pe un site privat , dar banuiesc ca il poti gasi si online pe site-uri de profil daca vrei sa il vezi asa , doar ca de obicei este la o calitate mai slaba . Daca stii sa folosesti utorrent contacteaza-ma si discutam .

      Ștergere
  6. Foarte inteligenti sunt caii, au contribuit si ei la progresul omenirii. N-am vazut inca filmul, am auzit ca e bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sorine, m-ai convins. Desi am o usoara retinere pentru ca evit sa vad filme care ma fac sa plang, pe acesta o sa il vad cu siguranta pentru ca iubesc caii.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. tare imi doresc sa vad filmul asta! il am doar ca nu am curaj sa-l vad! toate lumea mi-a zis ca finalul e unul fericit ...dar o sa plangggg :)))

    RăspundețiȘtergere

>