Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 5 ianuarie 2012

Rivalitate cu final neaşteptat


   Se spune că doi dintre cei mai mari tenori ai lumii : Placido Domingo și Jose Carreras știut fiind faptul că unul este madrilean și altul catalan și având în vedere rivalitatea proverbilă a acestor două nații , în anul 1984 din motive politice devin „dușmani” . 
   Pentru că deja erau foarte populari și căutați în întreaga lume cei doi au stipulat în contractele încheiate că vor cânta pe o scenă sau alta doar dacă celălalt nu este invitat .
  Dar în 1987 Carreras este diagnosticat ca având leucemie . Pentru a lupta cu nemiloasa boală a suferit enorm iar pentru tratamente a fost nevoit să meargă o dată pe lună în Statele Unite . Tratamentele , transplanturile și drumurile au devenit atât de costisitoare încât averea consistentă ce a deținut-o în scurt timp s-a epuizat . Ajuns la finalul posibilităților materiale a descoperit o fundație în Madrid care oferea suport pentru tratamentul celor suferinzi de leucemie . Datorită ajutorului primit Carreras a învins boala și s-aintors pe scenă de unde în scurt timp a ajuns la același statut financiar și a cerut să se alăture fundației . 
Sursa
 Citind statutul a descoperit că fondatorul ei era Domingo iar mai târziu a aflat că Domingo a înființat fundația tocmai pentru a-l ajuta pe el cu tratamentul însă a ales să rămână anonim ca să nu-și umilească „rivalul” pentru că a acceptat ajutorul său . 
 Partea cea mai emoționantă a venit când Carreras a întrerupt un spectacol al lui Domingo din Madrid  și a îngenunchiat umil cerându-și iertare și mulțumind în mod public iar acesta a fost începutul unei mari prietenii .

La Traviata într-o interpretare de exceptie a celor doi alături de Luciano Pavarotti .






19 comentarii:

  1. O deosebită poveste şi lecţie de viaţă! Rămâi uneori uimit de cine îţi întinde o mână la nevoie şi îţi dovedeşte prietenia! Nişte artişti desăvârşiţi pe care mereu îi ascult cu plăcere! Mulţumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ne-ar sta ca oameni daca nu am astepta astfel de momente grele in viata semenilor nostri si ne-am intinde mainile inca de la inceput.Ce puternici am fi si cat de fericiti!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana vezi tu , de cele mai multe ori prietenia nu cunoaste reguli şi este cu atât mai profundă cu cât provenienţa este mai neaşteptată . Unici într-adevăr .
    Mulţumesc şi eu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana obiectivitatea şi nevoia unei motivaţii ne face să aşteptăm astfel de momente , pentru că de cele mai multe ori privim prea integru viaţa şi nu îi vedem sublimul decât atunci când nevoia ne împinge .
    Dacă am putea citi viaţa printre rânduri nu am fi doar puternici , ba chiar aş plusa , am fi desăvârşiţi .
    Mulţumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poţi să spui? Eleganţă desăvârşită!

    RăspundețiȘtergere
  6. Omenia depășește orgoliile!
    Minunat exemplu ai adus!
    Nu știu dacă ți-am făcut urări- oricum , nu strică, așa-i?
    LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE ȘI CU TOATE ÎMPLINIRILE SPERATE!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tu1074 aş plusa , înălţător !

    RăspundețiȘtergere
  8. Max e mare lucru să ştii face un gest aşa frumos .

    RăspundețiȘtergere
  9. Incertitudini (Gina) da aşa este , omenia este întotdeauna mai presus , ar trebui sa ne definească căci doar omul prin definiţie e capabil de omenie , dar ...
    Mulţumesc frumos !
    La mulţi ani !

    RăspundețiȘtergere
  10. Acesta sunt roadele iubirii...
    Suflete delicate...
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca cel mai important lucru in viata este sa stii sa-ti recunosti faptele, sa recunosti faptele celor din jur, si mai ales sa stii sa accepti faptele, fie ele bune sau rele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Îngerii sunt mereu lîngă noi şi poartă nume de oameni, asta-i doar încă una dintre dovezi

    un an bun îţi doresc

    RăspundețiȘtergere
  13. E încă o dovadă că iubirea sinceră, prin gesturile ei pline de compasiune şi generozitate, poate schimba atitudinea unui om.
    E o poveste pe care n-o cunoşteam şi care m-a impresionat foarte tare.
    Mulţumesc că ai ales s-o împărtăşeşti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Emoţionantă întâmplare. Nu o ştiam. Dar merită reţinută şi luat aminte la aceşti oameni mari. Bunătatea este cea mai frumoasă "faţă" a naturii umane.

    Numai bine, dragă Sorin! :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. s-a mai intamplat si se mai intampla. important e ca nimeni n-a ramas indiferent...intr-adevar, emotionanta poveste si lectie de viata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai bine prieteni decat rivali; o lectie din care toti avem de invatat; un deznodamant din care toata lumea a avut de castigat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu poti sti niciodata cine iti va da o mana de ajutor nesperta la greu...poate fi chiar rivalul tau sau chiar cel pe care l-ai considerat dusman!Minunat exemplu!

    ps: Orgoliile in arta sunt cei mai mari dusmani ai artistilor!

    RăspundețiȘtergere

>