Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 20 ianuarie 2012

Relativ

  Datorită relativismului etic în care ne zbatem noţiunea libertăţii se repoziţionează continuu astfel încât libertaea este adesea confundată cu permisivitatea .
  De obicei în acest şablon se încadrează dezbaterile publice unde acordul ar trebui stabilit prin întâlniri dar de fapt toţi se întâlnesc doar pentru a-si expune propriul adevăr minţind astfel încât fac peformanţă ridicând minciuna la nivel de instituţie .
Patriotismul probabil este doar o invenţie din respect pentru trecut şi ceea ce ar presupune valorile pentru că de fapt un om nu poate fi cu adevărat patriot în purul sens al cuvântului şi de cele mai multe ori dacă nu întotdeauna nu poţi respecta interesul aproapelui mai mult decât pe cel personal . Deaceea nu există o erarhie a adevărului .
Ziua de mâine a devenit atât de importantă nu  pentru că o „pregătim” ci doar pentru că ea ne vine neîntinată sperând s-o modelăm în urma învăţămintelor de ieri .
În acord cu toate acestea am învăţăt să tolerăm , să convertim precum cultura în subcultură , ideologiile în oportunism , blândeţea în tupeism .
Convingerile sunt egale, doar morala este relativă !
Respect pe cei pe care nu îi uneşte doar sărăcia şi nu sunt laşi , cei care ştiu că Scrisoarea a III-a nu este doar un document istoric.




12 comentarii:

  1. Bună SoriN!
    Interesant!
    Un weekend excelent îți doresc,SoriN!

    RăspundețiȘtergere
  2. În stradă se scrie un alt fel de istorie! Eu așa simt!
    Se recucerește Demnitatea noastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărut mâna Gina !

      Da , de fapt se încearcă , e bine şi aşa . Dar cu mai multă convingere şi hotărâre şi mai ales , participare , probabil se va şi reuşi .

      Ștergere
  3. Aproape toţi moraliştii au făcut de-a lungul istoriei omeneşti elogiul libertăţii. Precum fericirea sau binele, precum natura sau realitatea, înţelesul acestui termen este atât de cuprinzător încât toate interpretările sunt la prima vedere posibile.
    In “Scrisoaea III”, sunt caracterizati perfect parlamentarii de la putere, cat si cel care a format, contra naturii, aceasta adunatura majoritara distrugatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu poți ierarhiza adevărul, părerea mea! Este unic și mai presus decât orice idee exprimată! „Totul este relativ”, vorba unui „magician”, ghinionul nostru este că am permis ca această relativitate să atingă acele valori menite a rămâne statice și constante!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana are dreptate, după părerea mea. Nu mai avem valori, nu mai avem modele, am reuşit să răsturnăm totul cu susul în jos, iar acum vedem urmările.

    RăspundețiȘtergere

>