Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

marți, 10 ianuarie 2012

Dacă

Dacă două persoane au fiecare câte un măr și le schimbă între ele ,  fiecare va avea tot câte un măr. Dar dacă două persoane au câte o idee și fac schimb ,  fiecare va avea două idei .
George Bernard Shaw

 Adevărata ascultare este doar o altă cale de a aduce tăcere într-o relație . De obicei mare parte din atenția unei persoane este acaparată de propria gândire , evaluînd cuvintele și pregătind următoarea replică . Suntem uneori confuzi din punct de vedere al mesajului pierzându-ne în propria gândire fără atenţia de care e nevoie .

Nu judeca omul după ce arată, ci după ce ascunde .

Daminescu





6 comentarii:

  1. Mulţi aud, puţini ascultă! Dacă am reuşi să ne concentrăm mai puţin asupra propriei persoane, dedicându-ne celorlalţi participanţi la dialog, cu siguranţă comunicarea ar fi mai fluidă, reuşind să-şi atingă mai uşor ţelul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anastasia eu sunt cel ce-ţi mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Dana ideal e echilibrul pentru că nu poţi da replici la întâmplare cum la fel nu poţi accepta astfel de replici şi la fel de bine nu poţi fi un simplu ascultător deplin , părerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema ascultatului, la fel ca toate problemele umane este circulară: aprecierea neadecvată ne face nesiguri și mai puțini deschiși față de ceilalți. Ascultatul pe care nu îl primim este ascultatul pe care, la rândul nostru nu îl oferim.

    Ascultarea nu este o nevoie pe care o simțim, este un dar pe care îl oferim.

    RăspundețiȘtergere

>