Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 9 decembrie 2011

Dincolo de aparenţe


  O stii pe-aia cu Legea atractiei? Da’ pe-aia cu “un necaz nu vine niciodata singur”?

   In ultima saptamana au venit peste tine tot felul de provocari, in esenta minore, insa adunate chiar devin o problema. Ai observat ca te imbolnavesti exact in momentul in care esti cel mai stresat, mai ocupat, mai pus pe fapte mari? Nu este o coincidenta.

  Un element negativ atrage dupa sine un altul, tot negativ.   Acesta din urma atrage un altul negativ. Si tot asa. Negative string. Sau spirala descendenta, cum vrei sa-i zici.

  Pe propria piele simt ca nu e usor. Solutia? Focalizarea pe lucrurile pozitive, atat timp cat poti sa le mai observi de dupa stres si probleme. Interesant, nu? Sunt foarte curios sa aflu cat de bine va fi dupa ce sirul negativ se va intoarce.

Tu cum rezolvi problemele cand se aduna si se pun una peste alta?


Weekend frumos vă doresc !

                    



sursa art .Ionut Ciurea

24 de comentarii:

  1. Imi doresc ca macar sa pot dormi suficient:). Un weekend placut si tie alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, există legea atracției și funcționează, indiferent dacă vrem să recunoaștem / să devenim conștienți sau nu! Când problemele se adună, când simt că totul merge într-o direcție greșită mă opresc, pur și simplu! Îmi golesc mintea de orice și respir, chiar și pentru câteva momente! Acele secunde doar cu mine sunt prețioase și-mi induc starea de liniște și puterea necesară pentru a deschide ochii și-a înfrunta din nou lumea! :) Sau, acordând ajutorul celor din jur, material, fizic, cu o vorbă, cu o ureche „ascultătoare”, cu un simplu zâmbet, prind putere și încredere să mă ajut și pe mine... și totul se rezolvă! :)

    Cu riscul de-a mă lungi peste limite, îți las o „vorbă” care spune totul:
    „Ia decizia să îți păstrezi entuziasmul, puterea și fermitatea pe care le simți în cea mai însorită zi a prosperității tale, inclusiv în cea mai întunecată zi a unei mari încercări. Nu te simți dezamăgit chiar dacă lucrurile din viața ta par dezamăgitoare. Păstrează-ți netulburat hotărârea inițială de a reuși în tot ceea ce ți-ai propus...

    Omul care nu își pierde firea atunci când se confruntă cu situații neplăcute devine din ce în ce mai puternic, până când realitatea începe să ascultă de voința lui. Mai devreme sau mai târziu, el capătă întreaga putere de care are nevoie pentru a reuși. Fii întotdeauna puternic și astfel vei deveni din ce în ce mai puternic.”
    (fragment din „Despre forțele tale și despre cum le poți folosi”, Christian D. Larson)

    Îți doresc ca bucuria să te însoțească pretutindeni! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum rezolvi? Gandeste pozitiv, incearca sa vezi partea roza a situatiei, ca legea atractiei se aplica si la lucrurile si intamplarile bune, dar noi nu prea vedem asta. Incearca sa atragi lucrurile bune, pastreaza-ti entuziasmul si puterea sa treci peste momentele neplacute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am vazut filmul "The Secret" de nspe mii de ori. Vizionam chiar numai bucati de film in momentele in care ma simteam prabusita. Nu au avut nciun efect. Ba, mai mult , vazandu-l de atat de multe ori mi-am datseama pana la urma ca filmul are caracter pur comercial si am mai gasit si mici scapari in povestirile personajleor. Nu pot sa nu cred deloc in legea atractiei, am 43 de ani si am experimentat destule in aceasta viata. Eu cred ca tine foarte mult si de codul genetic cu care ne nastem. Al meu este cu mult negativ in el altfel, nu imi explic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca exista cineva care sa nu fi trecut prin asta.Si da, intr-adevar , cand esti stresat, apar tot felul de probleme de sanatate .Intr-o conferinta de neurostiinte, se vorbea printre altele si despre asta .Suntem forme de energie care vibreaza la o anumita frecventa (spuneau acele capete luminate) iar frecventa de vibratie poate fi modificata ca urmare a altor energii vibratoare cum ar fi gandurile .Orice perturbare a energiei vibrationale aduce deteriorari in campul energetic adica boala.Cu cat este mai perturbat cu atat este mai grav.Dupa ce reusesti sa iesi din avalansa de lucruri care de afecteaza si observi din afara vei realiza ca fiecare lucru aparent negativ are si o latura pozitiva.Eu am vazut pe pielea mea si incerc ( nu reusesc intotdeauna) sa vad in fiecare lucru aparent rau care este binele.Cel mai mare bine pana la urma este ca numai exeperimentand diverse stari reusesti sa evoluezi .Si apoi Sorin , sunt sigura ca stii deja ca viata merge dupa o sinusoida.Treci pe buc la negativa si apoi din nou pe cea pozitiva.Nimic nu ramane batut in cuie .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu există lucru negativ în proporție de 100 %. Eu înfrunt evenimentele negative privind partea bună a lor. Uneori nu o vad de la început, dar mă stăpânesc și o caut. Există întotdeauna !

    *Ai un ping la ARTE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand se aduna problemele, eu le rezolv pe rand.

    RăspundețiȘtergere
  8. ohhh...cata drepate ai in ceea ce ai spus...
    eu una incerc sa nu ma las prinsa in in ganduri apasatoare...uneori reusesc...alteori nu...
    pentru mine solutia este sa am mintea mereu ocupata cu lucruri care ma bucura si au continuitate...ele imi aduc echilibru...sunt un back-up devenit necesar...
    solutia se numeste in concluzie,detasare...

    RăspundețiȘtergere
  9. @RobertN
    Multumesc!
    Iti doresc ca ziua de azi sa fie mai buna decat cea de ieri, iar cea de maine, mai reusita decat cea de azi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dana Diaconu
    Cu totii avem problemele noastre, “proprii si personale”. Cu totii avem niste ghimpi care ne apasa din ce in ce mai tare, care ne cauzeaza stress, suferinta, si care ne ocupa timp. Cu totii trebuie sa trecem peste obstacole si doar asa cum ai spus si tu, pastrand o doza de optimism si de speranta.

    O zi plina de zambete si impliniri!..

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lumi RO
    Stiu ca o stima de sine pozitiva ne permite sa actionam eficient si sa facem fata dificultatilor vietii, in timp ce stima de sine negativa provoaca diverse perturbari in viata noastra de zi cu zi.
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. @minoki

    Incearca sa pastrezi o doza de optimism si de speranta. Desi se stie ca fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata, nu te opri din cautarea ei .Si DA! In cautarea ei, se merita sa alergi toata viata!
    O seara de poveste!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Ana Maria S
    Cu totii trecem prin astfel de stari, si trebuie sa incearcam sa facem altceva! Sa Incearcam din rasputeri sa schimbam perspectiva pesimista din care vedem lucrurile, intr`o ipostaza cat mai optimista si luminoasa! Sa ne gandim la tot ce avem in jur! Prienteni, colegi, o familie, o casa, doar noi suntem cei care putem schimba ceva!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Stii cum fac?
    Tocmai ca nu ma zbat sa le rezolv atunci cand toate imi merg prost. Pierd un contract, o persoana importanta nu-mi raspunde la telefon, etc. Astept sa treaca ziua respectiva , uneori chiar doua zile, imi las timpul necesar si incerc sa gasesc activitati care sa ma faca sa-mi recastig increderea in mine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Zina
    Un lucru negativ , probabil da, nu este total negativ , în primul rând în funcţie de cum îl percepem , cum îi dăm curs , aşa cum îl rezovăm . Totul constă în modul cum ne raportăm problemei pentru că fiecare o facem în felul nostru şi pentru fiecare acelaşi lucru are multe sensuri şi variabile , părerea mea .
    Mulţumesc tare frumos !

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristi mormal , e cel mai bine . Dacă ai aceasta putere , eşti tare , ce mai .

    RăspundețiȘtergere
  17. Da Pandhora detaşarea este bună , foarte bună , însă atât cât reuşeşti şi dacă reuşeşti . E mare lucru !

    RăspundețiȘtergere
  18. Hapi2233 şi dacă persistă ? , e bine dar uneori dacă tot amâni te copleşesc şi oricum nu toate au rezolvare a doua zi , nu toate au o rezolvare plăcută . Dar , ştii , e bine cum spunea Pandhora te detaşezi până la limita apoi mergi înainte orice ar fi , cred .

    RăspundețiȘtergere
  19. Cercul, cred eu, se va rupe atunci cand, cineva caruia i-a fost facut ceva rau, va raspunde cu ceva bun.

    RăspundețiȘtergere
  20. pe rând, precum Cristi!
    şi fără să intru în panică.

    RăspundețiȘtergere
  21. Interesant articol. Gândirea pozitivă contează, detaşarea şi voinţa, cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sorin -le aman pana ce starea mea spirituala si "Fiinta" din mine este pozitiva si capabila sa le rezolve. Imi asum efectele. Bune, rele asta e, nu putem trai fara polaritatea asta

    RăspundețiȘtergere
  23. Hapi ce spui tu e idealul . Felicitări ! de-am fi toti aşa ...

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.ce-sunt-eu.com

    Poate gasiti ceva interesant referitor la Lege.Bfta in tot ce faceti in viata.Fiti fericiti,fiti bucurosi ,fiti pozitivi!

    RăspundețiȘtergere

>