Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

miercuri, 9 martie 2011

Hai sa fim si mandri

Timpurile ne-au obisnuit sa sustinem in mod public ca ne este rusine ca suntem romani.Ba, eu cred ca si altii au trecut prin astfel de perioade ,atat ca la noi este mai lunga.
Nu fac reclama gratuita calitatii de roman dar de ce sa nu recunoastem ,cand ceva ne scoate din comun (in sensul bun) macar in gand ne dorim ca s-ar putea spune : " uite dom'le e roman ".Ne este dor de astfel de consideratii .Avem trecut ,avem prezent.exista Nadia,Nastase,Hagi si sunt doar ambasadori ai sportului si cati ca ei in alte domenii.


Ce-i drept la capitolul omenie, umanitate ,cinste,corectitudine,constiinta (of Doamne cate sunt) avem lacune.Un mucalit ar spune "deaceea suntem deosebiti".Dar poate si timpuile ne fac sa fim asa.Ce-ar inemna s-avem de toate,macar si-n buzunar nu doar in preturi.Constiinta ? "constiinta trece prin stomac" si-atunci legea junglei ne domina.
Te intrebi cateodata noi nu vrem sau altu-i interesul .
Cate generatii ar trebui ca sa-ntelegem ca trebuie sa ne impunem,ca pomana-i limitata ,trecatoare ,iluzorie.Ne preocupa cine cu cine si de ce ,un mic scandal,o mica barfa,pe cand fapte importante trec pe langa noi.
Avem istoria incarcata ...si sunt stramosii nostri .


1827-Poenaru a inventat stiloul 
1858-primul oras din lume ilumnat cu petrol. 
1858-prima rafinarie din lume (si acum dicteaza altii preturile) 
1886-prima ambarcatiune cu reactie 
1895-Hurmuzescu descopera electroscopul
1906-
Beldiman construieste primul aparat hidraulic cu percutie pentru sondaje la mare adancime
1910.
Coanda -avionul cu reactie
1913-
Cantacuzino-vaccinul antiholeric
1920-
Botezatu a calculat posibila traiectorie Pamant-Luna
1921-
Persu a construit automobilul fara diferential
1921-
Paulescu a descoperit injectia cu insulina
1922-
Vasilescu-Karpen a inventat pila karpen
1930-Dragomir a inventat scaunul ejectabil
1937-
Odobleja a lansat conceptia care sta la baza ciberneticii
1952-
Ana Aslan-gerovital
1962
-Agarbiceanu a construit primul laser cu radiatie infrarosie
 

Si lista este mult mai lunga.
 

Deci hai sa fim un pic mai mandri ,sa incercam sa fim ca ei !

3 comentarii:

  1. hai sa fim mandri. problema e: in afara de tine, acum, pe acest blog, cine i-a mai mentionat pe cei de mai sus? la ce post tv, in ce ziar, la ce radio mai auzi de dansii? poate intr-o carte prafuita intr-un colt de anticariat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta este problema noastra ne subestimam valorile in avantajul trivialitatilor ce umplu stirile,divertismentul,viata.
    Abia cand vom trece de acest obstacol vom putea spune ca suntem mai buni si-apoi plecam spre mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul porneşte de la politicieni. Si oamenii de rând au o vină, pentru că acceptă ceea ce fac ei ,politicienii Ne plângem că străinii ne tratează cum ne tratează, dar asta merităm
    Mi-as dori mult sa aud ca se schimba in bine tara noastra, sa nu mai fim de rasul Europei, dar nu stiu ce am putea sa facem noi sa reusim asta. depindem de alti , nu numai de noi.
    toti sunt analisti ,economisti dar in spatele vorbelor nu fac decat sa fure pt ei si odraslele lor; sunt multe de zis
    Este mai mult decat trist sa vorbesti cu tinerii care (o buna parte din ei) au ca ideal "masina X a vecinului de la 3" sau a fotbalistului X... Sa vad ca la televizor SILICONUL are dreptate si este invitat pe oriunde ca VIP (very idiot person)... Si acestea sunt considerate "valorile" unei societati aflata in cadere libera! Cu toate acestea, continui sa cred ca poate unii din cei luati de valul artificialitatii, vor dori la un moment dat valori certe si demne de notat ale tarii noastre!

    RăspundețiȘtergere

>