Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 14 mai 2011

Disputa continua

     Majoritatea bloger-ilor ajung mai devreme sau mai tarziu in fata unei dileme :daca Blogger sau Wordpress care pe langa alte platforme sunt cele mai populare si cele mai mari.
 Fiecare vrea ca blogul sau sa fie cat mai bine indexat ,aranjat,optimizat si atunci incepe sa se intrebe care din aceste doua ofera cat mai mult din ceea ce isi doreste.
 In momentul cand detii un blog cu domeniu platit (personalizat) datele problemei se schimba avand posibilitatea sa-ti cumperi aceste avantaje.Dar atat timp cat blogul este hostat gratuit se presupune ca utilizatorul nu are prea multe cunostinte despre ceea ce inseamna indexare...


 De la inceput am plecat cu ambele platforme asa incat acum pot face o comparatie la nivel mic intre cele doua .Deci :
  - Pentru cine este deschis provocarilor tehnice Wordpress ofera mai multa satisfactie,iar Blogger ofera cam totul gata facut.
  -In ceea ce priveste structura,Wordpress ofera un sistem mult mai usor de categorisire si structurare a paginilor,categoriilor,tag-urilor ceea ce ofera o foarte buna optimizare a hartii site-ului.Pe de alta parte Blogger poate fi greoi la inceput presupunand crearea unor artificii tehnice pentru optimizare.
-Pentru cine indrageste folosirea a cat mai multe pluginuri,gadget-uri Blogger vine cu o varietate mare din acest gen care dealtfel se configureaza foarte usor pe cand Wordpress are un sistem standard pe langa care mai poti incarca un anumit numar limitat in plus.Configurarea lor desemenea este mai greoaie pentru incepatori.
  -In ceea ce priveste libertatea asupra setarilor blogului mai multa are Blogger si este si mult mai usor de configurat.
  -Pentru cei cu cunostinte limitate de HTML,CSS ,Wordpress este mai potrivit ,dar daca detii cateva cunostinte in domeniu Blogger este mai satsfacator.
  -Blogger permite schimbatul a orice in asect cu previzualizare si in doar doi pasi pe langa Wordpress care nu permite prea multe in schimbarea temei descarcate gratuit.Adevarul este ca depinde si ce tema alegi in Wordpress,unele din ele lasand mai multa libertate in editarea aspectului.
  -Spatiul de stocare este mai mare in Wordpress decat in Blogger si asta depinde de nevoile fiecaruia de stocare .
 -In ceea ce priveste optimizarea si indexarea pentru motoarele de cautare teoretic Blogger ar trebui sa aibe un avantaj deoarece este hostat pe servere Google , si totusi pentru mine de exemplu,aceasta teorie nu e destul de clara atat timp cat la doua postari egale ca structura ,timp de publicare si aspect la o cautarea ulterioara pe Google imi apare intai articolul din Wordpress.


   Cine iese invingator ? Este greu de spus . La luarea unei decizii in acest sens se pun in balanta multe aspecte in functie de dorintele si nevoile fiecaruia asa ca am ajuns de unde am plecat.Blogger sau Worpress ?



12 comentarii:

  1. interesanta comparatie, cred ca Blogger e pentru grabiti, se cam dau toate pe tava, in timp ce Wordpress necesita putin timp pentru personalizare. in fine, eu nu ma prea pricep, dar articolul e util

    RăspundețiȘtergere
  2. facand parte din aceiasi categorie ca raul, eu de blogger am auyit prima data nu stiam ca exista wordpress asa ca vorba aia primul venit - primul servit

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorin, eu am blog de prea putin timp ca sa-mi spun parerea. Din ce am mai citit am inteles ca Blogger este mai avantajos ca domeniu gratuit. Variantele Wordpress ar fi mai bune daca sunt pe un domeniu privat.

    RăspundețiȘtergere
  4. NU prea avem ce comenta atata timp cat totul este gratis...
    cam asta e....

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi eu am pe ambele şi pot spune că totul ţine de fiecare , de cunoştinţe si preferinţe .
    NIcu gratuit este pe ambele platforme iar comentariile sunt libere , de ce să nu ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai si cu cine sa ne certam... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce să te cerţi ? totul constă în preferinţe , iar dacă este gratuit nu înseamnă că nu ai drepturi , poi ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-am făcut și eu un blog de probă pe wordpress, dar m-am chinuit ca naiba, e total diferită „interfața” de cea de la blogger....m-am simțit cam prost când nu știam nici măcar de unde să mă loghez când mi-am făcut contul........Probabil la vară, când voi avea vacanță îmi voi transfera blogul pe wordpress și voi încerca să merg cu amân2 în paralel.
    Numai bine SoriN, weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit articolul, Sorin. Multumesc frumos.
    Din pacate ( sau din fericire ) cand mi se pune pata, pai mi se pune. Aveam eu ceva in gand de multa vreme cu privire la domeniu si hosting platit iar intamplarea din ultimele zile cu blogspotul m-a facut sa ma hotarasc.
    Stiu ca nici acolo nu voi fi ferita de anumite lucruri, dar vorba aceea, daca e sa se intample se intampla si pe platforma gratuita si pe platita. Ideea e ( din ce am inteles ) ca pe privat ai mai multe facilitati, atat ca indexare google cat si altele. Iar daca e sa ti se stearga niste articole/comentarii, ele se recupereaza. Acum nu stiu, nu ma pricep. Imi doream domeniu privat si asta spune multe. Am gasit o oferta destul de accesibila la nshost.ro... sa vedem ce iese.

    O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Lillee ştiu ai ales .com . Foarte bine ! Dar să ştii că nu musai cu ei se va putea sigur recupera ceva şi mai ales comentariile . De astă dată Google a avut probleme , părerea mea , pentru că nu găseşti nimic în memoria catch cu data de 12 . Dacă era păstrat ceva se putea recupera relativ usor de către cei ce aveau minime cunoştinţe .

    RăspundețiȘtergere
  11. SoriN, asa o fi :) Dar acum faptul este consumat. Te pui cu nebuna? :))

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu mi-am facut unul paralel pe word dar asta numai acum de doo zile , mi-e greu sa ma mutr acolo , nu ptr ca n-as stii dar ....nu-mi place wordpress. insa blogspot ma pune pe ganduri ....sper sa nu faca sdurprize si mai mari de atat . de ex observ ca blogroll nu merge dupa actualizari eu nu apar cu ultima postare la altii ....e putin haotic ...sper sa-si revina . ptr cine face bani INCA din blogging ....e alta treaba ...dar ca loc de supapa si refulare din cotidian si comunicare .....daca Blogger s-ar cumintii...eu n-as divorta de el :D

    RăspundețiȘtergere

>