Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 21 martie 2011

Cea de a 6-a lege universala

Cea de a 6-a lege universala este legea cauzei si efectului.
Omul nu se naste la intamplare si deaceea nici nu trebuie sa traiasca la intamplare.Fiecare fapta a sa va avea efecte in viitor.Acest fapt poate explica multe fapte inexplicabile dar partea asta a legii cauzei si a efectului intra sub incidenta astrologiei si nu despre asta vreau sa vorbesc.
Important este ca nu exista efect fara o cauza asa cum nici un eveniment nu este intamplator ,omul fiind responsabil de evenimentele din viata lui.
In functie de nivelul intelegerii realitatea si fenomenele din jurul nostru si faptul ca ele sunt doar concepte produse de intelectul nostru ne formeaza iluzia.Cu ajutorul iluziei conceptele despre ceea ce ne inconjoara se identifica cu relitatea.Realitatea o percepem ca o forma definita intr-un anumit moment cu un anumit peisaj ce ne inconjoara .Aceasta se schimba odata cu schimbarea peisajului iar realitatea nu este decat ceea ce percepem ca fiind palpabil,care poate fi masurat,simtit,trait.Asa cum intunericul este doar absenta luminii ,frigul este absenta caldurii,moartea este doar lipsa vietii .
Cauza este un principiu activ care face ca entitatile reale sa fie in contiunua miscare in asa fel incat sa fie interconectate dinamic cu restul si semnifica rezultatul actiunilor noastre anterioare.Pentru orice actiune efectuam suntem responsabili de efectele sale ulterioare.
 Ignoranta (cand spunem "nu se mai poate face nimic") in cazul acesta este o interpretare eronata a legii cauzei si efectului.O alta eroare este abtinerea de la orice actiune ignorandu-se faptul ca orice gand este o actiune ,orice fapta este o actiune.Timpul se scurge in mod inexorabil pentru mintea noastra in sensul trecut-prezent-viitor.

In traseul zilnic catre sursele de hrana sobolanul nu ocoleste obstacolele ,el le traverseaza ,in acelasi timp marcandu-le cu feromoni astfel incat drumul ales ramane marcat tot timpul.

3 comentarii:

  1. articolul tau imi aminteste de un pasaj biblic: "toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul este undeva la mijloc. Omul nu se naste la intimplare, si de aceea nu trebuie nici sa traiasca la intimplare.Nimic nu se produce la intimplare, si chiar daca putem gasi explicatii justificative pentru diverse fenomene, trebuie sa ajungem la cauzele lor reale ca sa le intelegem si sa le putem controla.
    Orice lucru, cit de mic, care ni se intimpla, are o cauza clara, si daca stim sa o recunoastem, putem face ca acel lucru sa nu se mai intimple, daca nu ne foloseste, sau il putem repeta, daca ne foloseste.
    Dar si aceasta este doar o consecinta a amplei Legi a Cauzei si Efectului.
    Aceasta Lege poate fi dezbatuta pe multe pagini, dar ceea ce e bine de retinut este ca nu exista efect fara o cauza, nici un eveniment din viata cuiva nu este intimplator.Dar
    omul are liberul arbitru in ceea ce face, si el poate alege, in orice moment, dintre multe posibilitati

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intimpla conform Legii, hazardul nu este decit un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii."

    RăspundețiȘtergere

>