Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 31 martie 2016

Aniversarea Windows 10

  În cadrul evenimentului Microsoft Build, desfășurat în acest zile în San Francisco, oficialii companiei americane au dezvăluit câteva detalii despre performanța și viitorul Windows 10.

    În doar câteva luni, ar trebui să avem parte de un nou update important la Windows 10. Din câteva se pare, acesta va purta numele de Windows 10 Anniversary și, precum celelalte actualizări din ultimul an, vor fi oferite gratuit tuturor utilizatorilor noului SO.
   După cum îi zice și numele, Anniversary va fi lansat cu ocazia celebrării unui an de la lansarea Windows 10, pe 29 iulie 2016. Aceasta este data exactă la care s-a lansat cel mai recent sistem de operare al gigantului din Redmond în 2015.
   Fiind vorba de un update semnificativ, încărcat de remedieri de vulnerabilități, finisaje și funcții complet noi, acesta va ajunge întâi la membrii comunității Windows Insider, în format beta, începând de astăzi.
    Printre funcțiile complet noi ce vor fi introduse se numără extinderea utilității sistemului de autentificare Windows Hello, cu amprentă, recunoaștere facială sau voce, în interiorul aplicațiilor, inclusiv pe website-uri web.
Suportul pentru interacțiunea cu un stylus este îmbunătățit prin introducerea unei aplicații de notițe și a unui utilitar de desenat – Sketchpad. 
   Lista include și un set generos de gesturi noi pe care le puteți face pe touchpad, iar spre surprinderea programatorilor, va include sistemul de linii de comandă Bash specific platformei Linux, disponibil până la această oră pe Windows doar prin intermediul unei mașini virtuale.
    Cum era de așteptat, asistentul virtual Cortana va deveni mai deștept, fiind capabil să paseze fișiere între utilizatorii dintr-o rețea. 
   Odată cu lansarea Anniversary Update în această vară, se vor unifica magazinele virtuale pentru Windows 10 și Xbox One.
    Mai multe informații despre Windows 10 Anniversary    Update vor fi făcute publice în lunile ce urmează. Tot în cadrul conferinței de deschidere a Microsoft Build, unul dintre directori a ținut să menționeze că există deja peste 270 milioane de dispozitive care rulează Windows 10 la nivel global, iar aceasta este cea mai rapidă rată de adopție a unui sistem de operare Microsoft din toate timpurile.


Un comentariu:

  1. L-au adoptat mulți pentru că li s-a băgat sub nas oridecâteori au deschis computerul. Am trecut și eu de la Windows 7 la Windows 10. Nu mi-a plăcut, e prea încărcat și are multe funcții de care eu nu am nevoie. W10 ”mi-a oferit” posibilitatea să revin la Windows 7 apasând ”doar” pe un buton. Aiurea! N-a mers, n-am mai avut nici w7 nici w10 și a trebuit să chem ajutoare...

    RăspundețiȘtergere

>