Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 26 iulie 2015

Spectacol în Ceahlău

     
   Doar doi munți din România au sărbătoarea lor, Ceahlău și Găina. Ziua Muntelui, organizată în fiecare an pe 6 august în Ceahlău, are o semnificație ce se pierde în negura timpurilor și a ajuns fie confundată cu “Schimbarea la față”, sărbătorită de ortodocși la aceeași dată. Oamenii pleacă de cu noapte, pentru a ajunge în vârf dimineața, când răsare soarele.

  Putini oameni, stiu ca in acea  zi ,in fiecare an, cand, la apusul Soarelui deasupra Sfinxului de pe platoul Bucegi, razele blande inconjoara chipul straniu sculptat în piatra si, coborandu-se spre baza anticei statui, formeaza o piramida magica.
Este vorba despre o piramida holografica formata din umbrele muntilor invecinati si razele soarelui la rasarit.
  In fiecare an, grupuri de turiști  urcă pe muntele Ceahlău , să asiste la acest  fenomen unic în lume,
  Acolo, la răsărit, stâncile formează niște umbre care, cu ajutorul norilor de ceață, formeaza imaginea 3D a unei piramide perfecte, vizibilă doar o oră într-un an.
   În aceeaşi zi este şi hramul mănăstirii de pe platoul superior al muntelui, cu ocazia sărbătorii creştine Schimbarea la Faţă.
  Cine urcă pe Toaca pe 6 august, dis de dimineaţă, are parte de un fenomen fizic rar. „Se observă fenomenul de umbră piramidală, spaţială sau holografică proiectată peste Valea Bistricioarei de vârfurile muntelui“, a spus Constantin Andraş, şeful Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău.
   În aceeaşi zi este şi hramul mănăstirii de pe Ceahlău, iar a doua zi, duminică, petrecerea se mută în localitatea Ceahlău, pe malul lacului Izvorul Muntelui, unde se serbează Ziua Muntelui. Piramida holografică a fost cercetată ani de-a rândul de pietreanul Mihai Marin. Acesta susţine că este un fenomen fizic generat de poziţia soarelui la acea dată şi de stâncile din vecinătatea Vârfului Toaca.



Cu drag, pentru toti cei ce iubesc natura si unicitatea frumusetilor ce deriva din aceasta!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

3 comentarii:

  1. Ce lucruri minunate se petrec in Muntii nostri!
    In linkul urmator sunt ceva detalii despre varful Toaca si piramida lui!
    http://filedelumina.ro/2012/11/16/piramida-de-pe-varful-toaca-ceahlau/

    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fantastic fenomen, fantastic peisaj!
    Sa ai o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere

>