Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 11 mai 2015

Windows 10

     Se pare că după Windows 10 nu vom mai vedea versiuni complet noi ale sistemului de operare .




În doar câteva luni, vom putea pune mâna pe cea mai recentă versiune de Windows. Aceasta va fi intitulată şi va rula deopotrivă pe desktopuri, hibride, tablete, mobile şi, într-o oarecare măsură, pe Xbox One. În acelaşi timp însă, Windows 10 se pare că va fi ultima versiune de Windows.
,,Chiar acum lansăm Windows 10, iar pentru că Windows 10 este ultima versiune de Windows, lucrăm cu toţii la Windows 10.” 
   Anunţul a venit din partea lui Jerry Nixon, unul din evangheliştii Microsoft pentru dezvoltatorii de aplicaţii.     Interesant este însă că acest anunţ nu implică sub nici o formă ieşirea gigantului din Redmond din piaţa creatorilor de sisteme de operare.
   În schimb, marchează o schimbare radicală de strategie vizavi de modul în care percepe viitorul popularei platforme. Astfel, în loc de noi versiuni de Windows lansate anual sau la distanţă de câţiva ani, toate modificările mai mici sau mai mari de funcţionalitate vor fi implementate prin actualizări de software.
    Această schimbare va fi posibilă odată cu lansarea Windows 10 deoarece Microsoft a împărţit majoritatea componentelor sistemului de operare în aplicaţii individuale ce pot actualizate, modernizate sau modificate radical prin update-uri care nu vor afecta restul SO-ului. Pentru a înţelege mai bine această reţetă, este suficient să vă gândiţi la multiplele versiuni de Internet Explorer lansate pe parcursul ciclului de viaţă al unui Windows. Odată cu Windows 10, acelaşi sistem va fi aplicat şi la alte ,,bucăţi” din Windows.
    ,,Comentariile recente de la Ignite despre Windows 10 reflectă modul în care Windows va fi oferit pe viitor, precum un serviciu ce va incorpora noi update-uri şi inovaţii într-o manieră constantă, cu o valoare continuă pentru consumatori şi clienţi business.” Deşi era destul de evident că Jerry Nixon nu s-ar fi aruncat la astfel de afirmaţii fără asigurări anterioare, informaţia a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt al Microsoft pentru TheVerge. 
     Doar trecerea timpului ne va confirma dacă această tactică reprezintă pe termen lung o reţetă pentru succes sau eşec.
Tabletele cu Intel Atom nu suportă Windows 10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

>