Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 22 mai 2015

Televizorul tapet de la LG

LG a prezentat un televizor care schimbă tot ce ştiam până acum despre aceste dispozitive şi care-l transformă în tapet.
  Practic, televizorul e atât de subţire încât poate fi rulat sau îndoit.
  Televizorul experimental prezentat de LG are o grosime de doar 1 milimetru şi o greutate de doar 1,9 kilograme. Poate fi montat pe un perete cu ajutorul magneţilor.
    Tehnologia din spate este OLED, dar momentan televizorul va rămâne doar un concept, pentru că este prea scump pentru a fi dus pe piaţă. Pentru a-l monta pe un perete, LG a creat şi un suport magnetic care se prinde în cuie.

   Astfel, acesta va funcţiona ca locul unde vom lipi televizorul. Pentru a-l scoate, televizorul poate fi pur şi simplu dezlipit. Spre deosebire de televizoare LCD, OLED-ul nu are nevoie de lumini în spatele său, astfel că poate fi subţire şi poate fi îndoit. Reprezentanţii LG sunt optimişti. Ei spun că a fost nevoie de un an jumătate pentru a ajunge cu OLED pe piaţă, în timp ce televizoarele LCD au evoluat timp de 10 ani. Anul acesta, compania din Coreea de Sud vrea să lanseze televizoare OLED clasice cu dimensiuni de până la 99 de icni.
   Practic, acel O din LED vine de la organic, pentru că display-ul nu mai are nevoie de lumini ambientale şi emite propria sa lumină. Un televizor OLED LG de 65 de inci costă acum 9.000 de dolari.


Un comentariu:

>