Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 16 ianuarie 2015

Taxe noi pentru ... românii cu nume de sfinţi !!!

Preocupat de numărul din ce în ce mai mare al românilor care poartă nume de sfinţi, liderul BOR a anunţat necesitatea introducerii unei cotizaţii pentru cei care vor să le folosească în continuare. Decizia va intra în vigoare în termen de câteva zile, iar taxa va fi obligatorie pentru toţi românii ale căror prenume se regăsesc în calendarul ortodox.

“Peste un milion de români poartă numele arhanghelilor Mihail şi Gavril”, a declarat patriarhul Daniel. “Să nu mai vorbim de cei pe care îi cheamă Ion, Constantin sau Elena. Nici unul dintre ei nu a achitat Bisericii drepturile de autor cuvenite, deşi suntem de 2000 de ani impresarii tuturor sfinţilor din calendar. O taxă modică pe prenume e ceva firesc, la cât s-au jertfit aceştia pentru noi. Din bunăvoinţa Bisericii, cei care poartă mai multe nume de sfinţi vor plăti doar 50% pentru fiecare nume suplimentar.”

“Mă bucur că nu cad sub incidenţa acestui decret”, declară Decebal Popescu, unul dintre puţinii români care nu poartă un prenume biblic. “E suficient că plătesc deja taxa BOR pentru numele de familie care derivă din cuvântul ‘popă’”.


Update : Articolul este un pamflet al celor de la TNR care articol cred eu este bazat pe posibile idei ce le-au avut sau le pot avea , stim noi cine . Mă face să cred asta faptul că la articolul original de pe TNR comentatorii în proporţie de 80% au luat de bun acest decret .

7 comentarii:

 1. Nu pot să cred ! E un pamflet ori e de-adevăratelea ?... Aaa, gata, am văzut sursa ! Nu e bine că- le dă idei, mâine-poimâine ne trezim cu o o astfel de taxă în realitate. :))))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca de obicei, extrem de atenți la ceea ce se întâmplă în jur! Jos pălăria în fața celor de la TNR! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. o clipa am crezut ca poate fi adevarat, noroc ca am vazut ca si Zina, sursa...
  oricum, totul e posibil :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce tare!:)))
  M-am distrat de minune,nu de alta dar aveam ce plati...am nume de ...Angel(ica)'fratele meu are doua numa de sfinti,iar sora e o Stea...:))
  Dar daca am avea taxa de litere din cuintele pe care le folosim?

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta e o gluma cred! :) Ca sa ne mai descretim fruntile!

  RăspundețiȘtergere
 6. Deci daca e adevarat inseamna ca Romania a loato razna si ma mut din tara cu ocazia legii acestea

  RăspundețiȘtergere

>