Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 27 iulie 2014

Un spectacol gratuit


   Viaţa nu este decât o călătorie continuă care începe cu primii paşi,ce ne ajută să ne cunoaştem şi să ne înţelegem mai bine. 
   Trebuie să ne bucurăm de orice zi,  să iubim natura, să privim cu drag la oamenii pe lângă care trecem zi de zi.

    Chiar în drumul nostru de zi de zi , să trăim la maxim fiecare pas,chiar şi o oră petrecută în centrul oraşului, pe străduţe sau chiar pe o bancă, este un câştig pentru sufletul nostru, o nouă experienţă care se adună peste celelalte.
   Norocoşi sunt cei care călătoresc pentru a scrie poveşti. Indiferent că scriu poveşti despre viaţă sau despre destinaţii turistice, aceşti oameni au norocul să facă ceea ce foarte mulţi îşi doresc – să călătorească, dar să fie şi plătiţi pentru asta.
   Din acesta categorie fac parte si marinarii


     Puţini dintre cei care aleg această meserie se gândesc la altceva în afara beneficiilor materiale care rezultă din ea.       
  Privită din acest punct de vedere, meseria de marinar este printre cele mai dificile meserii din lume. Te poartă departe de ţara ta, departe de familie şi prieteni, te aruncă în valurile neînduplecate ale mărilor şi oceanelor lumii, alături de oameni pe care nu-i cunoşti, dar, care îţi devin, vrând-nevrând, a doua familie.
    Dar, această meserie poate fi privită şi ca o continuă aventură, o continuă descoperire a vieţii sub toate aspectele, o libertate dusă până la extrem şi o lecţie pe care viaţa ţi-o poate da, mai blând sau mai furtunos. Poate fi un mod plăcut de a câştiga bani albi pentru zile negre.

Apus de soare in Alexandria   Oricât de mult ar munci, marinarul este, totuşi, un norocos şi un privilegiat. 
   Poate ajunge în locuri în care alţii nici nu gândesc, în locuri despre care alţii nici nu ştiu că există.    Poate că nu întotdeauna timpul îi permite să viziteze puţin şi oraşul-port în care poposeşte, dar, de cele mai multe ori, acest lucru este posibil, chiar dacă doar pentru câteva ore.    Dar, cea mai interesantă minune de care marinarul se poate bucura zi de zi este natura care îl înconjoară.
   Răsăritul - un spectacol oferit gratuit de natură

Fiecare dimineaţa începe cu un superb răsărit de soare, un spectacol pe care natura îl oferă gratis tuturor. Oriunde priveşti nu vezi decât mare, o nesfârşită întindere de apă marginita de o nesfârşită întindere de cer si bineînţeles, soarele.
  La început, doar un punct, apoi din ce în ce mai vizibil până devine prea puternic să-l mai poţi privi cu ochiul liber. Ştii că viaţa este frumoasă şi merită trăită, toate sacrificiile tale nu sunt în zadar. Soarele te ajută să înţelegi mai bine.



Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

5 comentarii:

  1. FRUMOS articolul tau, potrivit pentru o dimineata de luni. Fiecare om are propria calatorie se numeste viata. O saptamana minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie nu-mi plac marinarii-soldati. :) Nu-i vad ca pe niste oameni care stiu sa aprecieze astfel de bucurii - de-ar sti si ar face-o cu adevarat n-ar alege cariera militara. Dar, ce stiu eu...?! :)
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un soare sus pe cer e pentru fiecare si indifferent de statutul social daca nu am fi pozitivi si sa vedem partea frumoasa degeaba avem cele mai bune privelisti daca din suflet nu ne putem bucura.
    Eu astept postarea cu meloman pentru o zi sa pot sa ma inscriu. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă întreb ce poate fi mai frumos decât un răsărit de soare ,la acea linie a orizontului, în care cerul sărută marea şi pe care apare încet - încet, un punct roşu ce devine tot mai mare, aducând strălucire pe întreaga boltă cerească?
    Un răsărit de soare .. rămâne în suflet ca un "spectacol al naturii" de neuitat. Pur şi simplu este mirific!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

>