Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 11 iulie 2014

Reflexii în Oglinda




   Cel mai recent proiect al artistului Doug Aitken este un tren creativ mobil care va purta zeci de artiști renumiți într-un tur al Statelor Unite, din New York până în San Francisco.

  Station to Station: A Nomadic Happening va călatori din Atlantic până în Pacific timp de trei săptămâni, începând cu 6 septembrie, și va opri în zece stații unde vor avea loc evenimente culturale din cinci arii diferite: film, muzică, artă, literatură, gastronomie.

  Aitken a construit special pentru acest proiect un tren care este, de fapt, și o imensă sculptură cinetică acoperită cu LED-uri. La bordul lui se vor urca, printre alții, artiștii Olaf Breuning, Lawrence Weiner, Aaron Koblin; muzicienii Charlotte Gainsbourg, Dan Deacon, Ariel Pink, Beck; și scriitorii Dave Hickey și Rick Moody.

   Proiectul lui Aitken, sponsorizat și realizat în colaborare cu Levi’s, funcționează și ca o strângere de fonduri pentru muzeele implicate. Sumele colectate din vânzarea biletelor și donații vor ajunge la instituții partenere, precum MoMA, SFMoMA, Los Angeles County Museum of Art, și multe alte centre culturale care organizează evenimente și expoziții în 2014.



.
Recomandare
Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la
 "Reflexii in Oglinda"

Te invit să te înscrii



11 comentarii:

  1. Excelenta realizare! O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un proiect interesant, iar reflexia e foarte frumoasa, plina de culoare. O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Extraordinar tren!:)
    O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant proiect! O idee colosala! Uite ca m-ai facut curioasa! am sa urmaresc evenimentele provocate de stationarea acestu minunat tren cultural, multumesc!
    weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant proiect!
    Fain trenul ,un proiect original!
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi there to every one, since I am genuinely keen of reading this weblog's post to be updated on a regular basis.
    It includes pleasant information.

    Here is my blog ... Foot Problems

    RăspundețiȘtergere
  7. Un proiect foarte interesant! Arata magnific!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce idee deosebită! Important este că se promovează cultura, arta... Alţii nu fac nimic în acest sens...

    O zi frumoasă, dragă Sorin! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesant proiect, dar... trenul merge mai mult prin spații nelocuite ! Poate era mai eficientă o caravană de autocare sau așa ceva. Oricum, mulțumesc pentru informație. Și trebuie să recunosc că trenul arată trăznet, SF, ce mai ! :D

    Zi frumoasă !

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesanta imagine si idee, de a strange fonduri pentru muzee! Pe cand si la noi o initiativa din partea "artistilor renumiti"???(sau cu bani)
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere

>