Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 11 noiembrie 2013

Buna Dimineata Soare

      

 Există oameni a căror prezenţă nu putem spune că ne bucură , oameni care poate într-un fel sau altul sunt respingători prin comportamentul lor, prin aspectul lor, sau prin ceea ce emană. şi  astfel de oameni sunt foarte mulţi din păcate . Dacă trebuie să şi lucrăm cu ei sigur  încercăm să facem ceva efectiv, pentru că nu mai putem suporta ceea ce vedem.
Inţeleg  că nu am dreptul să pedepsesc pe nimeni pentru felul în care m-a tratat şi că tot ce pot face e să manifest respect şi o atitudine demnă în ciuda răutăţii sau ignoranţei lor,că nu-mi stă în putere să schimb concepţiile şi comportamentul nimănui
  Nu mă dor gesturile lor ,cât mă doare neputinţa în făta schimbării lor.
Ştiu că nu avem niciun drept să-i schimbăm pe ceilalţi, dar  în schimb sunt nevoit să am puterea de a-i accepta şi de a le arăta respect chiar dacă sunt diferiţi, chiar dacă nu rezonez cu ei. Cine sunt eu să-i pedepsesc pentru acţiunile lor?
  Nu sunt   obligat să-i accept , dacă nu pot, dar asta nu e o scuză să răspund cu prostie la prostia lor, chiar dacă ego-ul are obiceiul de a ne angrena în dispute.
  Daaa, ego-ul iubeşte să se războiască în argumente, în vorbe critice şi înţepătoare, dar poate fi controlat  atâta timp cât ştiu că eu  sunt cel care îmi controlez reacţiile, şi nu invers.
  Cu toţi ne dorim să fim înconjuraţi de oameni cu, care rezonam şi în prezenţa cărora să ne simţim bine şi probabil că mulţi dintre noi au astfel de oameni prin preajma,dar sigur există opusul acestora  ce cu un singur cuvânt greşit , îţi poate strica ziua!




 “Am învăţat că, indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent de cât de rea pare ziua de astăzi, viata merge în mod sigur mai departe, iar mâine va fi mai bine.''

 Maya Angelou!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.



5 comentarii:

  1. Ups! Păi dacă asta-i atmosfera însorită de luni, mă întreb cum vor fi cele trei ceasuri de mâine... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu sa treaca o zi fara sa nu simti macar un ghiont verbal.Asta la mine care sunt pensionar.La voi cred ca e destul de greu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii SoriN, ca mai trebuie si ripostat in fata acestor persoane.
    E foarte obositor sa iei asupra ta energia pe care ti-o pun in spate
    Sa ai o saptamana buna... si cu tarie inainte

    RăspundețiȘtergere
  4. :) E greu sa aducem schimbari in noi, dar in altii! E greu de suportat rautatea, adevarat. Prefer sa plec, atunci cand nu mai suport sa zambesc bizonilor. Cel mai adesea imi reuseste pentru ca am avut grija sa nu ma "inregimentez". :) O fi bine, o fi rau...? Imi place linistea. Nu-mi place sa ma cert, dar asta nu inseamna ca nu stiu sa ma cert. :)
    Zile senine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont. Konrad Adenauer

    RăspundețiȘtergere

>