Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 5 august 2013

O ora de reflecţie.

“Chiar dacă nu ţinem seama decât de viaţă noastră de zi cu zi, fără să analizăm nu ştiu ce profunzimi nebănuite, este limpede că noi existăm pentru semenii noştri, în primul rând pentru cei de ale căror zâmbete şi bunăstare depinde fericirea noastră, iar apoi pentru cei necunoscuţi nouă personal, dar de ale căror destine suntem legaţi prin mii de fire, prin legea rezonanţei.

Eu îmi reamintesc de o sută de ori pe zi de faptul că viaţa mea lăuntrică şi exterioară depinde de munca celorlalţi oameni, nu numai a celor vii, ci şi a celor care au murit, şi că trebuie să fac la rândul meu efortul de a le dărui ceva, pe măsura celor primite de la ei.”

 Albert Einstein




Mă întorceam  ieri după-amiază spre casă, drumul era blocat  şi cam după  o ora, circulaţia s-a reluat ,am trecut cu 20 km pe ora pe lângă locul unui accident. O ora de reflecţie.
  Dacă ar fi ca această zi să fie ultima?
 E greu poate chiar imposibil , să scrii despre ce ai face în ultima zi din viaţă , dar e un exerciţiu destul de bun pentru a medita,  puţin la ce ai face în ultimele clipe ale vieţii  dacă ar fi să se întâmple .
   Cred că , în primul rând aş mulţumi tuturor că au făcut parte din viaţa mea, cu bune şi cu rele, pentru că aşa am ajus să fiu cine sunt azi şi mă simt excelent în pielea mea , mi-aşi mărturisi toate gândurile nerostite, m-aş bucura de fiecare secundă din timpul rămas .
Idea de bază întradevăr e să trăiesc acum şi să dau atât cât pot înapoi şi restul mă vor înţelege aşa cum sunt aici, acum , pentru că oricum voi pleca mai curând sau mai târziu .. dar nu e important doar pentru mine , ci şi pentru ceilalţi, ce amintiri au despre mine , plăcute sau neplăcute,cu aventuri,trăiri... etc .
Dar cum ,mâine NU e ultima zi din viaţa mea , totul va continua şi voi încerca să nu mă desprind de sentimentul care mă coplesete, acela de a iubi tot ce e în jurul meu , acela de a înţelege că suntem trecători, neînsemnaţi şi trebuie să preţuim fiecare clipă chiar dacă este ultima.
 

ÎNCĂ MAI AM TIMP! 

Dacă ai şti că azi este ultima zi din viaţă ta , ce ai face?


Recomandare "Postarea participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.



19 comentarii:

  1. E foarte bine sa iti imaginezi ,mai dur cand se intampla sa fi aproape de ultima zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar crezi ca ar mai conta daca ai face lucrurile diferit ? Cred ca trebuie sa facem asta natural nu fortati de ultima clipa

      Ștergere
  2. Ah... nu pot sa ma gandesc la asa ceva! Si chiar daca as incerca, sunt sigura ca reactiile mele intr-o asemenea situatie vor fi cu totul si cu totul altele... Noi, oamenii, ne cunoastem pe noi insine, in procent de 50%. Niciodata nu vom pute fi siguri cum vom reactiona, ce vom gandi, intr-o situatie cu totul si cu totul noua, dar mai ales de limita!
    O saptamana plina de bucurii iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ar trebui sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima, dar in general uitam cat de frumoasa e viata dand atentie unor nimicuri ce iau amploare in ochii nostri si ne distrag atentia de la cum ar trebui sa actionam,la potentialul nostru maxim.
      O seara placuta! :)

      Ștergere
  3. Ce-as face eu?
    Sincer, nu stiu! Si nici nu cred ca vreau sa aflu! N-as vrea sa stiu ca maine ar fi ultima zi, cel putin asa cred acum, ar fi prea mult pentru mine!
    Dar, multumesc vietii ca inca imi permite sa construiesc vise si sa le dau viata prin pasiunea cu care ma trezesc in fiecare dimineata.
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Sper ca viata ta sa fie lunga si plina de sens si inspiratie !
      Esti minunata asa acum esti!
      O seara buna!

      Ștergere
  4. As vrea sa ma trezesc si din pat sa vad marea, sa ma trezesc fara sa sune ceasul ! Sa merg sa calaresc un cal superb pe malul marii, sa meditez, sa conversez cu sinea mea, iar mai apoi sa imi petrec timpul ramas cu persoanele apropiate sufletului meu. Iti multumesc pentru acest articol !
    O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Anda meriti din plin tot ceea ce-ti doresti!
      Toate cele bune,fericire si iubire in suflet!

      Ștergere
  5. Aș petrece ziua rugându-mă. Dar nu vreau să îmi mai imaginez așa ceva!:))
    O săptămână frumoasă, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ai doar zile vesele si ganduri frumoase sa te inconjoare,
      sufletul sa-ti zboare liber si plin de speranta catre viitor!

      Ștergere
  6. nici eu nu as vrea sa ma gandesc asa!
    prefer sa ma bucur de viata fara nici o presiune! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O saptamana senina in care sa iubesti,sa visezi,sa zambesti si mai ales
      sa traiesti fiecare clipa la maxim !

      Ștergere
  7. eu mai am atatea lucruri de facut!! u mi-ar ajunge o zi. Imimai trebuie o viata

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu ce as face cu adevarat, dar mi-ar placea sa fiu atat de tare incat sa am puterea sa-mi adun toti prietenii si toate rudele, sa radem, sa vorbim si sa ne amintim cele mai frumoase momente pe care le-am trait impreuna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O searã minunatã si o sãptãmânã de top îti doresc !
      Bucurie si Echilibru !

      Ștergere
  9. OOOO, mai degraba as trai fiecare zi ca pe ultima pentru a nu avea regrete, pentru a nu ramane multe lucruri nespuse, pentru ca oamenii sa stie cau insemnat pentru mine ... Uneori ideea de viitor este foarte "biciuitoare" - ne rapeste presentul. Dar, totusi, daca as mai avea o ultima zi, o ultima ora... as petrece-o cu cei pe care ii iubesc!

    O saptamana frumoasa si plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare frumos ! tot binele din lume Alexandra Ali!

      Ștergere
  10. Buna intrebare. Inca nu vreau sa ma gandesc la asta! Mai vreau sa stau pe aici....muuuuuuuult timp!

    RăspundețiȘtergere

>