Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 8 aprilie 2013

Modestia este o calitate?



 

Modestia este o calitate, am apreciat întotdeauna oamenii cu caracter, care prin faptele lor sunt demni de respect.

 

  A fi modest înseamnă să fii moderat,simplu,lipsit de îngâmfare,nepretenţios,decent,cumpătat,ruşinos şi altele.
 A fi modest, pentru  oamenii care îşi cunosc valoarea  prin ceea ce fac,  nu au nevoie de recunoaştere şi laude.

 Consider modestia o calitate, atâta timp cât este sinceră, chiar dacă Napoleon a spus că e calitatea celor fără călităţi iar Iorga o consideră apanajul proştilor("Modestia este pentru proşţi").
 Falsa modestie este însă cea care mă indispune mai mult decât atitudinea încrezătoare a cuiva conştient de propria valoare  A nu fi modest ,în acest sens înseamnă nu doar că nu eşti deplin conştient de sine, ci şi că, implicit, nu ai cum  să te stăpâneşti pe tine însuti pentru că îţi lipseşte evaluarea corectă pe care modestia ţi-o da.
 Totuşi lipsa de modestie nu e defect, atâta timp cât nu depăşeşte limitele bunului simt, 

. Bineînţeles că în unele situaţi îţi doreşti mai mult de la viaţa  Să fii mulţumit cu ce ai ,este bine, dar nu tot timpul poate să fie bine, pentru că nu este nimic rău să doreşti să încerci să devii mai bun în ce ţi-ai propus , să faci fapte din ce în ce mai bune şi altele.
 În opinia mea uneori prea multă modestie strică .
 Şi atunci  vă întreb ,ce credeţi modestia este o calitate sau un defect?
 

O noapte liniştită alături de cei dragi vă doresc!

Mai multe  aici
Monday Seven este un editorial, săptămânal, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.

6 comentarii:

  1. modestia se poate transforma foarte usor din calitate in defect...delimitarea,ca la orice lucru cu adevarat important este foarte subtire....
    modestia,adevarata modestie este fireasca,tot ce depaseste acest firesc devine deranjant...

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori trebuie sa fim si modesti, caci de multe ori lauda de sine nu miroase a bine. Am vazut oameni foarte inteligenti, sau bogati care nu isi etalau ceea ce aveau. Cred ca in primul rand, modestia este o calitate, defect poate este considerat de cei care nu apreciaza adevaratele valori.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine a punctat pandhora
    dar cati dintre noi putem face asta? si cum sa te porti cu oamenii lipsiti de modestie, care devin deranjanti, ca mai pe urma sa fii tu modest, sa te pleci, ca zici ca nu te pui cu proasta crestere.
    Daca a trai in mod cuviincios presupune sa te iei cu oamenii de gat, daca ajungi sa alegi intre a fi modest si totusi sa mai supravietuiesti si tu pe pamant, ce am alege?
    Inteleg ca se pune problema lipsei de modestie din jurul nostru, a societatii noastre, care e in total dezacord cu modestia, de orice fel

    RăspundețiȘtergere
  4. In viziunea mea ,modestia este un soi de bun simt,de smerenie, de respect pt tine si pentru ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la un anumit punct, e foarte bine sa iti pui in valoare calitatile, dar uneori modestia poate fi prost inteleasa. si astfel ratezi niste oportunitati extraordinare. Ok, modest, modest, dar trebuie sa stii sa iti evidentiezi punctele tari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Subscriu şi eu la ce a spus Pandhora atât de bine

    RăspundețiȘtergere

>