Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 6 ianuarie 2013

Paşii Timpului


  Aţi observat că de multe ori ne grăbim să ajungem în viitor şi nu realizăm cât de repede trece prezentul şi ne trezim,  că totul a devenit trecut?
  Sunt sigur că de multe ori aţi exclamat,"ce frumos ar fi  dacă aş putea să dau timpul înapoi.”…? Dacă am fi reacţionat într-un anumit mod, dacă am fi făcut o altă alegere sau dacă nu vorbeam atunci când ar fi trebuit?
  Gândiţi-va  un moment... sunt sigur că au fost ocazii când aţi greşit şi v-aţi fi dorit să daţi înapoi timpul să reparaţi o greşeală sau să opriţi o întâmplare...
  Dacă aş putea să dau timpul înapoi,  aş evita greşelile pe care le-am făcut, dar aş repeta experietele pe care le-am avut, şi m-aş perfecţiona pentru viitor.
  Dar din păcate timpul nu se poate da înapoi, aşa că voi merge înainte privind în trecut, dar trăind în prezent cu gândul la viitor!

 Cel mai bine este să facem ce simţim,când simţim pentru că apoi să nu mai existe aceste regrete şi întrebarea :”Ce-ar fi fost dacă…”

1.. Oare nu ne-am „plictisi” dacă totul ar fi fericire  şi extaz şi nu am avea păreri de rău ,niciodată? Am mai evolua vreodată dacă lucrurile ar sta aşa?

2.Şi totuşi greşelile din trecut, sunt  o lecţie,o lecţie pentru a aprecia prezentul şi a-l folosi la maxim.

3.În general  omul iroseşte în viaţa sa mult timp preţios şi de obicei îţi  dai seama de lucrul acesta c
ând este prea tirziu şi nu se mai poate face nimic.

4.Ăsta e unul din motivele pentru care există trecutul,să ne facă conştienţi de prezent, să ne ajute să evoluăm, să ne amintească că anumite lecţii nu le-am învăţat, că mai avem de iertat şi de binecuvântat.

5.Greşelile fac parte din viaţa noastră cu ele ne creem caracterul şi personalitatea care o avem acum!
Greşelile ne formează.

6.Cred că dacă am schimbă trecutul, ne-am schimba pe noi. Să anulăm sau să schimbăm ceva din trecut ar fi de fapt o anulare a sinelui prezent.

7.Viaţa cred că trebuie trăită, simplificată la maxim, fără să ne  tot gândim .că am fi putut face altfel, bucurandu-ne de tot ceea ce  primim de la viaţa.

Nu cred că până acum am vreun motiv foarte întemeiat  să regret că am făcut sau  nu am făcut în trecut..şi oricum contează prezentul şi viitorul să fie din ce în ce mai bun.
Timpul nu-l putem opri, încetinii sau accelera , este ireversibil,important e cum ne trăim prezentul.
 

V-aţi spus vreodată în gând: "Aş da orice să dau timpul înapoi..."?



ireversibil

 Acest articol se înscrie si la rubrica Pink Mondays inițiată de Karmapolice.


 previziuni

moment
 
 ideal

regrete

optimism

trecut

 Monday Seven este un editorial, săptămânal, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.

8 comentarii:

  1. Margareta Paslaru: as da orice sa-ntorc timpul inapoi!
    Fugit ireparrabile tempus!
    Bineinteles ca as da orice sa pot corecta erori din trecut!
    Nu as vrea sa schimb nimic, nu vreau alta soarta, alt statut social sau mai stiu eu ce, dar as sta de vorba mai mult cu tata, spre exemplu...
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. numai calitatea prezentului te poate face sa te intrebi daca nu ai vrea sa retraiesti trecutul... iar constientizarea greselilor constituie o buna premisa pentru viitorul pe care ti-l doresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Indiferent care este realitatea, nimeni nu rezista tentatiei de a se gandi "ce-ar fi daca...as putea sa dau timpul inapoi". Doar ca nu se poate, asa ca tot el, Timpul, ne invata cum e sa mergem doar inainte :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as vrea sa dau timpul inapoi uneori pnetru a-i feri pe cei dragi de rele,,intr-adevar greselile n eformeaza caracterul

      Ștergere
  4. Eu prefer sa fiu optimista.... aleg ghioceii!
    O saptamana frumoasa îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca aproape toata lumea isi pune aceasta intrebare la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  6. un articol superb! gânduri frumoase, fotografii exceptionale... Multumesc!
    Sa ai un inceput de saptamâna minunat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, e dureros. Si eu imi pun foarte des aceasta intrebare si-mi doresc sa existe o asemenea posibilitate, desi stiu ca nu e posibil.
    Frumoasa postare. Imaginea cu becul e extraordinara!
    O saptamana cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere

>