Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

miercuri, 24 februarie 2016

Marea minciună:

“Nu am suficient timp” 

Trecut – prezent – viitor. 
Obstacolul e același: timpul limitat. 

 Timpul este anonimul care ne aluneca printre degete, luand cu el intreaga noastra existenta,insa  aceasta trecere este perceputa diferit de catre fiecare individ
Timpul psihologic nu este la fel de obiectiv ca timpul fizic. Albert Einstein spunea ca „o ora petrecuta in compania unei fete dragute trece mult mai repede decat o ora petrecuta pe scaunul unui dentist.“Timpul nu are nicio legătură cu scuzele noastre.
Ai timp pentru ceea ce e cu adevărat important pentru tine, si pt asta  e nevoie să sacrifici lucrurile importante pentru alții.
Pe măsură ce ne maturizam, devenim tot mai conștienți de presiunea timpului.
  Intervin obligații și responsabilități care ne sunt înmânate ca un bagaj pe care suntem obligați să-l cărăm pentru tot restul vieții după noi.
    Ne maturizăm, iar pentru a corespunde așteptărilor, ne asumăm roluri ce solicită o altă parte din viețile noastre.
  Cât de repede sau cât de lent se scurge viața prin clepsidră ține de alegerile proprii: alegem să fim într-un anumit loc, lângă anumite persoane sau singuri; alegem să facem anumite lucruri în detrimentul altora; alegem să mâncăm anumite mâncăruri în locul altora.
   Dacă te uiți în oglindă și nu-ți place ce vezi, învinuiești oglinda? Dacă la sfârșitul zilei nu-ți place ce ai obținut de ce ar fi de vină timpul?


 

Transformă clepsidra timpului într-un drum plin de satisfacții si vei descoperi că tu ești persoana care stabilește direcția.



2 comentarii:

  1. Ceea ce voi spune in continuare la postarea ta foarte adevarata, va fi urmatoarea idee:
    Evident ca timpul se scurge oricum, indiferent ce facem noi. Fie ca il pierdem, fie ca realizam ceea ce ne propunem. De ceva vreme incerc un mic truc, ce mie mi se pare eficient: imi planific activitatile si NU ma gandesc la TIMP. Pentru ca oricum ar fi o pierdere de TIMP! E o metoda ce ma face sa evit panica...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum se intampla, dar atunci cand am o scurta perioada numai si numai pentru mine, ma gandesc atat de mult la ce ar trebui sa fac mai intai cu putinul timp, incat il pierd pe tot, fara sa bifez absolut nimic pe lista.

    RăspundețiȘtergere

>