Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 22 februarie 2016

ARHITECTURĂ

   Un director din București și-a construit o casă din tinerețea angajaților săi






 București – Dan Haloumitsis, directorul filialei locale a firmei de consultanță financiară JPGM Advisors, în vârstă de 45 de ani, a găsit o metodă inovativă de a construi casa de vis, folosind zile din tinerețea angajaților săi.
    Omul de afaceri a dezvoltat pe plan local business-ul JPGM Advisors dar a reușit să-și finalizeze și casa, situată pe o parcelă de 2.000 m.p. în comuna Tunari.
    Arhitectul locuinței, Cătălin Șormerescu, a câștigat mai multe premii pentru inovație în design și materiale.
    „Sunt foarte mândru de ce am construit. Nu puteam să o fac fără un pic de gândire laterală și inovare. Spre exemplu, pe terenul ăsta nedrenat nu era economic să fac o fundație ancorată. Am făcut-o din sâmbetele și duminicile petrecute de angajații mei la birou, este mult mai trainică și mi-a  salvat multă bătaie de cap.”
    Pentru decorarea sufrageriei dl. Haloumitsis a folosit zilele în care Mihai și-a neglijat nevasta și pe care în cele din urmă a pierdut-o fiindcă era prea chior să vadă că trebuie să facă o schimbare ca să întrețină focul relației. „Ăsta e cel mai bun material pentru un spațiu deschis”, povestește Haloumitsis.
    Podelele au fost și ele tratate cu serbări și recitale ratate de un grup de părinți iar bucătăria este 100% făcută din toate serile pe care tinerii puteau să le petreacă făcând un sport sau râzând la o terasă cu prietenii.
     Pentru proprietatea evaluată la 2,43 milioane de euro directorul recunoaște însă că a trebuit să se și împrumute.     „Unii angajați mi-au oferit zile în avans. Sunt vreo 2 bărbați care au stat atât de mult pe scaun încât cred că au dat deja vreo 10-20 de ani din viața lor, depinde când vine Moș Accident Cerebral. 
   Pe piața asta nu poți construi fără credit.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

>