Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 7 decembrie 2015

De-aș fi fost Moș Nicolae


    Dacă aş fi fost Moş Nicolae acum, o dată-n viaţă, aş fi pregătit de cu seara daruri pentru toată lumea.  Aş fi început prin a pune într-o punguţă o linguriţă de bună-cuviinţă,  pentru un vecin care îşi cam “uită” plasa cu gunoi în holul blocului. 
    Apoi, aş fi pregătit câteva pachete cu mici cantităţi de ruşine, pentru câteva vecine din cartier care zilnic îşi aduc căţeluşii să-şi facă “treburile” în parcul din faţa geamului bucătăriei mele. După care, aş fi împachetat bucăţi de cinste pentru toţi cei care m-au înşelat de-alungul vieţii, la cântar”
   N-aş fi uitat să pun în cutioare viu colorate cocoloaşe de aducere-aminte, pentru toţi cei cărora le-am împrumutat te miri ce şi “au cam uitat”. Aş fi aşezat apoi în coşuri, cu mare grijă, felii mari de dărnicie, pentru toţi cei care au atâţia bani de nu le mai ştiu nici ei numărul. În cufere aş fi aşezat bucăţi de blândeţe presărate din belşug cu bunătate, pentru toţi cei aspri la mânie, cruzi şi neiertători. 
   Tuturor celor care pretind a fi lăudaţi deşi nu merită, le-aş fi pregătit lăzi frumos ornate, umplute la refuz cu modestie şi smerenie, în părţi egale.
    Conducătorilor, le-aş fi pregătit containere cu dreaptă-socotinţă şi judecată-nepărtinitoare. Conduşilor, le-aş dărui pace, bunăstare şi bunăînţelegere.    Însă,nestându-mi în puţinţă a fi Moş Nicolae nici barem o dată-n viaţă, dăruim acum pe calea gândului şi a scrisului, tuturor celor amintiţi mai sus, precum şi celorlalţi rămaşi neamintiţi şi în mod special celor care poartă numele Sfântului Nicolae, urările noastre sincere de bine şi sănătate.
   Aţi avut pregătite încălţările? Moş Nicolae a adus daruri şi în acest an! De se va întâmpla să nu le prea fi nimerit eu pot a zice doar atât – veni-va vremea când darurile se vor da după merite şi nicidecum altfel! Chestiune de timp!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

>