Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 22 noiembrie 2015

Cel mai scump gem din lume



     Cel mai scump gem din lume se fabrica in Romania, la Viscri. Pretul unui borcan este de 365 de euro, iar Printul Charles s-a declarat fan al acestui preparat.

    Produsul din Transilvania are o poveste aparte, cumparatorul lui primind in dar si cinci stejari intr-o padura unica din Salaj.

   De asemenea, pretul foarte mare este justificat printr-un scop caritabil: cei care cumpara un borcan doneaza, de fapt, 1 euro pe zi pentru promovarea satelor din Transilvania.
   Gemul este facut de Gerda Gerghiceanu, care foloseste doar fructe culese de ea, fara conservanti si cu foarte putin zahar:
Din suma fabuloasa cu care se vinde un borcan de 800 de grame, Gerda primeste doar 10 lei, restul banilor fiind folositi in scopuri caritabile.

   Totodata, recipientul in care se vinde gemul este unicat, fiind creat din sticla argintata, de catre un sticlar vestit din Sibiu. Apoi, borcaul este asezat intr-o rama de stejar, opera unui tamplar priceput.

   Din vanzarile gemului din Viscri au fost plantati deja peste 2.500 de puieti de stajari, iar printre cei care detin o bucatica din padure se afla numeroase persoane publice, dar si oameni de afaceri atat din tara, cat si din strainatate.

    Gemurile The Art of DAR sunt livrate in toata Europa cu ajutorul a doua fundatii, iar o parte din banii obtinuti ajung in diferite proiecte sociale legate de educatia copiilor din mediul rural si pentru promovarea satelor din zona Mures-Brasov.

   Faima pretioaselor daruri din Transilvania a ajuns pana la Casa Regala a Marii Britanii, iar Printul Charles este fan declarat al bunatatilor romanesti. Acesta ar fi gustat gemul doamnei Gerda chiar la Viscri, in urma cu 4 ani, cand si-a si declarat pentru prima data aprecierea pentru acestea.



Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

Un comentariu:

  1. Ce bine ca ai vorbit de acest subiect. Auzisem de Viscri dar nu mai stiam detaliile.
    O saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere

>