În mod constant oamenii vin şi pleacă din viată ta. Aceştia pot rămâne pentru un motiv, un sezon sau pentru o viaţă. Toată lumea are ceva de oferit şi de împărţit cu ţine. Imaginează-ţi cum ar fi să tratezi fiecare persoană pe care o întâlneşti, indiferent cât de trecătoare, că fiind o poveste gata să fie auzită.
Ei bine, această poveste poate fi auzită doar atunci când cineva cere să o asculte. Vei întreba? Persoana pe care o vezi stând în picioare în faţa ta, indiferent cine este, tânără sau bătrână, bogată sau săracă, supărată sau fericită, este ca un film de Oscar gata oricând să te uimească. Dar mai întâi, este necesar să-ţi cumperi bilet.
Conversaţia obişnuită
În timp ce stăteam odată la o petrecere într-o încăpere plină de oameni, am realizat că fiecare conversaţie de deschidere era dominată de aceaşi întrebare, “Ce faci?”.
Noi căutăm să înţelegem şi să definim oamenii prin ceea ce fac ei în această lume.
Din anumite motive, avem obiceiul să clasificăm valoarea oamenilor pe această lume în funcţie de ceea ce “fac”.
Oare contează mai mult ceea ce faci decât cine eşti?
Ceea ce faci este doar o mică frântură din cine eşti.
Ne pasă de cei din jurul nostru suficient şi suntem oare îndeajuns de interesaţi de ceea ce putem învaţă unii de la alţii, încât să încetăm să mai întrebăm “Ce faci?” şi să începem să întrebăm “Cine eşti tu? Care este povestea ta?”?
Micile conversaţii cu privire la ceea ce “făcem” şi ceea ce “deţinem” nu trebuie să ne domine interacţiunile cu cei mai apropiaţi dintre noi şi nici cu cei pe care nu-i cunoaştem încă.
Cu toate acestea, există însă o singură regulă cu privire la folosirea acestei întrebări în societatea noastră, iar această are legătură cu sinceritatea şi cu autenticitatea din spatele adresării acestei întrebări. În cazul în care nu eşti sincer şi nu eşti interesat să auzi ceea ce are de spus cealaltă persoană evita complet această întrebare!
Cred ca daca am pune intrebarea cine esti in loc de ce faci s-ar putea sa avem mari surprize!
RăspundețiȘtergereIntre oameni care comunica in adevaratul sens al acestui cuvant si a caror viata se intersecteaza
pur si simplu pentru ca viata a dorit asta, intrebarile nici nu se mai rostesc.
Iar cuvintele pur si simplu curg...
O seara minunata sa ai!
poate ca acei oameni care pun intrebarea "ce faci" nu vor neaparat sa stie ceva despre persoana aceea si vad asta ca pe o oportunitate de a povesti despre ceea ce fac ei insisi. adica un fel de a se introduce in lumea celuilalt nefiind interesat neaparat de celalalt.
RăspundețiȘtergeresau poate prefera aceasta abordare ptr ca ceea ce cauta ei sunt doar discutii scurte, fara vreun interes de a cunoaste cealalta persoana.
Spunea cineva ca superficialitatea e o boală naţională, de aceea nu progresăm.