Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 28 februarie 2014

Reflexii în Oglinda

Aether

Prin Aether, noua lor instalaţie audio-video, artiştii mexicani Thomas Sanchez şi Gilberto Castro explorează regiunile impercetibile care despart micul de mare, fie că e vorba de spaţiul dintre univers şi planetă noastră, de cel dintre Pământ şi fiinţele care îl populează, sau de zona gri situată între artă şi tehnologiile interactive.

Legătură metafizică este pusă la îndemână vizitatorilor, care, prin atingerea ecranelor ample, provoacă un răspuns din partea nebuloaselor preluate via Telescopul spaţial Hubble. Astfel, macrocosmosul, universul, este pus în legătură cu microcosmosul găsit în om. Liniile spiralate în mod unic, ce definesc amprenta fiecărui deget, se întâlnesc cu formele spiralate ale galaxiilor, făcând că instalaţia să fie mai degrabă o oglindire de forme decât un simplu display multitouch.

Desigur, interactivitatea e aici la loc de cinste, puntea prin care Sanchez şi Castro speră să creeze noi moduri de comunicare între tehnologie şi artă. Pe lângă sursele evidente de inspiraţie, cei doi pomenesc de temerarii contemporani Memo Akten şi Quayola, cât şi de consacraţii Poussin şi Picasso.


Recomandare
Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la
 "Reflexii in Oglinda"

Te invit să te înscrii

10 comentarii:

 1. Ce lucruri uimitoare a ajuns să facă omul !
  Și totuși cât de multe lucruri urâte mai face încă... Nu pot să nu mă gândesc la politica românească din aceste zile și din mai toate timpurile.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce chestii de domeniul S.F. am ajuns sa vad in ultima vreme. Super! O zi faina!

  RăspundețiȘtergere
 3. IMPRESIONANT! pur si simplu ramâi fara cuvinte! Absolut fantastic!
  o zi faina iti doresc! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. O miunata alegere
  Sa ai un weekend linistit!

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoase imagini ne-ai pregatit astazi, un spectacolul grandios de lumina si culoare!
  Weekend fericit!

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesant si impresionant,chiar un adevarat spectacol!
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 7. Impresionant! Weekend minunat iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 8. Frumos joc al culorilor!
  Imi place sa ma joc pe aici cu "fluturasii" care "curg" din cursorul mouse-ului! Evit sa ma gandesc cat de mult mi-ar placea sa ma joc precum cei din videoclip! :))
  Minunat weekend sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 9. Fascinant spectacol de lumina si sunet. Sunt convins ca nu se vor opri aici.
  Mi-am amintit cat de fascinat eram, cu multi ani in urma, de show-rile lui Jean Michel Jarre cu laserele lui. Era ceva atat de nou, incredibil...
  Numai bine si o primavara frumoasa, draga Sorin! :-)

  RăspundețiȘtergere

>