Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 10 noiembrie 2011

Cele mai grozave locuri de muncă din lume

     Din fericire, exista si oameni care au parte de cele mai grozave locuri de munca din lume, chiar daca, de foarte multe ori, locul de munca reprezinta o sursa de stres pentru majoritatea angajatilor. Fie din cauza salariului prea mic, a volumului de munca, a atmosferei tensionate, a colegilor dezagreabili sau a responsabilitatii foarte mari, angajatii sunt permanent nemultumiti de cate ceva si si-ar schimba jobul cu unul mai bun. Iata 10 dintre cele mai grozave locuri de munca din lume, la care aplica zeci de mii de doritori insa numai cativa sunt marii norocosi.

1Ingrijitor de insule exotice

     Un britanic s-a remarcat dintre cei aproape 35 000 de aplicanti si a fost angajat pe Insula Hamilton din Marea Bariera de Corali. Britanicul e norocosul beneficiar al unui contract pe sase luni, primeste un salariu de 111 000 de dolari pentru a ingriji insula australiana si locuieste intr-o vila complet dotata si cu piscina la dispozitie. Interviul pentru obtinerea locului de munca a presupus si petrecerea a patru zile pe insula, timp in care a trebuit sa dovedeasca ca se descurca cu inotatul in apele cristaline ale oceanului, ca e indemanatic cu gratarul pe plaja si ca se relaxeaza corespunzator la spa. De asemenea, a trebuit sa-si ateste calitatile de scriitor, promovand insula pe blogul personal.




2. Responsabil cu testarea paturilor de lux

   Tot din Marea Britanie, de data aceasta o norocoasa a obtinut un job de vis, la propriu. Tot ce trebuie sa faca tanara este sa testeze paturile de lux timp de o luna, experiment pentru care este platita cu 1000 de lire sterline. Britanica este implicata in studiul facut de producatorii paturilor de lux, facand pe blogul personal recenzii complete ale somnului de fiecare noapte si exprimandu-si opinia despre cat de odihnitor e somnul in piesa de mobilier. Patul este amplasat in showroom-ul companiei producatoare iar tanara are program de somn de la ora 22.00 pana la 6.00 dimineata.

3. Responsabil cu testarea toboganelor de apa din resort-uri

   Cu siguranta Lanzarote, Mallorca, Egipt, Cipru, Mexic sau Republica Dominicana sunt locatii de vis pentru petrecerea vacantei. Insa exista care au privilegiul de a lucra in aceste locatii. Un englez este responsabil cu testarea toboganelor de apa si o face peste tot in lume, de la Grecia si Turcia la Jamaica si Ibiza. Acesta verifica o multitudine de parametri, intre care inaltimea de la care cade apa, viteza si cantitatea, felul in care turistii aterizeaza la final in piscina dar si aspecte legate de siguranta.


 4. Responsabil cu calitatea in bordeluri

    Un chilian are, pe buna dreptate, cel mai ciudat dar si cel mai grozav loc de munca din lume: responsabil cu calitatea in bordeluri. Chilianul se ocupa cu angajarea fetelor ce vor escorta VIP-uri, cu interviurile si cu testarea psihologica a acestora. La sfarsit raman numai sase fete cu care chilianul intretine relatii sexuale pentru a le observa comportamentul si reactiile, dupa care face selectia finala.

5. Degustator de vinuri si blogger

  Iubitorii de bauturi alcoolice vor fi incantati sa afle ca exista acest job si ca se plateste si foarte bine. Un american este platit cu 10 000 de dolari pe luna, timp de sase luni, ca sa stea la podgoriile Murphy Goode din SUA, sa se familiarizeze cu toate detaliile ce tin de vinuri, sa deguste si mai apoi sa impartaseasca opiniile pe Facebook si Twitter.


  6. Degustator de bomboane    
                                                                  

  Cei ce adora dulciurile il vor invidia pe adolescentul din Marea Britanie care a fost angajat sa deguste retetele secrete ale bomboanelor. Tanarul a marturisit ca, in momentul in care a pasit prima data in incaperea unde se fac dulciurile, s-a simtit ca si cum ar  fi fost transpus in filmul Charlie si Fabrica de Ciocolata. Este doar unul dintre cele mai grozave locuri de munca din lume, dar cu siguranta cel mai dulce.
  
7. Responsabil cu testarea prezervativelor

    Un alt job dorit de multi este testarea prezervativelor. Din pacate neplatit, insa placerea care vine odata cu datoria compenseaza lipsa banilor. Durex a lansat un apel la adresa australienilor cu varsta peste 18 ani, anuntand 200 de locuri disponibile pentru a fi ocupate de cei ce doresc sa testeze produsele. Compania producatoare de prezervative cere la schimb opinia sincera a celor ce testeaza prezervativele asupra calitatii acestora. Unul dintre cei 200 de norocosi primeste un bonus de 1000 de dolari.

   
8. Responsabil cu testarea jocului World of Warcraft

  Dintre cele mai grozave locuri de munca din lume nu putea sa lipseasca si acesta. World of Warcraft are multi adepti din lumea intreaga, insa putini stiu ca exista persoane angajate special sa testeze jocurile. Si primesc si bani pentru asta.

9. Director responsabil cu distractia
       
  Un baiat in varsta de doar 6 ani din Marea Britanie a primit jobul de director responsabil cu distractia la National Railway Museum din York dupa ce a trimis o scrisoare conducerii in care a marturisit ca se considera potrivit pentru job si in care si-a laudat abilitatile de a controla doua trenuri in acelasi timp. Conducerea muzeului a fost impresionata de capacitatile copilului si i-a oferit postul, facandu-l responsabil cu transformarea muzeului intr-un loc distractiv in care copiii sa-si poata petrece intreaga zi.

10. Fotograf pentru Google Maps


   Se stie deja ca Google este raiul angajatilor, insa nici de aceasta data nu se dezminte. Google a angajat doi tineri fotografi care sa se plimbe prin Franta cu tricicletele si care sa fotografieze obiectivele turistice care nu sunt accesibile cu masina. Scopul jobului? Adaugarea imaginilor tridimensionale la Google's Street View Maps. Fotografii viziteaza puncte de atractie binecunoscute precum palatul Versailles sau Jardin du Luxembourg.








10 comentarii:

  1. Vreau să fiu şi eu responsabilă cu testarea paturilor de lux. Mi se pare cea mai odihnitoare mederie din lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa ce am citit mai devreme despre avantul pe care robotii au luat-o si cum acestia fura slujbele oamenilor...articolul tau a reusit sa ma amuze :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant.Si jobul cu patul m-ar atrage si pe mine.La oboseala pe care o am,somnul in pat de lux m-ar face sa vad viata ín roz.O seara faina.:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie cred că mi-ar place degustător de bomboane... (numai că astea-ţi strică gustul la alte treburi, după bomboane - adio bere!) :D

    RăspundețiȘtergere
  5. eu aş prefera să fotografiez obiective turistice în Franţa. O seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  6. SoriN,
    Tocmai am aflat cum se vorbește despre cum se muncește pe la noi-vineri se lucrează până joi, iar luni, lucrul începe marți..

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant job...si banii pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  8. SoriN,
    scuze- am folosit de două ori „cum” în aceeași frază- rectific-
    Tocmai am aflat ce se spune despre cum muncim noi-vineri se lucrează până joi, iar luni, lucrul începe marți.
    Seară frumoasă!!

    RăspundețiȘtergere
  9. sincer...imi plac toate:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-o tara, atât de exotica încât nici nu mai stiu care, fetele nu au voie sa se casatoreasca virgine. Dar nici sa faca ce vor ele, nuuu, regulile sunt stricte. Drept pentru care exista o persoana care cu asta se ocupa, asa este meseria lui, ca sa zic asa. Faptul ca au trecut pe la el e ca un certificat si o garantie ca se pot marita fara grija.

    RăspundețiȘtergere

>