Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 28 noiembrie 2011

Ce se mai inventează

      Cercetătorul Ron Fouchier de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, Olanda, a creat un virus ce are potenţialul de a ucide jumătate din populaţia planetei.
   Virusul este o tulpină de gripă aviară H5N1 modificată genetic pentru a fi mult mai contagioasă. Gripa aviară a apărut acum aproximativ 10 ani în Asia, timp în care au fost înregistrate mai puţin de 600 de infecţii la oameni. Dar tulpina cu care a lucrat Fouchier este extrem de periculoasă, ucigând aproximativ 50% din pacienţii infectaţi. Deci socotind că este  foarte contagioasă în comparaţie cu gripa aviară şi cu un potenţail de transmitere de 100% , jumătate din populaţie ar putea fi decimată .
  Acum, cercetătorii şi experţii în bioterorism dezbat dacă este o idee bună ca „reţeta” virusului să fie publicată. Totodată, mai multe voci susţin că astfel de cercetări nu ar fi trebuit să aibă loc .
   Majoritatea oamenilor de ştiinţă sunt îngrijoraţi de posibilele consecinţe negative ale publicării acestei cercetări, temându-se că un bioterorist ar putea găsi în acest studiu o reţetă utilă cu care să terorizeze planeta. Unii chiar susţin că astfel de studii nu ar trebui să aibă loc şi solicită fondarea unui organism internaţional care să monitorizeze astfel de cercetări periculoase.
   Pe de altă parte, dacă studiul va deveni disponibil comunităţii ştiinţifice, acesta ar putea permite cercetătorilor să se pregătească pentru o potenţială pandemie H5N1, mai ales că studiul lui Fouchier sugerează că riscul ca acest lucru să aibă loc este mai mare decât se credea până acum. Unii cercetători cred că dacă nu se va permite publicarea acestui studiu, omenirea va fi lipsită de apărare în cazul în care acest virus contagios va apărea în mod natural.
   Decizia asupra publicării va fi luată în scurt timp, anunţă Paul Keim (coordonatorul Comitetului Naţional al SUA dedicat problemelor de biosecuritate) , care a concluzionat: "Vom avea multe de spus referitor la această cercetare".
 Sursa RT via Descoperă

Tu ce zici ?



12 comentarii:

  1. Eu zic că acum s epot întâmpla multe, dar cred că de-alungul istoriei au mai fost cercetări de genul şi acum e prima dată când aflăm şi noi şi ni se pare ciudat. Cred că a fost comandată de vreun mandat care vrea să mai scadă populaţia lumii.

    RăspundețiȘtergere
  2. se stie de multa vreme despre intentia de decimare a populatiei globului. oameni normali, pregatiti, inteligenti, cu renume, striga peste tot. lumea nu baga in seama asemenea lucruri, mai importante sunt reclamele care iau ochii...a se vedea si intentiile codex alimentarius, dar in adevaratele sale taine, la care firesc, a aderat degraba si romania...e mult de discutat pe tema asta, si sincer, nu vad pe nimeni in jurul meu ingrijorat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se publică studiul, află şi teroriştii. Nu se publică, comunitatea medicală nu se poate apăra. Oare aşa să stea lucrurile?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pătrăţel :D eu cred că majoritatea viruşilor periculoşi dacă nu chiar toţi au fost inventaţi . Parcă prea multe boli periculoase deodată . Zic şi eu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Erys subiectul , intr-adevăr este atât de amplu încât din ce citeşti mai mult despre acestea din ce apar mai multe articole . Probabil nu toate teoriile conspiaraţiei sunt adevarate , dar un sâmbure de adevăr , un punct de pornire este şi aşa cum spuneai , culmea este că foarte putini sunt cei îngrijoraţi . Oare cum am devenit atât de ocupaţi de altele pentru a da importanţă şi sănătăţii ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Max deci suntem în faţa unei dileme existenţiale , sau aşa se vrea ? altă dilemă .
    Cred că totuşi lucrurile sunt mult mai simple dar sunt regizate .

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu stiu doar atat, cand populatia Europei a fost decimata de ciuma, tot un virus a fost la baza. Indiferent daca e creat cu intentie sau apare in mod natural, se pare ca poate fi cea mai periculoasa arma.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cleo Corect , dar acelea a fost unul şi a fost de la sine , natural dacă pot spune aşa . Ulterior însă ...

    RăspundețiȘtergere
  9. SoriN,
    Am mai citit pe un blog ceva rău de tot, tot despre viruși asasini..
    N-am să înțeleg niciodată , dar niciodată, de ce oamenii folosesc știința pentru a-și extermina semenii..nimeni nu este nemuritor.
    Seară frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. indiferent daca rezultatul acestui studiu va fi sau nu publicat nu ma indoiesc ca acea pandemie de care se teme lumea isi va face aparitia...cum altfel sa faca bani industria farmaceutica?
    zarurile au fost de mult aruncate...

    RăspundețiȘtergere
  12. Si daca nu e virusul acesta, poate fi altul. Nu cred ca bioteroristii asteapta sa le pice astfel de informatii - au propriile resurse pentru asta. Mai teama mi-e de industria farmaceutica pentru care astfel de pandemii mai mult sau mai putin reale, mai mult sau mai putin regizate sunt o mana cereasca - cate milioane de doze de vaccinuri...

    RăspundețiȘtergere

>