Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 4 aprilie 2011

Spitale vs Azile

       Dupa cum am aflat cu totii spitalele se transforma in azile.Decizia Ministerului Sanatatii de comasare sau reprofilare a spitalelor in camine pentru batrani a provocat rectii diverese .De parca aveam prea multe spitale sau de parca azilele de batrani ar rezolva problema sanatatii.
     Spitalele si asa prost utilate ,sarace ,deplorabile ,unde nu puteai lasa un bolnav cu toata increderea acum se vor inchide .Bolnavii care erau dependenti de vizitele rudelor acum se vor muta sute din ei la alte spitale la Km departare.Inca din 2010 guvernul Romaniei s-a angajat in fata FMI ca va reduce numarul de paturi nu va mai reannoi autorizatiile pentru spitalele ineficiente (de parca are vreo relevanta ineficienta unui spital) Ce ar putea insemna eficienta a unui spital ? Mai multi bolnavi ? Cu buzunarele mai pline ? Medicamentele se cumpara de catre bolnavi iar pentru a deveni mai eficient spitalul inseamna ca ar trebui sa cumpere mai mult bolnavul ca sa ramana si spitalului  ?
     Azilele de batrani se confrunta la randul lor cu lipsa banilor,lipsa asistentelor si daca se inmulteste numarul lor problema este rezolvata ? Intr-adevar printr-un program bine pus la punct problema ar putea fi rezolvata atata timp cat azilele deja existente sunt supraglomerate.Dar ce ne facem daca ne imbolnavim pana sa imbatranim ??

Concluzia : De-acum inainte sa imbatranim frumos si sanatos ca avem mai multe sanse.

7 comentarii:

  1. nu putem decât să răbdăm?
    să batem apa în piuă şi să nădăjduim
    ce?
    mai nimic, să ne fim sănătoşi ori să avem bani...
    pentru plecare
    dacă nu... nu
    vai ş'amar :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Cella !
    Pai ce am putea face ?
    Mereu am spus : parerea mea este ca interesele sunt mai puternice ca noi iar rezolvarea lor este mai grea decat ne inchipuim (nu imposibil).
    C-asa-i romanul ....

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru bolnavi trebuie: medicamente, mancare buna, igiena, aparatura medicala, analize, personal calificat, etc
    pentru batrani nu trebuie decat o mamaliga si un tv alb-negru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa trendul din ultima perioada am impresia, din ce in ce mi puternica, ca alesii doresc sa scape de poporul care i-a votat. Toate masurile luate in ultima vreme sunt masuri antipopulare. Din pacate, ne-au ramas prea putine la care sa mai speram...

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Raul !
    Asa nu am gandit dar ai dreptate . Esti bun de ministru ca ii intelegi . Glumesc bineinteles.
    Dar de o buna bucata de vreme nici pentru bolnavi nu trebuie nimic dar aceeia mai protesteaza pe cand batranii isi vad de ale lor si nu-i mai stie nimeni . Suntem o tara de batrani ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Irina !
    Sau poate sa-i indobitoceasca sa-i mai voteze o data si inca o data. Ei raspund despre masuri printr-un citat "scopul scuza mijloacele" dar cand ajungeam la scop ca n-i s-a facut lehamite atata lehamite incat pana si sperantele se estompeaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. dupa bancul din ultima postare, se pare ca da, suntem o tara de batrani, pe cale de disparitie

    RăspundețiȘtergere

>