Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 31 martie 2011

Subconstientul tradeaza

     Am ajuns sa fim subjugati de subconstientul iesit la suprafata ,la suprafata problemelor de zi cu zi a aparut un nou erou negativ " subconstientul oamenilor " care le tradeaza imaginea ,le tradeaza felul de a fi ,al normalitatii .
    Platon definea subconstientul ca fiind doar o cantitate de forte fara o directie anume, constientul sau "mintea trupeasca" - cea care vede viata asa cum pare a fi iar supraconstientul era vazut de el ca si "modelul perfect", cel care le poate controla pe celelalte doua. Am mai putea include in sfera asta si fizica cuantica, denumita si fizica a posibilitatilor, care spune despre creier ca acesta nu face diferenta intre ceea ce vede efectiv in mediul inconjurator si ceea ce isi aminteste. Creierul proceseaza 400 de miliarde biti pe secunda, dar noi suntem constienti doar de 2000 cei ce se raporteaza la mediul inconjurator.
 

Oamenii nu stiu cum sa descrie ceva care nu are o oarecare integritate si stabilitate.


7 comentarii:

  1. :)
    eu cred ca este vorba de INCONSTIENT!

    RăspundețiȘtergere
  2. @andreiraduM : daca facem o simplificare putem defini subconstientul ca si inconstient in multe cazuri . E foarte usor atat timp cat subconstientul are intotdeauna prioritate in fata gandirii propriuzise si a reflexiei constiente.
    Vointa constienta este servita de subconstient si se executa in mai toate cazurile conform indrumarilor (a se vedea mesajele subliminale)iar paralela dintre ele este destul de greu de constientizat pentru majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. E un rationament pertinent, insa eu agreez termenul de "inconstient", pentru ca aduce cu sine si justificarea.
    "dom'le, eram inconstient!"
    sau in alt registru:
    "imi luase dracu' mintile"
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. depinde din ce punt de vedere privesti lucrurile. daca il ignori, poti vorbi de inconstienta. daca il accepti, poate fi o mare forta. e ca un program de calculator: daca il accesezi si inveti sa-l folosesti, iti poate fi f util

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa raspund la amandoi : Aveti dreptate fiecare si impreuna si tocmai deaceea am precizat ca "Oamenii nu stiu cum sa descrie ceva care nu are o oarecare integritate si stabilitate." si ca o continuare evidenta este faptul ca neintelesului acestia ii dau un nume pentru a-l defini si explica .
    Ceilalti sunt super oameni .

    RăspundețiȘtergere
  6. atunci cand vorbim de Inconstient, terbuie sa ne gandim despre care vorbim? cel autoindus(atunci cand dormi noaptea) sau cel care ne caracterizeaza (ca suntem oameni inconstienti). Sorin, aici tu clar vorbesti despre cel auto-indus. Cel care ajuta creierul sa ne refaca toate legaturile avariate peste zi.
    Constientul este o problema grea a filosofiei. Desi am terminat filosofia si jurnalism, ma abtin sa vorbesc despre asa ceva. Dar poate revin zilele urmatoare cu o parere.

    RăspundețiȘtergere
  7. “Subconstientul” este un subiect complex cu multe puncte de vedere
    Ce pot spune eu este caSubconstinetul poate fi considerat pilotul nostru automat. El functioneaza de la sine, fara sa il activam in mod constient
    Subconstientul nostru este responsabil pentru sentimentele si trairile pe care le simtim atunci cand intalnim situatii noi. Restul tine de filozofie,greu de explicat in doar cateva cuvinte

    RăspundețiȘtergere

>