Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 28 februarie 2011

Marea lehamite

    Traim intr-o lehamite atat de mare incat am devenit imuni la toate cate se intampla in jurul nostru. Suntem indiferenti la scumpiri , defrisari ,demolari,disponibilizari si tot ce ne ingroapa intr-o saracie fara sanse . Pana unde vom ajunge ? E greu de spus , romanul "duce"si chiar avem o vorba "Doamne fereste de mai rau" Ce poate fi mai rau .la fel,e greu de spus
   Istoria ne invata ca avem stramosi demni de urmat ,dar noi cu cine semanam ? Stim sa vorbim frumos ,avem poeti ,slavim dragostea si iubirea ,laudam dragostea de tara in rest nimic nu ne preocupa.
   Mergem din rau in mai rau in asa fel incat te face sa te intebi pana unde ? pana la capat si atunci ce sa va intampla? Nimic vom spune in continuare ca se poate si mai rau. Din punctul asta de vedere suntem de admirat,macar atat,avem puterea de-a le duce .
   Dupa ce acum putin timp vuia internetul de chemari la mitinguri si altfel de proteste legate de scumpirea petrolului nu numai ca nimic nu s-a schimbat dar petrolistii si-au incordat muschii atat de bine ca doar ce muschii lor incat in saptamana urmatoare s-a scumpit petrolul de cateva ori la rand recuperandu-se scurta perioada de stagnare.Cui foloseste asta stim cu totii chiar daca explicatia motivelor pare reala .
   Padurile se defriseaza in mod fraudulos .Am vazut cu totii Romania te iubesc ! Cine castiga ,cine sta in spatele acestor afaceri ? E lesne de banuit . Cu ce ne alegem restul , surpari ,inundatii,alunecari de teren.Macar cumparam lemnul mai ieftin ? nicidecum , cotatiile ne contrazic .
    Colosi industriali in paragina,combinate ,fabrici devastate ,demolate ,dezafectate .Am trecut pe langa combinatul de la Slobozia si pot sa spun ca nu m-a uimit demolarea acestuia ,ci maretia a ce a fost.Cat volum de munca a dus la construirea acestuia .Si-acum se taie.Poate au fost colosi mai mult decat puteam duce,poate au fost ineficienti,poate,poate, dar ma intreb ce mai avem decat mandria de a fi roman ,atat cat a mai ramas si din asta .
   Poate ca nu am avea nimic impotriva daca asta ar folosi la imbunatatirea vietii categoriilor sociale dezavantajate care daca inainte vreme erau stiutorii centrelor unde se va aproviziona ,ocupandu-si din timp locul la "coada"(vezi perioada comunista ) acum cunosc cu exactitate centrele unde se vinde ieftin. Spun le-ar folosi in sensul ca daca o parte din accizele in crestere,impozitele mereu mai mari si tot mai multe ,ar duce la marirea pensiilor ,a ajutoarelor sociale,a alocatilor etc,etc , sincer, nu am avea de comentat
.

4 comentarii:

  1. stim cu totii ca majoritatea actiunilor ce se fac in Ro au la baza aceeasi caracteristica: jaful.
    ei nu stiu actiona altfel, pentru ca nu e legal.
    ideea e ca facem noi in calitate de jefuiti. oare ce zic altii despre noi, cand vad cu cata indiferenta lasam sa ne plece bogatiile, chiar pe sub nasul nostru, ziua in amiaza mare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Precum spune si titlul e atat de mare indiferenta incat am obosit sa ne mai pese.Ramane de vazut daca ne vom trezi ,si cand ?Poate alta generatie ?Am fost invatati ca suntem cei mai "tari"(istoric vorbind)!! Oare ?

    RăspundețiȘtergere
  3. cum a subminat Facebook-ul hi5-ul, tot asa ideea imbogatirii peste noapte ne-a subminat istoria, religia, traditia

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule esti prost informat. Romania este pe drumul cel bun. 31 martie este ultima zi de criza. O sa vezi ca o sa inceapa sa se mareasca salariile, or sa se deschida alte firme, dar totul e valabil pentru ceic are au puterea, nu pentru mine sau pentru tine, nu pentru omul de rand. romanii sunt masochisti, le place sa fie oropsiti si nici nu e e mirare, avand in vedere ca majoritatea celor de peste 35 de ani, au fost bine subjugati de regimul comunist, asa ca au invatat sa se descurce cu ce au.
    Ceea ce ai vazut tu la slobozia, era un trucaj ordinar, nu ai vazut pixelul albastru? cu ce viteza te deplasai? Rusine Dinu Patriciu

    RăspundețiȘtergere

>