Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

marți, 15 februarie 2011

Cele mai....

Cel mai mic cal din lume se numeste Einstein avea la varsta de trei luni 6kg si 14cm inaltime

Cel mai mic nou nascut in viata din lume este Rumaisa Rahman Acesta avea la nastere lungimea de 9 cm si cantarea cat un telefon mobil.
Cea mai mica broasca otravitoare din lume este de dimensiunea unui varf de creion si pielea acesteia este de 200 de ori mai toxica decat morfina si se situiaza printre cele mai toxici amfibieni din lume
Cea mai mica inchisoare din lume este Sark Prison din Channel Islands. Construita in 1956 poate "gazdui" 2 detinuti.
Liu Hua este omul cu cea mai mare mana din lume .
Spider crab este cel mai mare antropod din lume. Picioarele acestuia ajung pana 12 m
Norma  Stitz  pe numele adevarat Annie Hawkins-Turner din Georgia ia 1999 a intrat in Guines Book pentru cei mai mari sani adevarati.
Cel mai lung film din lume este regizat de John Henry Timmis si se numeste "The cure for insomnia " a fost lansat 1987 si are o durata aproximativa de 87 de ore
Becul incandescent cu cea mai lunga perioada de functionare este un bec low-watt si arde continuu din 1901 in tot acest timp nefiind oprit functionand fara intrerupere circa un milion de ore.
Cea mai lunga telenovela din istorie este Guiding Light si a rulat timp de 72 de ani incepand ca un teatru radiofonic in 1937 inaintea aparitiei TV-ului .A avut in jur de 15700 de episoade .
Cei mai in varsta siamezi din lume sunt fratii Ronie si Donie nascuti in 1951
Indianul Nanu Ram Jogi care are  90 de ani este cel mai in varsta tata din lume Dupa ce s-a  casatorit cu a patra sotie a declarat ca nu vrea sa se opreasca aici intentionand sa aibe 100 de copii.
Primul aparat foto digital din lume a fost creeat in 1975 de inginerul Steve Sasson . Este de marimea unui prajitor de paine si face fotografii alb negru la marimea de 0,01 megapixeli. Stoca imaginile pe casete audio care era citita pe un computer special pentru redarea imaginii.
Prima motocicleta din lume este motocicleta Daimler construita in 1885 de catre Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach in Stuttgart. A fost in esenta o bicicleta cu motor,propulsata in premiera cu un motor hibrid petrol-electric
Primul mouse pentru computer a fost facut de Douglas Enelbart in 1964 . Costructia consta din doua roti asezate perpendicular una fata de cealalta. Avea forma ergonomica si era facut din lemn.
Primul procesor din lume a fost facut de compania Intel in 1971 si se numea
Intel 4004


Sursa Odee

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

>