Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Câteva idei

     
   Smartphone-urile sau tabletele sunt gadgeturi cu termen de valabilitate scurt. După doi sau trei ani, cu greu mai fac faţă aplicaţiilor momentului.

    Parcă nu ne vine să vindem telefoanele vechi cu 200-300 de lei sau chiar mai puţin, în condiţiile în care cu câţiva ani în urmă am plătit pentru ele de patru ori mai mult.     Tehnologia evoluează, iar asta e bine. Însă ce ne facem cu smartphone-urile 
sau tabletele care nu mai sunt de actualitate? Dacă ai un telefon vechi care foloseşte sistemul de operare Android şi se mai conectează şi la Internet, poţi să-l transformi într-un gadget util şi să te bucuri de serviciile lui în continuare.

Iată câteva idei:

1. Mp3 sau media player portabil
    Dacă telefonul tău are slot pentru card microSD, poţi să îl foloseşti pe post de Mp3 player sau media player portabil. Te costă puţin să investeşti într-un card microSD cu suficient spaţiu de stocare pentru albumele sau filmele preferate. Poţi să dai un astfel de gadget copiilor din familie care plâng că vor şi ei un telefon mobil. În felul acesta îi vei ţine departe de pericole, pentru că poţi controla conţinutul pe care îl accesează. Vei crea un gadget nemaipomenit pentru călătoriile lungi şi plictisitoare.

2. Consola portabilă
    Jocurile sunt o parte importantă a telefoanelor şi tabletelor. Dacă ai un gadget vechi, titlurile noi nu vor funcţiona bine pe acesta, însă există câteva jocuri clasice pe care le poţi instala.
Cei de la TechCrunch îţi recomandă să intri în magazinul Play şi să cauţi aplicaţiile MAME, ZX Spectrum, Commodore 64, Sega Megadrive/Genesis şi Nintendo SNES.



  3. Camera video pentru camera copilului



Dacă bateria telefonului tău rezistă binişor sau poţi să ţii telefonul cu încărcătorul mereu în priză, e simplu să foloseşti gadgetul pe post de camera video pentru camera copilului.
Există o mulţime de aplicaţii care te ajută. Una dintre ele este IP Cam Viewer Lite, care poate fi descărcată gratuit din magazinul Play. E că şi cum ai cumpără o camera video IP.

4. Telecomanda inteligenţă pentru televizor



     

     Multă lume are Smart TV astăzi sau îşi conectează televizorul la calculator. Poţi transformă vechiul telefon cu Android într-o telecomanda unică, cu ajutorul aplicaţiei Unified Remote.    Această îţi transformă telefonul într-o telecomanda universală, care funcţionează cu ajutorul Wi-Fi-ului sau al Bluetooth-ului.

5. GPS
   Cu un suport care se montează pe parbriz, poţi transformă telefonul vechi într-un GPS. Pentru că bateria se va consumă repede, nu uită să faci rost şi de un încărcător pentru maşină.
   În Play Store găseşti nenumărate aplicaţii care să te ajute să faci rost de hărţi cu care să te orientezi. Una dintre acestea este Navfree.


 6.Ramă foto digitală








   
Tabletele sunt foarte bune pentru această sarcină. O ramă foto digitală este un gadget destul de costisitor și care nu are o utilitate prea mare, așa că dacă vrei să dai un plus de ”bling” sufrageriei, conectează tableta la o sursă de curent, dezactivează blocarea ecranului și folosește-o pe post de ramă foto. Există aplicații care îți afișează conținutul foto de pe rețele sociale, sau aplicații care pot să redea pozele din dispozitiv, în format de slideshow.
 


7.Ceas deșteptător

 
  Ne-am obișnuit deja să ne folosim smartphone-urile pe post de ceas deșteptător, dar nu strică niciodată o rezervă. Cei care au stație de andocare pentru telefonul vechi o pot folosi pentru a se trezi mai repede dimineața. Există și câteva aplicații prin care te poți asigura că te dai jos din pat când trebuie și că nu mai abuzezi de butonul de snooze. Walk Me Up te face să te plimbi prin cameră ca să poți opri alarma, de exemplu.

8.Jucărie pentru copii

     Cei care au copii folosi smartphone-urile și tabletele mai vechi pentru a le transforma în instrumente distractive, dar și educative. Există numeroase aplicații și jocuri destinate numai celor mici, iar aplicațiile de control parental pot asigura siguranța copiilor în timp ce aceștia se folosesc de aceste dispozitive. În acest fel, smartphone-ul tău cel nou, sau tableta care te-a costat o avere scapă nevătămate de mâinile celor mici


9.E-Reader

    

Cu toate că ecranele smartphone-urilor și tabletelor nu sunt atât de bune pentru ochi ca cele de tip e-ink, de pe e-readerele obișnuite. Totuși, numărul de aplicații dezvoltate pentru acest scop te vor ajuta să strângi o colecție mare de cărți din toate domeniile și din toate genurile, iar magazinele de aplicații au și ele cărți în format electronic.

 

   Ai şi alte idei pentru a folosi un telefon vechi? Scrie-le în secţiunea de comentarii.

Un comentariu:

  1. Multumesc de ideile interesante.
    Chiar sunt practice!
    O seara deosebita si inventiva!

    RăspundețiȘtergere

>