Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Răzbunarea perfectă

 
   
Divorțul: o etapă nedorită și neagră din viața oricărui cuplu. Traumatizantă chiar pentru unii. Și asta e valabil mai ales în cazul în care consortul/consoarta te lasă pentru altcineva. Multe femei își revin cu greu după o asemenea experiență. Dar nu toate.  
   În povestea de mai jos – spunem poveste deoarece nu știm cu exactitate dacă e adevărată sau nu, deși ne-am dori din tot sufletul să fie (!)– o femeie reușește răzbunarea perfectă împotriva soțului și a mult mai tinerei lui amante.

    După 37 de ani de căsnicie, Jake decide să își lase soția pentru tânăra-i secretară. Care tânără secretară îi cere bărbatului să locuiască în casa – în valoare de mai multe milioane de dolari – pe care el o împărțise cu Edith, soția părăsită. Datorită avocaților mai buni, mai scumpi și mai vicleni, Jake a avut câștig de cauză la proces și i-a dat fostei soții numai 3 zile răgaz să părăsească domiciliul.

    În prima zi și-a împachetat bunurile personale.

    În a doua zi s-a ocupat de transportul acestora la viitoarea locuință.

   Iar în a treia zi, eh.. Aici e aici! Edith s-a așezat la luxoasa masă pe care o aveau în living, la lumina lumânărilor, a dat drumul la muzică… S-a înfruptat din niște creveți delicioși, caviar fin și a băut o sticlă scumpă de Chardonnay. Când a terminat festinul, s-a dus în absolut fiecare cameră a uriaaașului conac și a îndesat înăuntrul fiecărei galerii de draperie câte o bucățică de crevete înmuiată în icre.

    A făcut curat în bucătărie și… dusă a fost.

   Primele zile petrecute de Jake și iubita lui în luxosul conac au fost numai lapte și miere.

   Apoi, încet încet, treburile au început să se împută. La propriu! Casa a început să miroasă, cu fiecare zi care trecea, tot mai rău. Au încercat toate soluțiile posibile: măturat, aspirat, săplat, aerisit, dezinfectat. Au verificat și curățat gurile de aerisire, crezând că sunt rozătoare moarte prin ele. Au dus covoarele masive și -cum altfel- extrem de costisitoare la curățătorie. Au înțesat casa cu tot felul de lumânări parfumate și odorizante de cameră. Au chemat echipe întregi de deratizări, au schimbat covoarele. Nimic, nimic.

    Prietenii au încetat să mai vină în casă. Echipele de curățenie și reparare au refuzat să mai lucreze. Menajera și-a dat demisia.

    Într-un final, nici ei nu au mai suportat mirosul infect și pregnant și au au decis să se mute.

    O lună mai târziu, cu toate că înjumătățiseră prețul casei, nu au găsit cumpărător. Vestea se răspândise și ei nu puteau face nimic în aceast ăprivință. S-au văzut nevoiți să se împrumute de la bancă de o sumă uriașă pentru a-și putea permite o locuință nouă.

    Într-o zi, Edith l-a sunat pe Jake să vadă ce mai face. El i-a spus prin ce trecea în ultima vreme din cauza casei. Ea, după ce i-a ascultat politicos văicărelile, i-a propus să îi vândă ei casa – în schimbul unei înțelegeri mai blânde la divorț. Jake, știind că fosta lui soție habar nu are cât de infect putea mirosi casa, i-a spus că i-o dă la o zecime din prețul inițial, NUMAI dacă semnează actele în aceeași zi. Ea a fost de acord. O oră mai târziu, actele erau semnate.

    O săptămână mai târziu, Jake și iubita lui priveau liniștiți cum echipa de mutare încarcă tot conținutul casei pentru a-l duce la noua lor locuință.

Inclusiv galeriile de la draperii.




Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi ,te poti inscrie aici !

3 comentarii:

>