Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 26 ianuarie 2014

Să nu spui niciodată.

  Niciodată să nu spui niciodată!

Mi-am promis că niciodată nu voi renunţa la felul meu de a fi, pentru a fi pe placul celor din jur.
   Cu toate acestea, m-am “trădat” de  multe ori…
   Sunt sigur că şi vouă vi se întâmplă mereu să credeţi,că sunteţi mai tari,decât în realitate,că evenimentele din jurul nostru,nu ne pot afecta că putem face faţă cu brio ,anumitor situaţii.Dar din păcate ,dovedim că suntem…oameni şi facem lucruri care,deşi afirmăm că nu le vom face niciodată,nu rezistăm tentaţiei.
Într-o primă fază, ne simţim “trădaţi”de noi înşine, influenţabili,  sau chiar slabi în faţa celorlalţi. Dacă am conştientiza fragilitatea promisiunilor noastre, incapacitatea noastră de a schimba cursul evenimentelor cărora le opunem rezistenţă!
   Dar…din păcate,nu întotdeauna  reuşim să reacţionăm aşa cum ne-am dori.
    Şi când spun trădaţi  mă gândesc la ,un vis,o speranţa fără de care nu credeam că putem trăi,la un prieten,un sentiment.Şi constatăm,cu stupoare,că putem trăi,că putem uita,că putem să o luăm de la capăt.Dar rămânem cu acel gust amar,care ne face să ne întrebăm dacă a meritat !!
    Acum aproape că  accept lucrurile aşa cum vin. Unele sunt frumoase  şi îmi rămân în minte , iar altele doar vin şi pleacă.
   Atunci când susţinem cu tărie  că niciodată nu vom acţiona într-o anumit fel şi totuşi o facem, înseamnă că principiile noastre “solide” sunt de fapt mai fragile decât credeam sau că punctul nostru de vedere  asupra vieţii, cunoaşte şi alte sensuri  pe care înainte nu le ştiam.


Un inceput de saptamâna cât mai plăcut!


Recomandare "Articolul participă la  jocul "Bună dimineaţa soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

Articolul participă si la PINK MONDAYS initiat de karma police

9 comentarii:

 1. Da, constat uneori ca cedez usor in fata compromisurilor, numai de dragul de a evita un conflict si mi-e necaz. Parca am calcat in noroi. Asta e!

  RăspundețiȘtergere
 2. Viata e plina de compromisuri, de multe ori chiar daca zicem asta nu o s-o fac niciodata, ei bine, viata ne da o palma si ajungem sa facem si ce nu vrem. O saptamana linistita!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bună SoriN!
  O săptămână cât mai frumoasă îți doresc!

  RăspundețiȘtergere
 4. intre ideal si posibil e mereu un compromis si compromisurile se repeta atat de des in viata unui om.
  asta e pactul semnat cu noi insine la un moment dat.
  o saptamana blanda si placuta sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 5. asa este... remuscari avem toti... câte odata, vremea ce trece ne face sa credem ca am fi putut reactiona altfel sau am fi ales altceva, la un moment dat in viata. Ca ar fi fost mai bine... nu vom sti. Important este ca daca am constata ca am gresit cândva - chiar daca acea greseala nu se mai poate îndrepta, sa invatam din acea greseala si sa nu o mai repeteam niciodata.
  Frumoasa tema ai ales pentru acest început de saptamana. Zapada imaculata sa ne spele gandurile gri si sa ne aduca veselia pe chipuri! O saptamana cat mai placuta iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 6. e foarte profund ce spui tu, asa e ...important e sa ne corectam...o saptamina plina de zimbete!

  RăspundețiȘtergere
 7. Oooo... Dincolo de filosofie, din "plina" practica invatata cu ani in urma: nu spun niciodata niciodata! :)) Nu stiu ce-mi rezerva viata! De exemplu, unii spun "n-as manca niciodata carne de pui". Hm... de-o fi sa le fie pus la incercare instinctul de supravietuire as zice ca ar manca de-ar avea numai pui. N-as fi capabila sa frang gatul unei pasari dar de-ar fi sa fiu in situatie disperata sigur i-as frange gatul pentru a o manca. :) Carne de om, insa, stiu ca n-as manca si de-ar fi sa mor sau... sa ma manance altii! :) N-as mai putea trai daca m-as intoarce in "civilizatie"... No, iata pana unde m-a dus gandul citind despre "niciodata". :)
  Saptamana minunat sa o petreci!

  RăspundețiȘtergere
 8. Oamenii care se ascund in spatele “eu nu fac compromisuri” par si cei mai dispusi sa joace roluri. Cu fiecare dintre noi altul. Am vazut asta, din pacate si la cei pe care ii consideram prieteni. Dar intotdeauna trebuie sa ii oferi celui de langa tine o pozitie de forta pentru a-i descoperi caracterul. Decat un om care joaca rolul unuia integru, prefer pe unul care recunoaste ca face compromisuri!

  RăspundețiȘtergere

>